[S)zkieleto(R] Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Tyle wiecznie krzyku o tą neostrade a ja wam pokazuje jak wygląda konfig mojej sieci.Konfigurcja trwa 20 minut i zapomina sie o problemach....wali sie dopiero jak tpsa daje ciała (odpukac u nas nie) ..działa zawsze ( auto reconect ).Ten sprzętowy router ma wszystko co powninien miec router w takiej sieci.(przekierowania,virtual server,firewal,Filtrowanie po MAC karty,Dyndns,DHCP,blokowanie domen itp itp).. a Jeśli chodzi o stabilnośc tego konfigu to jest wypas...lookajcie http://republika.pl/szkieletx/lewandow/lewandow.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 "]Tyle wiecznie krzyku o tą neostrade a ja wam pokazuje jak wygląda konfig mojej sieci.Konfigurcja trwa 20 minut i zapomina sie o problemach....wali sie dopiero jak tpsa daje ciała (odpukac u nas nie) ..działa zawsze ( auto reconect ).Ten sprzętowy router ma wszystko co powninien miec router w takiej sieci.(przekierowania,firewal,Filtrowanie po MAC karty,DHCP,blokowanie domen itp itp)..nie będe sie chwalił a jeśli chodzi o stabilnośc tego konfigu to jest wypas...lookajciehttp://republika.pl/szkieletx/lewandow/lewandow.htm Jeszcze nie czytałem na forum żeby się ktos ząlił o coś innego niż awarje spowodowane usterkami w tpsa !!! BTW: od 2 tygodni neo+ działa bez zarzutu :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Tak tylko jak najpierw przyjdą założyć!! Czekałem miecha i [gluteus maximus] powiedzieli ze mają problemy i nie mogą i dokładnie to samo przytrafiło sie mojemu kumplowi JuLkOwi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 "]Tyle wiecznie krzyku o tą neostrade a ja wam pokazuje jak wygląda konfig mojej sieci.Konfigurcja trwa 20 minut i zapomina sie o problemach....wali sie dopiero jak tpsa daje ciała (odpukac u nas nie) ..działa zawsze ( auto reconect ).Ten sprzętowy router ma wszystko co powninien miec router w takiej sieci.(przekierowania,firewal,Filtrowanie po MAC karty,Dyndns,DHCP,blokowanie domen itp itp)..nie będe sie chwalił a jeśli chodzi o stabilnośc tego konfigu to jest wypas...lookajciehttp://republika.pl/szkieletx/lewandow/lewandow.htm identyczny router kupilem na allegro :P dobrze wiedziec, ze tak swietnie sie spisuje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 A za ile jak można wiedzieć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 "]A za ile jak można wiedzieć?299zl + 15zl koszt przesylki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 W Poznaniu w Hard Sofcie taki router (di-604) 298 zł brutto od zaraz. Mają stałe dotawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 I tak serwerek jest najlepszy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 I tak serwerek jest najlepszy :Pdokladnie :) ssh bnc voidy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 od wczoraj mam routerek D-Link 614+ (ten z wireless), bardzo fajny, tylko nie umiem dobrze firewalla skonfigurować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 I tak serwerek jest najlepszy :PNie za bardzo rozumiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Servki sa de best nic ich nie przebije :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Eh najgorzej jest jak ktoś nie ma zielonego pojęcia o temacie ale chce koniecznie czymś zabłysnąć w czym sie da i coś powiedzieć...przykre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 "]Eh najgorzej jest jak ktoś nie ma zielonego pojęcia o temacie ale chce koniecznie czymś zabłysnąć w czym sie da i coś powiedzieć...przykre chcialem korzystajac z okazji zapytac sie o kilka rzeczy, routerek juz mam, widze ze pracujesz na takim samym wiec bedzie dobrze. wyslalem zgloszenie online o podlaczenie neo+ jakies 7 dni temu i do dzis 0 kontaktu :( ile moge czekac na jakikolwiek kontakt? czy sa duze problemy z dzieleniem neo+ z regolaminu wynika, ze nie wolno tego robic. pod pojecie problemy mam na mysli zakamuflowanych kolesi z tpsa lazacych w kolo bloku i lukajacych gdzie i jakie kable ida. ja mam w planie dzialic neo+ na 2 osoby. teraz jestem w 15 osobowej sieci mamy lacze 512 kbps download 256 kbps upload place 60 zl i net ledwo mi dziala :evil: chyba takie neo+ bedzie lepszym rozwiazaniem, wezme trzeciego typa i bedziemy placic po ok 70 zl miesiecznie, a lacze szybkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 wstyd się przyznać ale ja dzieliłem n+ w firmie na 8 kompów za pomocą "udostępnienia połączenia" w xp :oops: nie mam możliwości "podkręcania kurka" ale jak narazie niczego więcej nie potrzebuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Generalnie złodziejska firma tpsa nie interesuje mnie.Poprzednio bylismy w 6 osób na SDI..juz było słabiutko.Teraz jest 10 osób i z NEO+ ( nie ma sie czego wstydzić..tylko cieszyć ze podłączamy net w więcej osób i dajemy sie mnie okradac przez TPSA).Teraz net działa spoks.Ale u nas nie ma ludzi co non stop w kazaa czy innym p2p ssią..a jak sie zapominają to sa przywołani do porządku.Net w sieci to odpowiedzialność..zanim właczysz kazaa i zaczniesz sciągać plastikową tandete np z viva pomyśl czy ktos teraz nie szuka waznych materiałów np. na studia lub do szkoły ( wyższe cele),tylko do tego jest potrzebna tzw 'kultura sieciowa'.Jeśli masz pytania o konfiguracje Dlinka di604 to zapraszam gg:1880388.A a propo przykręcania kurka to w tych tanszych jak ten routerach robi sie to przez firewall.sprzętowe routery które mają ograniczenie sciagania ilości danych na końcówke niestety zaczynają sie od 1500 zeta (D-link 604 ok 300 zł).Kutlura sieciowa w mojej sieci jest duża i ciesze sie z tego.życze każdemy takiej sieci jak moja..po prostu hula :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no i po to serverek: squid - mnijesze obciazenie lacza podczas przegladania www i nietylko, cbq - dynamiczny podzial lacza, firewall, apache - server www; proftpd - server ftp; samba - server plikow; .... itd itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 "]Eh najgorzej jest jak ktoś nie ma zielonego pojęcia o temacie ale chce koniecznie czymś zabłysnąć w czym sie da i coś powiedzieć...przykrejesli mowisz to o wypowiedzi feluke to sie zastanow kto tu nie ma pojecia ;] wstyd się przyznać ale ja dzieliłem n+ w firmie na 8 kompów za pomocą "udostępnienia połączenia" w xp :oops: nie mam możliwości "podkręcania kurka" ale jak narazie niczego więcej nie potrzebuję. jest pod winde programik do 'przykrecania kurka' ;] poszukaj , bylo tu gdzies na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Czy taka konfiguracja zadziała ? Neo + | router d-linka di-604 | | | | user1 user2 user3 switch d-linka | | user4 user5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Phil - masz racje ze serwer ma o wiele wieksze mozliwosci i nie ma co go porownywac z routerem. Router jest dobrym rozwiazaniem gdy dzieli sie lacze na nieduza liczbe osob, gdyz przy wiekszej ilosci klijentow potrzebne jest proxy do zmniejszenia obciazenia sieci. A takie patenty jak ssh, telnet, dns cache, serwer www, serwer ftp tez na routerze nie przejda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 "]Generalnie złodziejska firma tpsa nie interesuje mnie.Poprzednio bylismy w 6 osób na SDI..juz było słabiutko.Teraz jest 10 osób i z NEO+ ( nie ma sie czego wstydzić..tylko cieszyć ze podłączamy net w więcej osób i dajemy sie mnie okradac przez TPSA).Teraz net działa spoks.Ale u nas nie ma ludzi co non stop w kazaa czy innym p2p ssią..a jak sie zapominają to sa przywołani do porządku.Net w sieci to odpowiedzialność..zanim właczysz kazaa i zaczniesz sciągać plastikową tandete np z viva pomyśl czy ktos teraz nie szuka waznych materiałów np. na studia lub do szkoły ( wyższe cele),tylko do tego jest potrzebna tzw 'kultura sieciowa'.Jeśli masz pytania o konfiguracje Dlinka di604 to zapraszam gg:1880388.A a propo przykręcania kurka to w tych tanszych jak ten routerach robi sie to przez firewall.sprzętowe routery które mają ograniczenie sciagania ilości danych na końcówke niestety zaczynają sie od 1500 zeta (D-link 604 ok 300 zł).Kutlura sieciowa w mojej sieci jest duża i ciesze sie z tego.życze każdemy takiej sieci jak moja..po prostu hula :)też bym chciał by umnie tak było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 ja mam neo+ tylko dla siebie. chcialem kumplom z bloku zaproponowac zebysmy wzieli dsl 1mbps. i wizasc go na 3-4 osoby ale to debile i sie nie zgodzili (sami siedza tylko na sieci osiedlowej maja moze 60kbps na leb),niestety tak to jest jak sie ma z banda debili do czynienia i nie znaja znaczenia slow jakosci ekonomia :) wiec musialem zdecydowac sie dla siebie na neo+ i jestem sam. transfer mam bardzo dobry bo dla mnie jest cale 0.5mbps ale nie nie ma kumpli z ktorymi moglbym grac po lanie nad tym strasznie ubolewam:(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Pytanie do [s)zkieleto(R]-a Jak skonfigurować FIREWALL na routerze D-LINK 604, bo od niedawna mam ten router i jeszcze nie umiem prawidłowo skonfigurować NET-a. P.S. Net dziele z moją siostrą która ogląda strony fanklubów BRITNEY SPEARS i strony o SIMSACH , a bezprzewodowo łącze dziele z ojcem który bardzo rzadko korzysta z netu (głównie w weekendy). Więc mam 256/256 dla siebie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 ja sie przymierzam do zamiany sdi z 5cioma za tydzien 8 urzytkownikami na neo+ i pytam sie czy panowie z tpsa chodza i sledza, sciga ktos za udostepnianie czy im to powiewa i mozna robic co sie chce ?? bo zamierzam przejsc na neo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 ja sie przymierzam do zamiany sdi z 5cioma za tydzien 8 urzytkownikami na neo+ i pytam sie czy panowie z tpsa chodza i sledza, sciga ktos za udostepnianie czy im to powiewa i mozna robic co sie chce ?? bo zamierzam przejsc na neoA nie lepiej juz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> DSL? Na 8 osob wychodzi 40zl i dotego jest jeszcze stale IP i podobno niema takich problemow jak na neo+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 ja sie przymierzam do zamiany sdi z 5cioma za tydzien 8 urzytkownikami na neo+ i pytam sie czy panowie z tpsa chodza i sledza, sciga ktos za udostepnianie czy im to powiewa i mozna robic co sie chce ?? bo zamierzam przejsc na neoA nie lepiej juz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> DSL? Na 8 osob wychodzi 40zl i dotego jest jeszcze stale IP i podobno niema takich problemow jak na neo+ tak oczywiscie - InternetDSL to to samo - tylko ze ceny inne i stale ip ktore jak chcesz to ci dadza w NEO+ tu zobaczcie sobie ciekawe komunikaty z tpsa ktorych na dzien jets ok 5: Dnia 30.12.2002 o godzinie 05:30 nastapila awaria routera uslugowego w Lodzi. Czesc abonentow Internet DSL i Neostrada+ w rejonie Lodzi, Wroclawia, Krakowa, Katowic i Rybnika moga miec problemy z usluga. Termin usuniecia awarii nie jest znany. takie komunikaty sa dla wszystkich miast codziennie sie cos pier..... w tpsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 tak oczywiscie - InternetDSL to to samo - tylko ze ceny inne i stale ip ktore jak chcesz to ci dadza w NEO+ tu zobaczcie sobie ciekawe komunikaty z tpsa ktorych na dzien jets ok 5: Dnia 30.12.2002 o godzinie 05:30 nastapila awaria routera uslugowego w Lodzi. Czesc abonentow Internet DSL i Neostrada+ w rejonie Lodzi, Wroclawia, Krakowa, Katowic i Rybnika moga miec problemy z usluga. Termin usuniecia awarii nie jest znany. takie komunikaty sa dla wszystkich miast codziennie sie cos pier..... w tpsa No i jeszcze nie masz czegos takiego jak zakaz udostepniania polaczenia poza lokal :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 tak oczywiscie - InternetDSL to to samo - tylko ze ceny inne i stale ip ktore jak chcesz to ci dadza w NEO+ tu zobaczcie sobie ciekawe komunikaty z tpsa ktorych na dzien jets ok 5: Dnia 30.12.2002 o godzinie 05:30 nastapila awaria routera uslugowego w Lodzi. Czesc abonentow Internet DSL i Neostrada+ w rejonie Lodzi, Wroclawia, Krakowa, Katowic i Rybnika moga miec problemy z usluga. Termin usuniecia awarii nie jest znany. takie komunikaty sa dla wszystkich miast codziennie sie cos pier..... w tpsa No i jeszcze nie masz czegos takiego jak zakaz udostepniania polaczenia poza lokal :lol:pic na wode - pierw montujesz pozniej robisz siec i juz.... a pozatym mozna dac w lape monterom i nic nie powiedza..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 ee wiecie co dzisiaj sie dowiedzialem ze w tpsa sie cos zmienilo powiedziala mi zona jednego z kierownikow moje placowki ze mozna udostepniac neo innym ludziom ;D poza tym Feluke ja to robie tak zeby na tym zarabiac a nie zeby za net placic poza tym ogolnie stalego iop nie uzywam dsl to to samo co neo+ tylko z inna anzwa i malymi ograniczeniami nie majacymi wplywy na jakos polaczenia i kozystania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 UWAGA szok!!!Mojemu koledze który ma neo+ przysłali pismo że za 2 miesiące (tyle ma neo) zapłaci 50 % mniej abonamentu za częste awarie...to chyba 1 ludzki odruch TPSA....i tak na nią leje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...