Wojtass Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam Mam troche rzeczy na twardzielu na lapie i niestety w systemie fat 32 nie moge nagrywac plikow wiekszych niz 4Gb. Posciagalem troche gierek na ps2 i wiekszosc z nich jest spakowana a po rozpakowaniu rozmiar jest ponad 4 gb i niestety nie moge ich otworzyc. Nie chce robic formata bo mam tez inne wazne rzeczy na hdd.Mam 2 partycje i obie sa na fat 32. Czy jest mozliwa konwersja z Fat 32 na ntfs bez koniecznosci formatowania hdd?? pozdrowienia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Albo program Partition Magic lub... Start -> Uruchom wpisz: Convert d: /fs:ntfs gdzie d to litera dysku który ma być zmieniony. Jeżeli ma być konwertowana partycja systemowa może być komunikat o błędzie. W takim przypadku możesz zaplanować konwersję na moment następnego uruchomienia Windows. Po ponownym uruchomieniu będziesz miał 10 sekund by to odwołać w innym wypadku winda uruchomi sprawdzanie dyskow, poczym automatycznie przeprowadzi konwersję. W tym czasie komputer zostanie dwukrotnie uruchomiony ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Posciagalem troche gierek na ps2 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...