mygen Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam wszystkich serdecznie. Moje pytanie brzmi następująco : Gdzie Outlook 2003 zapisuje na dysku maile, które zostały odebrane?? Chcę zrobić format komputera w biurze na którym mam zainstalowany pakiet MS Ofice 2003, ale nie mogę stacić mail - są bardzo ważne!! Więc interesuje mnie czy mogę je gdzieś znaleźć na dysku a potem spowrotem je wrzucić na swoje miejsce już po sformatowaniu partycji C: . Z góry dziękuję za wszelką pomoc :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 najlepszy ku temu sposób.... ze strony www.sysinternals.com sciągasz programik filemon.exe . Jest to darmowy soft do monitorowania dostępu do plików. Właczasz ten program.. odpalasz outlooka i ostatnie pliki znajdujące sie w c:\documents & settings\... to będa te pliki.. Piszę w ten sposób, gdyż ostatnio włąsnie tak robiłem u klienta, bo było kilka katalogów w których outlook przehowywał pocztę... imho outlook jest dosyć nieprzejrzysty.. nawet dzs mi to owy kilient powiedział... że outlook expres jest dużo bardziej czytelny... osobiście polecam thunderbirda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mygen Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 najlepszy ku temu sposób.... ze strony www.sysinternals.com sciągasz programik filemon.exe . Jest to darmowy soft do monitorowania dostępu do plików. Właczasz ten program.. odpalasz outlooka i ostatnie pliki znajdujące sie w c:\documents & settings\... to będa te pliki.. Piszę w ten sposób, gdyż ostatnio włąsnie tak robiłem u klienta, bo było kilka katalogów w których outlook przehowywał pocztę... imho outlook jest dosyć nieprzejrzysty.. nawet dzs mi to owy kilient powiedział... że outlook expres jest dużo bardziej czytelny... osobiście polecam thunderbirda :) Zrobiłem tak jak mi poleciłeś. Znalazłem to czego szukałem. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 @Mygen: C:\Documents and Settings\Lopik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Outlook (skopiuj cały folder outlook i po formacie przenieś go spowrotem, tylko pierw zainstaluj offica tzn. Outlooka) :) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ark Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Czy nie prościej wykorzystać możliwości Outlooka takie jak Import/Eksport...poczta przeczytana, nie przeczytana, kontakty, kalendarz, itd, itd... ...plik - importuj lub eksportuj - eksport do pliku - plik folderów osobistych - np. skrzynka odbiorcza - podajemy miejsce do którego pliki mają zostać skopiowane (można nawet zaszyfrować dane)...i po kłopocie Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 ano nie lepiej.. boi pliki skoopiujesz szybciej i bez zbędnych ceregieli :) Ja tam moje firefoxy i thunderbirdy przegrywam cały katalog .. potem wrzucam spowrotem i mam wszystko tak jak miałem.. wtyczki, skiny, ustawienia, wiadomości... a jakbym chciał to ręcznie importować to by trwało conajmniej 2h... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...