Skocz do zawartości
Pissi

I?nternet Sam Mi Startuje...

Rekomendowane odpowiedzi

zobacz czy w autostarcie nie masz jakiegoś podejrzanego programu, podejrzewam że to włąśnie przez to. zobacz jaka strona się próbuje otwierać w przeglądarce. i napisz jaki masz system operacyjny.

@Mociak - byłeś pierwszy ;)

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Internet Tiscali Broband...dwu megowe lacze...przegladarka internetowa Microsoft internet Explorer...mozliwe ze to wirusy ale nie jestem pewna...skanuje swego kompa regularnie ...jak cos wykryje wszystko kasuje...moze sa jakies ustawienia na kompie zeby przys starcie systemu uruchamial sie net...np. tak jak w gadu...no nie wiem nie znam sie na tym ...dlatego pisze z prosba o pomoc...bo internet pracuje mi na bierzaca ...i przez to spowalnia kompa:(:(:(:(

aha zapomnialam dodac ze stronka ktora startuje to onet.pl...bo ustawilam ja na stronke startowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdź w menu start -> wszystkie programy -> autostart i napisz jakie tam masz programy :)

Spoko teraz mam infe...i siedze wszkole...za jakas godzine bede w domu...olki dolki ????i wszystko ze szczegolami postaram Ci sie napisac...nara...:P:P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zmień przeglądarkę wymien zasilacz i dokup sobie pamięci RAM. Kurcze ludzie! Kolega napisał że ma problem z autostartem Explorera, a nie że szuka sobie innej przeglądarki. Czy Wy macie problemy z czytaniem? Postfuckers.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Start/Uruchom - wpisz msconfig i zatwierdź enterem. Dalej wejdź w zakładkę Uruchamianie i zobacz co masz tam zaznaczone i napisz nam.

hej wyobrazcie sobie ze wszystko mam zaznaczone...:):)It's not my fould:P:P:):) czekam na odpowiedz:P:P

mam tez zaznaczony IEEXPLORER ORAZ IEXPLORER....moze to trzeba wylaczyc:P:P:P:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odznacz IEExplorera i IExplorera i uruchom ponownie. Przy ponownym rozrucho pjawi się komunikat. zaznacz opcję: Nie pokazuj bla bla i zaznacz OK

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z tego internet i tak wystartował i tak czy owak właczyla sie przegladarka:(:(

teraz mam komunikat:

Narzędzie konfiguracji zostało użyte do zmiany sposobu uruchamiania systemu Windows

Narzedzie konfiguracji systemu jest obecnie w trybie Uruchamiania diagnostycznego lub selektywnego, co powoduje wyświetlanie się tego komunikatu i uruchamianie narzedzia podczas kazdego uruchamiania systemu windows

wybierz tryb Uruchamianie normalne na karcie Ogólne aby uruchomić system Windows normalnie i cofnąć zmiany wprowadzone przy uzyciu narzędzia konfiguracji systemu

mam zatwierdzic czy nie??? to w ogole nie pomoglo:(:(:(:(

Odznacz IEExplorera i IExplorera i uruchom ponownie. Przy ponownym rozrucho pjawi się komunikat. zaznacz opcję: Nie pokazuj bla bla i zaznacz OK

sory nie przyuwazylam tego:P:P:P

i co teraz??????????????????

jak juz to zrobilam???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już odznaczyłaś to zaznacz OK i zrestartuj komputer. Przy następnym uruchomieniu pojawi się komunikat o którym już pisałas i tam będzie taka opcja do zaznaczenia. zaznacz ją i kliknij OK czy co tam będzie. Nie uruchamiaj żadnego kreatora ponownie. To powinno być na tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już odznaczyłaś to zaznacz OK i zrestartuj komputer. Przy następnym uruchomieniu pojawi się komunikat o którym już pisałas i tam będzie taka opcja do zaznaczenia. zaznacz ją i kliknij OK czy co tam będzie. Nie uruchamiaj żadnego kreatora ponownie. To powinno być na tyle.

dzieki wielki to z Przegladarka mi pomoglo ale nadal startuje mi internet....przgladarka juz sie nie uruchamia...ale komp nadal wybiera numer ...i laczy sie z tiscali broband...:P:P:P :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób screeena narzędzia konfiguracji systemu na zakładce uruchamianie i mi go wyślij: excray(AT)poczta.onet.pl Za (AT) wstaw @

A ja Ci powiem co masz wyłączyć.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zmień przeglądarkę wymien zasilacz i dokup sobie pamięci RAM. Kurcze ludzie! Kolega napisał że ma problem z autostartem Explorera, a nie że szuka sobie innej przeglądarki. Czy Wy macie problemy z czytaniem? Postfuckers.

No akurat ta rada była do rzeczy, a Twoja odpowiedź postfuckerstwem. IEExplorer.exe - przecież to jest spyware/adware, jak się nie używa IE to się nie ma takich kwiatków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AdAware+Spybot search&destroy - na początek przeskanuj komp obydwoma, bo zapewne masz jakiś program, który poprzez IE się zainstalował i teraz sam nawiązuje połączenie.

Na twoim miejscu bardziej bym się wkur*** na spyware na kompie, niż na autostart neta, ale co kto lubi.

PS. Za obchodzenie cenzury jest kara, więc nie rób tego więcej :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No akurat ta rada była do rzeczy, a Twoja odpowiedź postfuckerstwem. IEExplorer.exe - przecież to jest spyware/adware, jak się nie używa IE to się nie ma takich kwiatków.

A co ma inna przeglądarka do tego, że jej się Explorer otwiera? jak sobie zainstaluje inną to i tak się będzie dalej Explorer otwierać przy starcie. No chyba, że wywali sobie całkiem explorera. A wtedy będzie miała problemy ze wszelkimi programami które się dowołują do Explorera na przykład windows update. Ja dostałem na maila zdjęcie menedzera - około 40 programów jest w autostarcie. I to jest problem - masa programów śmieci uruchamiającychh się ze startem systemu z czego 90% to różnego rodzaju szkodliwe programy. Tutaj trzeba zainterweniować, a nie isnstalować kolejny program.

PS> Koleżanko Iwono, koniecznie skontaktuj się ze mną na GG, to Ci pomogę powywalać trochę tego zbędnego śmiecia, ale muszę najpier wiedzieć czego naprawdę używasz, a co Ci jest niepotrzebne. Poza tym zainstaluj sobie AdAware i przeskanuj system bo masz bardzo dużo śmiecia!

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Tiscali Broadband" - czy to nie jest provider netu w Anglii? Masz wpisane "Skąd: Anglia" więc sądzę, że może provider sobie coś tam wrzucił i Ci się to teraz włącza ;)

tak jestem z Angli...wyraznie napisane...:P:P::):):)nie sądze poniewaz moj kumpel angol tez ma z tiscali i wybiera sobie polaczenie kiedy chce i jak chce nie startuje mu to samo...pozatym...skanowalam juz kompa..:*:*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma inna przeglądarka do tego, że jej się Explorer otwiera? jak sobie zainstaluje inną to i tak się będzie dalej Explorer otwierać przy starcie. No chyba, że wywali sobie całkiem explorera. A wtedy będzie miała problemy ze wszelkimi programami które się dowołują do Explorera na przykład windows update. Ja dostałem na maila zdjęcie menedzera - około 40 programów jest w autostarcie. I to jest problem - masa programów śmieci uruchamiającychh się ze startem systemu z czego 90% to różnego rodzaju szkodliwe programy. Tutaj trzeba zainterweniować, a nie isnstalować kolejny program.

dzieki...nareszcie mowisz od rzeczy...dziele..kompa z mlodszymi siorami..ktore wciaz instaluja gry...dlatego wiekszosc to smieci...jak mozesz to daj mi jakies wskazowki i moze sobie poradze...:P:P):)

co z tymi szkodliwymi programami?????:):) Pomoz plisek..:*:*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja jest taka, że nie wiem czego faktycznie używasz i co Ci jest naprawdę potrzebne. Nie chciałbym wywalić jakichś programów od na przykład modemu. Ja zamieszczę tego screena na forum to każdy będzie mógł się wypowiedzieć. Nie ma obawy, na podstawie tego screena nie da się za bardzo nic dowiedzieć niepożądanego o Twoim komputerze.

Screen:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screeny są miażdżące.

Z pierwszego okna odznacz wszytko oprócz antydialera o ile użwasz modemu. W sumie nawet jego możesz odznaczyć o ile wyraźnie słyszysz kiedy modem się rozłącza i łączy. W drugim oknie wyłącz mwsoemon i elitemediapop. Co do McAfee to nie wypowiem się bo nie używam. W trzecim oknie wyłącz praktycznie wszystko. W czwartym też wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi