zaGraS Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 a wiec tak, mam nastepujacy problem przy wyciaganiu karty graficznej wypadla mi zworka ,niewiem z jakiego miejsca . Wlozylem ja na miejsce JP1 i komp mi chodzi 1.25MHZ czy to chodzi o to ze zworka jest podpieta pod JP1?? niechcem jej wyjmowac bez zapytania sie Czy nic sie niespali itp a i chcialem dodac ze moj procesor palomino 2.0ath Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 JP1 to nie jest żadne konkretne oznaczenie. ta zworka zapewne odpowiadała za fsb, więc zobacz w instrukcji od swojej płyty, jak powinna być ustawiona, żeby było fsb 133. jak nie znajdziesz, to spróbuj w biosie podnieśc fsb na 133, ale lepiej było by to zrobić zworką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaGraS Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 ręcznie niemoge bo komp sie nie wlancza.. nawet przy 130 komp przed problemem stable chodzil 142 niemam nalozonej zworki na CMOS to moze z tamtej wypadla instrukcji od plyty niestety niemam:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Musisz przełożyć tę zworkę w drugą pozycję, wtedy procek pownien automatycznie ustawić FSB na 133MHz. W BIOSie masz tylko generator liniowy (czyli nie zmienia dzielników). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ściagnij sobie manuala z netu i bedzie OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...