Matchias Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam Dziś kupiłem DDRAM 2x512MB PC-400 PDP Patriot CL 2.5 Value, moja płyta to Epox 8RDA z chipem NForce2 Problem polega na tym że przy 400 MHz działa niestabilnie np. Prime wywala sie od razu, Call of duty zawiesza się po paru minutach. Dzieje się to i podczas pracy w Dual Chanelu jak i normalnie. Przy 333 MHz wszystko działa ok. Jest też ok na 400 MHz gdy wyjmę jedną kość. Jeśli ktoś spotkał się z tym problemem lub się w tej kwestii orirntuje to proszę o odpowiedź. Bo nie wiem czy to kwestia pamięci czy płyty czy może nikompatybilności. tu link do tych pamięci : http://www.znak.pl/index.php?cid=305&scid=...400x2Pat+CL25va Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Jakie masz timingi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Timingi to raz a 2 to spróbuj zamienić miejscami kości w slotach. Metoda moze dziwna, ale u mnie pomogła:) A to, że są problemy na nF2 to niestety normalka:( ja na asusie a7n8x doszedłem max do 215 Mhz przy timingach 11 3 3(2,5-praktycznie nie ma różnicy) Zanim nie zmieniłem banków pamieci tak jak u ciebie nawet przy 200 Sp2004 od razu wywalał. Tak na marginesie jest już temat o tych Patriotach:P Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matchias Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Jakie masz timingi? 2,5 4 4 8 Żonglerka z koścmi też już była i nic to niestety nie pomogło Edytowane 18 Stycznia 2006 przez Matchias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 a większe napięcie zapodałeś? u mnie na 2,6V nie było wcale rozmowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matchias Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 a większe napięcie zapodałeś? u mnie na 2,6V nie było wcale rozmowy... one mają 2.55 - 2.7 , podniosłem do 2.77 i bez zmian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 a pokuś sie może o jeszcze troszkę więcej np. 2,9V i może pomoże:) spróbuj jeszcze z timingami 2,5(3) 3 3 11 - zwracam szczególna uwagę na to 11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matchias Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 a pokuś sie może o jeszcze troszkę więcej np. 2,9V i może pomoże:) spróbuj jeszcze z timingami 2,5(3) 3 3 11 - zwracam szczególna uwagę na to 11chyba pomogło napięcie 1.77V Timingi 3 4 4 11 narazie chodzi:) pytanie tylko czy pamięć wytrzyma 1.77V dodam że nie mam radiatorów na kościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Na 1.77V to wogóle nie powinna działać ;-) A 2.77V to wytrzyma spokojnie, moje Patrioty śmigają jak w podpisie na 2.8V i też bez radiatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) netes w configu przy tajmingach masz napisaną taką wartość 1T. Co to jest??? To jest tylko przy A64 dostępne? O co to chodzi? Sorki za pytanko ale już od jakiegoś czasu mnie nuruje ten problem:P Edytowane 18 Stycznia 2006 przez teps86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matchias Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 notes - oczywiscie miałem na mysli 2.77V :) Dzięki chłopaki za pomoc Dzięki Teps86 za sugestie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) netes w configu przy tajmingach masz napisaną taką wartość 1T. Co to jest??? To jest tylko przy A64 dostępne? O co to chodzi? Sorki za pytanko ale już od jakiegoś czasu mnie nuruje ten problem:P cpc on i cpc off w a64 mozna toprzestawic w biosie kazdym prawie i jest to scisle zwiazane w kontrlorem pamieci. Do weielu płyt na nf2 tez sa modyfikowane biosy z ustawionym na stałe 2T, a nawet spotkałem sie z niektorymi płytami ktore miał opcje zmiany w biosie. Jednak na a64 ma to najwieksze znaczenie. Edytowane 19 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matchias Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam To znów ja mam jeszcze jedno pytanie: Czy aktualizacja biosu płyty głównej pomoże coś w moim problemie, przypomne że płyta to Epox 8RDA chpiset NForce2, płyta ma już 2.5 roku i jedzie na pierwszym biosie. A może wiecie jakie pamięci pójdą na niej bez problemu. Za odpowiedzi z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matchias Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam Update BIOSU rozwiązał problem:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...