Dijkstra Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Dijkstra gratuluje wyboru, ile dales? 60PLN, i wszystko byłoby cacy, gdyby nie to, że on ma dosyć gęsto żeberka w radiatorze, a u mnie w pokoju niewiedzieć skąd kurzy się cholernie, i po 2 tygodniach trzeba do ostro dmuchać :twisted:, bo temperaturka skacze o 4-5 stopni co grosi alarmem z ABS, ale po przedmuchaniu spox. Myślę, cholera, nad zalmanem 6000alcu, od kopa wymienić wiatrak na większy i szybszy i może umieścić go z boku wachlarza??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 szczerze to tez sie zastanawiam nad zalmanem juz mnie wk^&%ia ten ciagly szum :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Myślę, cholera, nad zalmanem 6000alcu, od kopa wymienić wiatrak na większy i szybszy i może umieścić go z boku wachlarza??? Dijkstra, poczytaj TU : http://www.dansdata.com/coolercomp_p4.htm#cnps6000alcu według tych testów (Zalman CNPS3100G, Zalman CNPS6000- AlCu (full power) i Zalman CNPS6000-Cu) testów : " I tried turning the fan so it blew across the fins rather than down onto them; performance fell a bit, so I went back to the above-the-sink arrangement. " wiec, ku (takze memu) zdziwieniu, montowanie tego wiatraka NAD listkami zamiast OBOK ma chyba sens .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Myślę, cholera, nad zalmanem 6000alcu, od kopa wymienić wiatrak na większy i szybszy i może umieścić go z boku wachlarza??? Dijkstra, poczytaj TU : http://www.dansdata.com/coolercomp_p4.htm#cnps6000alcu według tych testów (Zalman CNPS3100G, Zalman CNPS6000- AlCu (full power) i Zalman CNPS6000-Cu) testów : " I tried turning the fan so it blew across the fins rather than down onto them; performance fell a bit, so I went back to the above-the-sink arrangement. " wiec, ku (takze memu) zdziwieniu, montowanie tego wiatraka NAD listkami zamiast OBOK ma chyba sens .... Memu również...dzięki, zaoszczędziłeś mi zabawy... :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Dijkstra bierz Zalmana CNPS6000-Cu bo te polaczenia Al i Cu to se rady z chlodzeniem nie daja i sie wszystko pier... bo sie okazuje ze zamiast spadac temp sie podnosi nieznacznie ale jednak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Akurat w przypadku 6000AlCu te połączenia mają zupelnie inny, "pionowy" a nie "poziomy" (jak w standardowych coolerach) charakter. Różnica w cenie to jakieś 35 PLN - co nie zmienia jednak faktu że majac wybierac wybrałbym jednak Cu - różnica w wydajności NIEWIELKA, ale jednak ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 nom nawet jak pionowy to jak dziela cooera na pol to na styku z procem jeden lepiej drugi troche gorzej temp zniejsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 To wszystko prawda, ale jedna rzecz mnie zastanawia...coolery miedziane nie są na rynku długo, więc nie wiadomo, jak z czasem będzie się zachowywał taki full miedziany...a miedź się utlenia szybciej niż aluminium, co na pewno będzie miało wpływ na oddawanie ciepła, tylko czy duży? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Miedź się utlenia INACZEJ niż ALuminim .... ale na pewno nie szybciej. Najważniejsze miejsce - styk z prockiem - jest przesmarowany pastą - więc ochrona jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Tak, ale mnie chodzi nie o miejsce styku procka z coolerem, czyli tam gdzie odbiera ciepło z rdzenia, tylko o całą resztę, czyli tam gdzie radiator oddaje ciepło do otoczenia...w przypadku 6000cu to przecież cały radiator... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 hmmmm, te Zalmany Cu to już od jakiegoś czasu na rynku funkcjonują ... znajomy ma CNPS ???? Cu od ponad roku i spadku wydajności NIE zauważył .... no może z wyjątkiem momentów dłuuuugiego nieodkurzania :wink: ostatnio końbinowaliśwa z jego jego obudową i obejrzałem sobie ów cooler dokładnie - śladów śniedzienia na "listkach" brak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...