Skocz do zawartości
ra-v

Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym prosić o rade, co opłaca sie sprzedawać na aukcjach internetowych.

Ja , po namysle sptwierdziłem że chciałbym sprzedawać cos dość taniego, na sztuki (przez kup teraz)

Tylka cały czas zastanawiam sie co sprzedawać ?

Macie jakieś mądre koncepcje ?

BEZ GŁUPICH ŻARTÓW PROSZE !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opaski Live Strong i te Speak Up and go ;s;s czy jak to ma.

BTW z tymi opaskami niezle jaja sa, opaski do walki z rasizmem :D

Jakies mega wypasone ultra noze do rzucania tez schodza dobrze i inne takie duperele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś ma dobry pomysł na którym już teraz nieźle zarabia, to Ci napewno nie powie!

We wszystko trzeba zainwestować. Jakieś lipne odtwarzacze mp3 z chin lub karty pamięci do telefonów nieźle schodzą. Jak masz grubszą kase do wyłożenia, to kupujesz sprzęt narciarski w Austrii ok marca i sprzedajesz go później. Można wyciągnąć 3 razy tyle co się zainwestowało, ale to jest abrdzo czasochłonne i zabawa raczej dla pwoażnych ludzi, a nie nastolatków którzy sami nie mają własnych pomysłów:>

Na pier.dołach nie dorobisz się pieniędzy, a jedynie komentarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj okazji.. tak najprosciej sie dorobic..

Np. kupujesz okazyjnie komorke za 130zł sprzedajesz ją pozniej za 200zł - bo dałes ladny opis, duzo zdjec i dales gratis o wartosci 99gr (ale zawsze jest ten gratis)

Troche wlasnej inwencji by Ci sie przydało..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciuchy, komorki, sprzet RTV z Chin..

Dorobisz sie tysiecy tak jak wszyscy na Allegro..

Cena poradnika jak to zrobic jedyne 9,99zł

Mechl!k, w Twoim Maybachu też miga to niebieskie światełko jak usiądziesz bardziej na lewym pośladku? Bo już mnie to zaczyna irytować... :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechl!k, w Twoim Maybachu też miga to niebieskie światełko jak usiądziesz bardziej na lewym pośladku? Bo już mnie to zaczyna irytować... :]

Rozwiazalem ten problem.. ;]

Zaplaciłem 50000$ i juz nie mruga..

Podobno wystarczylo OFF nacisnac ale ja sie tam nie znam.. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze:

Poczytaj regulamin allegor - tam jest jasno okreslone co mzna sprzedawać a co nie.

Po drugie:

Gdyby ktos miał jakies sposob na zyłe złota z allegro to by go wprowadził w zycie, nie dzielac sie informacjiami z konkurencjia. Bo z tego co widzie to ty nawet pytasz gdzie kupić... czili oczekujesz ze ktos ci powie co kupic, gdzie, za ile... jescze moze o gotowy szablon z aukcja poproś.

UNIWERSALNA RADA:

Kup coś taniej sprzedaj drożej. Sam wybierz towar (bo chyba dostepnosc towaru to wiekszy problem niz rodzaj towoaru, bo na allegro wsyztsko sprzedaja.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj kumpel kupuje na niemieckim ebayu sprzet audio do aut i sprzedaje na allegro. niezla kase nawet z tego ma, a kupuje sprzet ktory jest umieszczony w zlych kategoriach i niewiele osob go licytuje. pozatym chlopak naprawde sie na tym zna i spedzil wiele godzin zeby dowiedziec sie co mozna sprzedac z zyskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeśli ktoś ma jakąś koncepcję, to i tak Ci jej nie zdradzi ;) Polecam sposób "na Polaka" - tanio kupić, drogo sprzedać ;)

dlaczego "na Polaka"? chyba nie ma narodu, ktory jest w stanie dorobic sie kupujac drogo, a sprzedajac tanio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a słyszałeś o milionerach sprzedających kwaski cytrynowe [ po 40 gr ] lub słonecznikach [ po 1 zł ]...

przelicz to na 200tys sztuk + około 2 zamówienia dziennie [ bo tyle zwykle zamawiają hurtownie a raczej przeliaczjąc to na tony wychodzi tyle sztuk ]... i na kazdym opakowaniu koles zarabia 10 gr... dla mnie żyła złota... wiem bo gadalem kiedys z takim kolesiem i pytalem sie go "jak to mozna na takim tanim CZYMŚ sie dorobić "... polak potrafi... no i na towarze ponizej 10 zł da sie dorobić...

No teraz już mnie przekonałes.

Wystarczy zadbać o DOBRY popyt i mozna sie dorobić B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała anegdotka. Historia jak najbardziej autentyczna.

Moja matka opowiadała że wracała kiedyś z Rosji samolotem a obok niej siedział koleś co przemycał kawior. I całą drogę jej truł, że "mówię pani, na przemycaniu biżuterii się bogactwa nie zrobi, na przemycaniu wódki się bogactwa nie zrobi, a przemycanie kawioru to jest dopiero opłacalny biznes". Moja matka specjalnie oczywiście go nie słuchała, zwłaszcza że jego toważysz siedzący dwa miejsca dalej się tak narąbał że rzygał na fotel przed nim (przypominam że to były ruskie linie).

Lądują sobie w Warszawie a na przemytników kawioru czekał prywatny samolot.

Jak widac można na wszystkim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak a ja wpładłem SAM :lol2: na pomysł, nie bede go tu oczywiście zdradzał.

Jutro bede wiedział czy cos z tego wyjdzie, napisze wam :)

Bede to takie powiedzmy pierdółki,.

Bede sprzedawał dwie

1. w cenie około 10 zł (zarobek przewidywany 1-2 zł na sztuce)

2. w cenie około 50 zł (zarobek przewidywany 5 zł na sztuce)

ZAROBEK PRZEWIDYWANY to zarobek, który sądze że taki bedzie.

A jaki bedzie to sie okaże bo może być wyższy i niższy B)

Zyczcie powodzenia ....

Edytowane przez ra-v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi