nerc Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 wiec od 2 dni przegladam forum, testy itd. no i nadal niewiem co tu kupic <_< zastanawiam sie miedzy tymi 3ma kartami 9800 9700pro 6600 moze cos innego do 400zł polecicie B) karta ma byc do O/C na rdzeniu bedzie blok wodny na pamieciach radiatory!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okson Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ja bym brał geforce 6600 do nowszych gier będzie lepszy ale radeon 9800 też jest dobry jak go podkręcisz .Ale bierz geforca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Bierz 6600 lepiej się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Radek ma 3 miechy gwary 6600 ma 24... wiec wiesz... jezeli lubisz zycie w stresie to why not :D 6600 nie jest taki zly, sam go wlasnie wzielem i czekam na niego teraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 A co sadzicie o R9800SE ? Czerwony laminat i dobre pamieci = instalacja sterow Omega Drivers i mamy R9800Pro ( tylko chlodzenie trzeba zmienic ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 A co sadzicie o R9800SE ? Czerwony laminat i dobre pamieci = instalacja sterow Omega Drivers i mamy R9800Pro ( tylko chlodzenie trzeba zmienic ).Nie we wszystkich R9800Se daje sie odblokowac dodatkowe 4 potoki, wiec kupno takiej karty to ryzyko.Jesli juz kupowac to tylko z gwarancja odblokowania potokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okson Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Jak ci wszyscy mówią żebyś brał geforce 6600 to go bierz.Naprawde dobra karta jak mam taką tylko na PCI i nie mam żadnych problemów z nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerc Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 czyli mowicie ze 6600 no ok a jakiej firmy sie najlepiej podkreca i jakie pamieci powinna miec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okson Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Napisz jakiego masz kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Winfast (leadtek) podobno niezle sie kreci i z sygnaturek niektorych uzytkownikow to wynika ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawior33 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ja proponowalbym ci ASUS, Gigabyte, Leadtek.O ile wiem to Leadtek ma pamięci SAMSUNG 4ns, a ASUS ma Hynix 3,6ns.Jeśli o Gigabyte to nie wiem jakie ma pamieci ale wiem , ze nie na kazdych plytach glownych chodzi i musialbys sprawdzic czy twoja plyta glowna obsluzy ja. ASUS ma dodatkowo fajne technologie takie jak, np.:ASUS GameFaceLive(umozliwia videokonferencje w trakcie gry 8 osbom - widzimy wtedy jak kto reaguje jak ich w jajco zrobimy), ASUS GameLiveShow(GRA przez internet i kazdy moze widziec jak grasz),ASUS Splendid(poprawia jakosc filmow),ASUS GameReplay(mozesz sobie nagrywac fragmenty gry i ustawic jako wygaszacz albo sprawdzic gdzie robisz bledy w czasie gry),ASUS SmartDoctor(programik ktorym kontrolojesz temperature,predkosc wentylatora itp.),ASUS SmartCooling(technologia zapewniajaca ze karta malo sie grzeje i cicho pracuje),ASUS VideoSecurityOnline (mozliwosc monitoringu roznych miejsc w domu[cos przeciw wlamaniom]),ASUS OnScreenDisplay(OSD) (mozliwosc zmieniania ustawien w trakcie gry [np.jasnosc itp.]mozna je podpisywac do jakiej gry chcemy i juz wiecej nie musimy ich zmieniac),ASUS Hyperdrive(ustawiasz sobie z jaka czestotliwoscia bedzie pracowac rdzen i pamiec w aplikacjach 2D,3D, czy cos takiego, w kazdym razie nie tracimy energi a od razu po wlaczeniu gry zegary sie zwiekszja[no i lepsza wydajnosc]).Nie wszystkie te oprogramowania sa w zestawie wiec trzeba je sciagnac ze stronki ASUSA. Wszystkie wedlug mnie sie dobrze krecom , ale ja i tak bym wzial ASUSA(sam na niego zbieram). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Z tymi pamięciami to jest tak że pamięci i 3,6 i 4,0 mozna tak poluzować żeby działały jak 2,8 :D Mam Gigabyta (Hynix 4) i idą ponad 350mhz (700ddr), ale to zależy od szczęścia. Ja polecam jednak 6600GE od galaxy, bo w o/c bije niekiedy nawet GT !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerc Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Napisz jakiego masz kompa.moj pecet: plyta: NF7-SL v.2.0 barton 2500+@2300MHz pamiec 2x256MB 2.5 twinmos grafa 9550 podkrecona samsung 80GB 2MB cache DVD-RW + CD zasilacz, jakas lipa od CPC 300W chlodzony woda, jak narazie dziala :wink: wodne chlodzenie CPC :mur: po lekkich przerobkach :D dziala juz drugi rok :lol: P.S. napiszcie mi ktora karte z allegro byscie kupili jezeli chodzi o 6600? Edytowane 18 Stycznia 2006 przez nerc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okson Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ta jest nawet niezłą-- http://allegro.pl/show_item.php?item=81309437 no i ta-- http://allegro.pl/show_item.php?item=81188604 albo dołuż troche kasy i kup to-- http://allegro.pl/show_item.php?item=82460346 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerc Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) a mam pytanie co lepsze, ASUS 6600 czy Galaxy 6600? roznica w cenie 50zł oczywiscie karta ma byc do O/C!! Edytowane 19 Stycznia 2006 przez nerc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okson Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Chyba lepsza od galaxy lepiej się kręci.A nie chcesz od gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buksik Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 ja moge sprzedać swojego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawior33 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Ja proponuje ci GF 6600 ASUS-Bardzo dobrze sie kreci (srednio kolo 400rdzen i kolo 700pamiec).Bierz tego ASUSA bo w koncu to ASUS a w ogóle ma te fajne bajerki. --------------- Intel Celeron 1,7GHz | Shuttle AV45GT ( AGP4x ) | Kingston 256MB DDR 266MHz |$$$$$$ |GF2mx400==================>> w planie GeForce 6600 ASUS 256MB DDR << ASUSASUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 480 na gpu to wcale nie dużo bo niktóre dochodzą do 580 :/ mój doszedł do 560 bez zająknięcia (po bios-modzie). Jak sie będzie kręciło to zależy od farta, bywa że jeden sie kręci super a drugi prawie wcale. Ja polecam jednak gigabyta, bo mam do niego zaufanie (miałem już 3 grafy z GB) i z żadną nie miałem kłopotów. Bdb są winfasty, a o ASUS'ach niewiele słyszałem (ale podejrzewam że sie specjalnie nie wyróżniają) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Ja proponuje 6600 - nowe shadery i w ogole nowsza technologicznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st@ry Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 shadery 3.0 od 2.0 NIE RÓŻNIĄ SIĘ PRAKTYCZNIE NICZYM - było o tym na forum graf. -kolejny chwyt marketingowy, ja bym ci polecal 9800PRO - mozna na allegro za 420-450 dostać.Mam SAPPHIRE na hynix-ach 2,6ns i na standardowym chłodzeniu - a musze przyznać że to [ciach!]o nie chłodzenie - idzie 420/700 bez najmniejszego zająknięcia. 5953 w 3d mark-u 03 - i masz do tego pełno softu na necie, ati tool, rage 3d TWEAK, stery omegi i EXtream - od ruskich. wydaje mi sie ze to dobry stuff do O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgadzam sie z przedmowca. PS 3.0 nie rozni sie az tak znaczaco od 2.0 ,a 6600 i tak bedzie wypadal slabiej od Radka 9800 PRO ,no chyba ze mowimy o tu 6660GT ,a ten jak wiadomo wypada troche lepiej. Wiec bierz radka 9800 PRO ,szukaj na r360 i hynix'ach ja taki mam i jestem zadowolony. No moze chcialbym jeszcze aby byl na PCB od XT ,ale nie wszystko mozna miec :P st@ry daj wyzej pamiatki :) Ja dobilem bez radiatorkow do 715 i bez artow ,ale postanowilem dokupic tak dla swietego spokoju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st@ry Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 mi dzis przyszedl arctic cooling rev.3 - jutro kupuje radiatorki na pamięci i będzie się działo ;-] wyżej nie puszczalem wlaśnie dlatego że nie chce "przedobrzyć". A z chłodzeniem wodnym to juz wogle poleci ostro. Bierz 9800PRO ale koniecznie na szynie 256bit i nie wykstrowaną wersje np. Palita których pełno na allegro, tylko pełnego z zegarami 380/680 - do tego stery Extream i rage3d tweak do kręcenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...