XvX3px Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam ! Rozpoczne od tego. >1 wiem że ten post jest tam gdzie nie trzeba |admin=>(plz don't delete) >2 szukałem tematów pokrewnych w FAQ niestety interesujących mnie informacji nie znalazłem Więc mam dylemat z zakupem nowych bebechów do kompa > CPU(AMD),GRAFIKA(GF),PŁYTA GŁ. CPU Oczywiste że to musi być AMD64 jest 1 problem nie wiem jaki rdzeń wybrać (czym sie różnią?)(który jest the best?)(najlepiej low cena ~400-550 zł) Na oku mam: AMD Athlon 64 3000+ ClawHammer (0.13) PŁYTA GŁ. Obojętnie jaka aby nie kiepskich firm* (ASrock itp.) Najberdziej odpowiedni będzie chyba czipest nForce4 cena ~250-320zł Na oku mam: Gigabyte GA-K8NE nVidia nForce4 4x Microstar K8N Neo3-F (nForce4-4x) DFI nF4X INFINITY GRAFIKA 7800 lub GTX7800GT (raczej GT) słyszałem dużo opowieści na temat tej karty : możliwe jest przekształcenie na GTX (24potki) (myśle że to kit) GeForce 7800 GT Microstar 256MB ViVO & 2xDVI (PCI-E) GeForce 7800 GT Gigabyte NX78T256V-B 256MB ViVO & DVI (PCI-E) Bardzo oczekuje waszych propozycji , porad Jeśli ktoś zna sklepy internetowe z tańszymi podzespołami prosze o linki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 ludzie nie rozumiem was ... - skoro wiesz że ten post jest w złym miejscu, to po co go tutaj umiesciłeś ? :blink: look HERE !!! od tego jest dział 'Co kupić" ... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Właśnie, dzial co kupic wchodzac na forum od razu widac :| I samo przeczytanie tekstu "Co kupic" wszystko tlumaczy ( przynajmniej mi <_< )... Jesli chodzi o konfiguracje: Procek: A64 - Ok 3000+ - ok ale nie ClawHammer tylko Venice Plyta głowna: Dfi - tak Infinity - Nie ( jest to okrojona z roznych przydatnych funkcji LanParty) Nie kupuje sie plyty, byle była :| Kregoslup tez potrzebny ci tylko po to zeby byl ? :| Polecam Gigabyta ale kup juz nForce4 Ultra... Grafika: Kup GT a roznice ( GTX / GT ) przeznacz na plyte glowna i chlodzenie do procka ( Arctic Coolig Freezer 64 Pro ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 popieram dfi lanparty nf4 ultra-d i 7800gt albo radeon x1800xl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ile masz pieniędzy na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...