Skocz do zawartości
mygen

Gdzie Są Pliki Poczty W Outlooku 2003?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Moje pytanie brzmi następująco : Gdzie Outlook 2003 zapisuje na dysku maile, które zostały odebrane?? Chcę zrobić format komputera w biurze na którym mam zainstalowany pakiet MS Ofice 2003, ale nie mogę stacić mail - są bardzo ważne!! Więc interesuje mnie czy mogę je gdzieś znaleźć na dysku a potem spowrotem je wrzucić na swoje miejsce już po sformatowaniu partycji C: .

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszy ku temu sposób.... ze strony www.sysinternals.com sciągasz programik filemon.exe . Jest to darmowy soft do monitorowania dostępu do plików. Właczasz ten program.. odpalasz outlooka i ostatnie pliki znajdujące sie w c:\documents & settings\... to będa te pliki.. Piszę w ten sposób, gdyż ostatnio włąsnie tak robiłem u klienta, bo było kilka katalogów w których outlook przehowywał pocztę...

imho outlook jest dosyć nieprzejrzysty.. nawet dzs mi to owy kilient powiedział... że outlook expres jest dużo bardziej czytelny... osobiście polecam thunderbirda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszy ku temu sposób.... ze strony www.sysinternals.com sciągasz programik filemon.exe . Jest to darmowy soft do monitorowania dostępu do plików. Właczasz ten program.. odpalasz outlooka i ostatnie pliki znajdujące sie w c:\documents & settings\... to będa te pliki.. Piszę w ten sposób, gdyż ostatnio włąsnie tak robiłem u klienta, bo było kilka katalogów w których outlook przehowywał pocztę...

imho outlook jest dosyć nieprzejrzysty.. nawet dzs mi to owy kilient powiedział... że outlook expres jest dużo bardziej czytelny... osobiście polecam thunderbirda :)

Zrobiłem tak jak mi poleciłeś. Znalazłem to czego szukałem. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nie prościej wykorzystać możliwości Outlooka takie jak Import/Eksport...poczta przeczytana, nie przeczytana, kontakty, kalendarz, itd, itd...

...plik - importuj lub eksportuj - eksport do pliku - plik folderów osobistych - np. skrzynka odbiorcza - podajemy miejsce do którego pliki mają zostać skopiowane (można nawet zaszyfrować dane)...i po kłopocie

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano nie lepiej.. boi pliki skoopiujesz szybciej i bez zbędnych ceregieli :) Ja tam moje firefoxy i thunderbirdy przegrywam cały katalog .. potem wrzucam spowrotem i mam wszystko tak jak miałem.. wtyczki, skiny, ustawienia, wiadomości... a jakbym chciał to ręcznie importować to by trwało conajmniej 2h...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi