Franko Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Powiedzmy z 300 zl + to co wydole za tego dziada. W nowej karcie nie chce zadnych bajerow typu tv-out, czy wyswietlanie na dwoch monitorach. Zalezy mi na zwyczajnej karcie graficznej, bez udziwnien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 wiesz za chyba600 zł można kupić Msi g4Ti 4200 - bardzo dobra karta bardzo dobra wydajnosć i w przyszłości nie stracisz na niej dużo. A jeżeli coś tańszego to może hmm radeon 9000?, g4 mx 440? ceny podobne. Ja bym z ta kartą powalczył, u kumpla ten Geforce co Ci porzyczyłdziałał dobrze>? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Radeon 9000 bez pro będzie najlepszym wyborem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franko Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 wiesz za chyba600 zł można kupić Msi g4Ti 4200 - bardzo dobra karta bardzo dobra wydajnosć i w przyszłości nie stracisz na niej dużo. Cena jednak daje ostro po kieszeni. Pomysle. A jeżeli coś tańszego to może hmm radeon 9000?, g4 mx 440? ceny podobne. Ja bym z ta kartą powalczył, u kumpla ten Geforce co Ci porzyczyłdziałał dobrze>? Nie do konca... tez siakies krechy lataly, ale zadna aplikacja (w tym CS) sie nie ciela. Wysypki dostane zaraz :). Ja sam nie potrafie. Widze, ze dla was to pikus, ale ja drże nad ta karta jak tylko jej dotykam. To jest aktualnie jedyna moja podpora, a bez komputera umre. Korzystam z niego niemal non-stop. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 bez komputera to każdy by tutaj umarł :P Wiesz weź jakąś "pewną" karte od kumpla i sprawdz czy dzaiła, bo jesli nie bedzie dzaiłać to wydałeś te 600 zł nie potrzebnie! Może w czym innym leży przyczyna. Sprawdz koniecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franko Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 > Wiesz weź jakąś "pewną" karte od kumpla i sprawdz > czy dzaiła, bo jesli nie bedzie dzaiłać to > wydałeś te 600 zł nie potrzebnie! Wypluj te slowa czlowieku. Kupilem nowiutka plyte glowna i nie ma prawa sie psuc! 8O :) :o :? W miare mozliwosci zrobie taki test, ale to na pewno nie wina wymienionego sprzetu, bo jak wytlumaczyc, ze GigaByte nie dzialal dobrze takze na starym sprzecie? Po prostu mam pecha do kart graficznych... Trzymajcie sie ode mnie zdala - to zarazliwe! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franko Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Ktos zaoferowal mi w rozliczeniu 150 zl za moja karte, przy zakupie jakiejs karty u niego. Czy to aby nie za malo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 daj mu ją i jeszcze pocałuj w ręke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franko Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 OK - calowanie moze sobie daruje :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Hyhy, ostatnio opchnalem gf2mx od sparkle za 150 pln :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franko Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 OK - kolejna czesc serialu: Ktora z tych kart jest godna uwagi (selekcja pod katem Radeona 9000 bez "pro")? ATI 9000 128 DDR TV-OUT DUAL 471,69 zł ATI 9000 64 DDR TV DUAL 349,16 zł ATI 9000 128 DDR TV BOX TECHMA 461,15 zł RADEON 9000 64DDR DVI/TV BOX 354,43 zł RADEON 9000 64DDR DVI/VIVO BOX 433,49 zł RADEON 9000 128DDR TV BOX 473,02 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zadna - powaznie. Za taka kase jak za te niektore co wymieniles to masz porzadne 9000 pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franko Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Przyjmuje do wiadomosci, splawiam kolesia :). UPDATE: Albo nie, moment. Gdzie moge znalezc tansze karty? A: ATI 9000 64 DDR TV DUAL 349,16 zł RADEON 9000 64DDR DVI/TV BOX 354,43 zł ... sa drogie? http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=724 Cos mi sie nie wydaje... Oswiecisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 To sa ceny ok. Ale nie ponad 450 pln za R9000 :) Bo za ta kase masz juz gf3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 > ad1. Stare gry sa nie kompatybilne z dx9 Na DirectX 8.1 problem tez wystepowal. > ad2. Zainstaluj stery whql 40.72 Mam zainstalowane - zadna roznica. > ad3. Zainstaluj Sp1 do winXp Jak juz pisalem wczoraj zmienilem system na Windows 98 SE - bez zmian. > (nie opłaca się kupowac r8500). To co sie oplaca teraz kupowac? Zalezy mi na bezawaryjnosci (zadna amatorszczyzna), dobrej jakosci grafice i wydajnosci nie mniejszej niz aktualna moja karta. Powiedzialbym wiekszej. > Dziwna sprawa z ta Twoją kartą, jest uczulona na directa.... Brzmi smiesznie, ale rzeczywiscie tak to wyglada. Co ciekawsze wszystkie testy utwierdzaja mnie w tym przekonaniu. > Pożycz od qumpla jakąś karte i zobacz jak jego będzie > chodzić i zobacz u niego jak Twoja bedzie chodzić na jego sprzecie Ta pierwsza czesc Twojego pomyslu niedawno mialem okazje przetestowac, ale na innej konfiguracji mojego sprzetu (inna plyta glowna, ramki i procek). Kolega zapodal mi GeForce'a 4 MX (nie pamietam dokladnie specyfikacji tej karty). Efekt przyprawil mnie o dreszcze i bole w krzyzu. Okazalo sie, ze w kazdej grze grafika totalnie sie kaszanila. Jednym z przykladow moze byc Counter-Strike (OpenGL!) gdzie srednio pograc mozna bylo przez kilkanascie sekund, przy czym tekstury szalaly we wszystkich kierunkach niczym tornado zrywajace trakcje kolejowe. Potem wyskakiwal blad C++ i konczylo sie na resecie. Testowalem to cholerstwo na najrozniejszych detkach - na jednych dalo sie pograc dluzej, na innych niemal w ogole. Slowem jedna wielka masakra. Nastepnego dnia oddalem karte zrezygnowany. Przypominam jednak, iz mialo to miejsce przy innym motherboardzie, ramach i procku. Pewnie Wam mocno nakomplikowalem, ale coz... pytacie to odpowiadam. Pozostaje mi jeszcze w takim razie sprawdzenie tego gniota na innym kompie... ale co to da? Walil sie na mojej starej plycie glownej, starym procku, starych ramach... dlaczego mialby sie teraz nie walic? Ten GeForce GigaByte to chyba wielki niewypal. Chce nowa karte graficzna i nie mam sily uzerac sie z tym cholerstwem. Oczekuje jednak waszej rady co do modelu karty graficznej, ktora moglbym zakupic. Chce, zeby ryzyko takich akcji jakie mam nieprzyjemnosc przechodzic aktualnie bylo jak najmniejsze przy jednoczesnej satysfakcji z dokonanego zakupu. Mam plyte glowna z AGP x8... ile kosztuja takie karty i czy oplaca sie je kupowac do gier? Oczekuje profesjonalnej porady, bo juz - jak widac - raz moja zielonosc w tym temacie dala o sobie znac. Mierzi mnie tylko to, ze przez taka blahostke czuje lekkosc mojego portfela... PS. Za ile moge sprzedac ten syf GigaByte? Za ile jesli kupiec nie mialby wiedziec o problemie, a za ile jesli mialbym mu cos napomknac? Sorki ale po tym co tu przeczytałem nie dam głowy czy to pamięci siadające w grafie są wynikiem "kaszany" na ekranie (nei bezpośrednio)... Być może twój zasilacz jest jakiśwalnięty i źle podaje napięcia, a płyta nie jest w stanie "skorygować" tych błędów. Grafa otrzymuje nieco więcej voltarzu niż powinna czego efektem jest kaszanka. I tak dalej gdybając to i płyta by mogła być winna... Spróbuj puścić swojego kompa na pewnym zasilaczu i wtedy napisz czy problem dalej występuje... Bo oczywiście ten 4mx też mógł być walnięty i jest to zwykły przypadek (ja przez takowy 4 razy płytę zmieniałem...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...