baddo Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam! Dziś przy próbie skopiowania plików z płyty wyskoczyło mi okienko informujące, że wystąpił Błąd danych (CRC) :mur: Z tego co wiem, to jest to chyba związane z tym, że płyta jest źle nagrana, tyle że wcześniej działała normalnie :-| Czy da się jakoś odzyskać dane z tej płyty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) spróbuj bad copy pro Edytowane 18 Stycznia 2006 przez TheBlackLotus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baddo Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Próbowałem programem Bad Copy PRO v.3.75 i oto co z tego wyszło :sad: Jakieś pomysły?? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Hmmm. I dlatego trzeba weryfikować płyty po zapisie. W tym wypadku straciłeś wszystkie dane bo masz zipa. Płytka do kosza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baddo Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Hmmm. I dlatego trzeba weryfikować płyty po zapisie. W tym wypadku straciłeś wszystkie dane bo masz zipa. Płytka do kosza.Chyba dokładnie nie przeczytałeś... :wink: Pisałem przecież, że wcześniej (tzn. zaraz po nagraniu i jescze przez dwa miesiące) działała normalnie a teraz nie. Ale płytka chyba rzeczywiście pójdzie do kosza :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Hmmm. Faktycznie dokładnie nie czytałem. czyli albo napęd Ci się przybrudził, albo tania płytka była. Te tanie tak mają, że po kilku latach nawet nieużywane tracą zapis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 A sprawdzałeś ta płyte na innym kompie? Bo może po prostu masz kość ram padniętą, albo taśmę IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Przeleć pamięci memtestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Próbowałem programem Bad Copy PRO v.3.75 i oto co z tego wyszło :sad: Jakieś pomysły?? :huh: A zatrzymuje sie w tym miejscu i nie idzie dalej? Jesli nie, to daj mu spokojnie pracowac, powinine dojsc do konca. Musisz byc jednak swiadom, ze w odczytanych danych moga byc bledy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baddo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 A sprawdzałeś ta płyte na innym kompie? Bo może po prostu masz kość ram padniętą, albo taśmę IDE.Sprawdzałem- nie działa... Przeleć pamięci memtestem."Przeleciałem" :lol2: - zero błędów A zatrzymuje sie w tym miejscu i nie idzie dalej? Jesli nie, to daj mu spokojnie pracowac, powinine dojsc do konca. Musisz byc jednak swiadom, ze w odczytanych danych moga byc bledy.Zatrzymuje się i nie idzie dalej nawet po 30 minutowym czekaniu (przyznajcie, że cierpliwy jestem :wink: :lol: ) Więc chyba teoria Excray'a o taniej płytce jest najlepsza, bo jest to płyta FROGA :-P (czyt. najtańsza :) ) Ale to wszystko i tak już nieważne, bo w nocy przejechałem się do kolegi i przegrałem od niego (tym razem na VERBATIM)B) Dzięki wszystkim za pomoc... KOLEJNA SPRAWA ARCHIWUM ROZWIĄZANA :lol2: TEMAT DO ZAMKNIĘCIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...