v72 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam, Mój problem polega dzisiaj na tym, iż mam niewyraźny obraz w filmach i zastanawia mnie czy jest to wina kodeków czy karty graficznej. Odrzucam tutaj na pierwszy ogień jakoś obrazu w filmie. A to dlatego, iż na kolegi komputerze wszystko jest ok. U mnie natomiast widać na twarzach np. całą twarz w pikselach (mniej więcej 5x5 jeden). Czy miał ktoś podobny problem, albo wie jak rozwiązać mój?? Bardzo prosze o pomoc, jest to dość denerwujące. Jeśli jeszcze ktoś może polecić mi jakąś paczkę dobrych kodeków, to bardzo prosiłbym... A za link, to już w ogóle nie wiem jak mógłbym się odwdzięczyć :> Karta: Radeon 9200 128MB 128bit Kodeki: K-Lite Codecs Pack, WMP, Vplayer Problem ten występuje we wszystkich filmach i aplikacjach video. Rozszerzenia filmów: avi, mpeg Pozdrawiam, Arek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 to raczej wina słabych kodeków. masz tutaj link do K-Lite Codec Pack Full 2.54 - dobry pack kodeków, sam korzystam. za linka poprosze zimne pifko ;) ;][; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 A ja odradzam wszelkiego rodzaju codec packi. Lepiej IMO osobno ściągnąć i zainstalować niezbędne kodeki (wiadomo co za dużo to nie zdrowo). Ściągamy: - FFDShow (~3MB) - AC3 Filter (~300KB) - GSpot (<300KB -opcjonalnie) - Odtwarzacz BS player lub SubEdit. Przed instalacją wszystkie inne kodeki odinstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 A ja odradzam wszelkiego rodzaju codec packi. Lepiej IMO osobno ściągnąć i zainstalować niezbędne kodeki (wiadomo co za dużo to nie zdrowo). Ściągamy: - FFDShow (~3MB) - AC3 Filter (~300KB) - GSpot (<300KB -opcjonalnie) - Odtwarzacz BS player lub SubEdit. Przed instalacją wszystkie inne kodeki odinstalować. Czy ja wiem.... ja używam ACE mega codec pack 6.03 (ponad 50 kodeków) i nie mam żadnych problemów z filmami wszytsko pięknie smiga, zatem zainstaluj ACE-a i powinienes miec spokój :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v72 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Problem leżał na kodekach - tak jak większość tu napisała. Jest już wszystko ok ;). Gdyby ktoś miał podobny problem, to poecam "K-Lite Codec Pack". Chyba najlepszy zestaw - moim zdaniem. Używam ich od bardzo dawna .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 ja jak zainstalowałem po formacie nowego divx'a + nimo + ffdshow to filmy sie w ogóle nie chcialy uruchomić. programy do filmów się same zamykały :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajawkarz Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) najlepszym jest pack k-litemegacodecpack.com : w wersji mega mamy sporo przydatnych narzedzi, odtwarzanie napisów w playerach, które nie mają takiej funkcji, zmiana ścieżek audio też w każdym playerze i dużo więcej gdyby ktoś miał jakie kolwiek problemy z kodekami to zachęcam do mojego FAQ na stronie http://zajawkarz.go.pl - stronka marna i troche nie aktualna, ale niestety już profesjonalną mi wykasowali z powodu seriali w FAQ do sftów - ale w wolnej chwili odbuduję to i bedziecie mogli zadawć jak ktoś nie używa gg / tlena / skype - pytania na moim forum Edytowane 18 Marca 2006 przez Zajawkarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a ja mam problem tego typu ze w kilku filmach wyswietla mi zielone kropczeki:( i nie wiem co sie dzieje:( posiadam R9500@9500pro win x64 i pakiet K-Lite Codec Pack 1.49 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...