Skocz do zawartości
Loocasek

Nagrywarka Dvd W Przystępnej Cenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam w najbliższej przyszłości kupić nagrywarkę DVD i tutaj pojawia się zasadnicze pytania: jaką?

Z nim zwracam się nie tylko do zawartości mojej kieszeni, ale także do was. :lol2:

Chodzi mi mianowicie o opinie - jakie znacie dobre nagrywarki w granicach 200 złotych, jakie być może zdecydowanie odradzacie.

Za wszelką pomoc będę wdzięczny. :lol:

PS. Jeżeli temat został założony "nie w tej" kategorii, to przełóżcie, ale dział "Kupię" kojarzy mi się bardziej z kupowaniem między użytkownikami forum, aniżeli kupowaniem ogólnie. :wink:

Pozdrawiam i czekam na opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BenQ 1640 - sam mam i jest OK :)

Jezeli interesuje Cie LightScribe albo kopiowanie zabezpieczen, to spraw sobie model 1650/1655.

Sprawdz sobie tez:

www.cdrlab.pl

www.cdrinfo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie teraz przede wszystkim powinienes szukac nagrywarki z LightScribem. Co do firm:

LiteOn - dobre nagrywarki ( bardzo popularne ), ale to w sumie odrzutowce, nie znam głosniejszych nagrywarek

LG - ma moj przyjaciel i nie narzeka, z tego co bylem u niego to o pare razy cichsza niz moj LiteOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszalem ze benq potrafią brzmieć.. ja bym oddał na gw

jak ciche - LG supermulti

jak nie - benq 1640,, nie bierz 1650/55, ponoć to jest lipa ;] w środku juz co innego

lajtskrajbem bym się nie jarał,, płytki nie są tanie,, z tego co wiem maluje się taką płytkę kupe czasu.. ;) imo dopłacenie kilku dyszek do czegoś co się raz uzyje i juz sie nie bedzie chciało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG 4167B to wg mnie badziew. Słabo nagrywa płytki no name. Nigdy nie wiadomo, czy płyta jest właściwie nagrana. Aktualnie posiadam już 2 egzemplarz - pierwszy wymieniony na gwarancji. Chyba jedyny plus tej nagrywarki to gwara door to door.

Żałuję, że ją kupiłem i mam wrażenie, że już niedługo pożegnam się z nią na Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benq 1640 albo jakiś LG, bardzo dobre nagrywarki.

Do pierwszego sie zgodze ,ale z tym LG .. to juz lekka przesada :lol:

Ja polece od Pioneera ,a to dlatego ze sam mam i nie narzekam jak i znajomy ktory tez ma.

Co do LG.. dla mnie ssie ta firma ,a to dlatego ze CD-RW oddawalem 2 razy do serwisu. :? Kumpel wzial teraz LG DVD-RW i ma problemy z wypalaniem czesto zle nagrywa i plytki laduja w koszu i to te dobrej jakosci.. Moze jest jakas lewa seria tych nagrywarek. W kazdym razie ja odradzam LG.. i to tylko moje zdanie ,wiec nie bic ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do pierwszego sie zgodze ,ale z tym LG .. to juz lekka przesada :lol:

Ja polece od Pioneera ,a to dlatego ze sam mam i nie narzekam jak i znajomy ktory tez ma.

Co do LG.. dla mnie ssie ta firma ,a to dlatego ze CD-RW oddawalem 2 razy do serwisu. :? Kumpel wzial teraz LG DVD-RW i ma problemy z wypalaniem czesto zle nagrywa i plytki laduja w koszu i to te dobrej jakosci.. Moze jest jakas lewa seria tych nagrywarek. W kazdym razie ja odradzam LG.. i to tylko moje zdanie ,wiec nie bic ! ;)

Głupoty gadasz . Nie mozna porownac LG DVDRW do LG CDRW bo to dwie zupelnie inne bajki .

A co do przypadku twojego kumpla to pozostaje ja oddac na gwarancje , przeciez po to ona jest !

Ja rowniez polecam LG , sam mam model 4163B

Rowniez polecam Benq bo ma go kumpel (sam naped jest minimalnie glosniejszy od mojego)

Wiec co bys nie wybral , bedziesz happy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupoty gadasz . Nie mozna porownac LG DVDRW do LG CDRW bo to dwie zupelnie inne bajki .

A co do przypadku twojego kumpla to pozostaje ja oddac na gwarancje , przeciez po to ona jest !

Ja rowniez polecam LG , sam mam model 4163B

Rowniez polecam Benq bo ma go kumpel (sam naped jest minimalnie glosniejszy od mojego)

Wiec co bys nie wybral , bedziesz happy

To tylko moja opinia po uzytkowaniu ich sprzetu... :) Moze i przesadzilem ,bo faktycznie nie porwnuje sie DVD-RW do CD-RW ,ale bynajmniej na ich nagrywarkach CD sie zawiodlem dwukrotnie. Na pierwszym modelu GCE-8524B po miesiacu zauwazylem znaczne spadki predkosci zapisu ,a pozniej tracenie buforu i plyty szly do kosza. Potem mi wymienili na ten sam model (ponoc nowy) i systacja bylo dosc podobna tyle ze podczas nagrywania wyskakiwal jakis blad z dekompresja czy jakos tak.. Wymienili na GCE-8527B i jest ok.

Musialem miec pecha poprostu do tej firmy i stad ta opinia. Dlatego wolalem wziac DVD-RW Pioneer DVR-110. Slyszalem ze dobra tez jest firma Plextor, ale ceny maja dosc wysokie..

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie podwazam twojej opini o CDRW bo wiem ze to syf jakich malo (LG) :mrgreen:

Ale tak jak juz Ci pisalem DVD to zupelnie inna bajka i Ja tez mialem ciezko to zrozumiec... Rekami i nogami sie blokowalem przed tym zakupem , az w koncu kupilem i jestem bardzo zadowolony :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja nie podwazam twojej opini o CDRW bo wiem ze to syf jakich malo (LG) :mrgreen:

Zależy. A nagrywarki pioneera albo plextorta to to samo co benq. Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze Pioneer a nie Pioner ,a po drugie Grzechu rocznik 90 ty tu jestes aby cos wniesc na te forum czy tylko nabijac bezsensowne posty typu: Plextor i Pioneer to to samo co BenQ ?.

Co mam przez to rozumiec ? Testowales je? Podaj jekies szczegoly ,jak te nagrywarki sie spisuja , czy sa stale predkosci przy wypalaniu?.Jak sie spisuja przy tanich nosnikach no-name. Jaki poziom halasu ,czy nie bucza na wiekszyh predkosciach.. czy prawidlowo wypala kazda plytke? Za cos ta roznica cen musi byc nie ?

[OT]Wlasnie przegladalem twoj profil i widze ze masz juz 1998 postow. Widac Ci bardzo zalezy na do biciu do 2000 :lol: przynajmniej ja odnosze takie wrazenie :) I bez urazy nie ja mam taki podpis na czerwono w sigu ;) [OT]

EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi