ryba Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Takie tam probki : :D Czysty R507. pozdro piotres my chcemy load B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 wszystko w swoim czasie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Powinni cie posadzic na kilka latek za znbecanie sie nad procusiami. Opteronek przy takich temp dostanie zapalenia płuc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 no ale jakie cisnienia byly przy tych -70, bo domniemam ze to sa puste cyferki i stresie juz by byly kredki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 opertonek takich temp w zyciu nie zobaczy na tym fc wiec nie boj sie o jego pluca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 no ale jakie cisnienia byly przy tych -70, bo domniemam ze to sa puste cyferki i stresie juz by byly kredki :wink: Zapewne kolo -0.75 bara, wiec loadu to zadnego przy takim cisnieniu nie utrzyma :razz: ale tu nie o to chodzilo ... Mam cos lepszego :lol: : Mniej juz nie bedzie pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 szybko wyniki wyniki chcemy :D ps. ladne fc patrząc na inne byle wynalazki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 szybko wyniki wyniki chcemy :D ps. ladne fc patrząc na inne byle wynalazki zalozyl siatke na otuline i juz jest ladniejsze od wszystkich i inne sa beee ? fajny tok rozumowania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 myrddin nic nie mówiłeś że zaklepałeś sobie FC <_< będzie się działo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 moj opteronek bardzo sie boi tego FC :lol: ale zobaczymy w praniu... zreszta na opteronach sie swiat nie konczy :> mam tu jeszcze takiego jednego axp-m co az sie wyrywa zeby go zamrozic ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) myrddin nic nie mówiłeś że zaklepałeś sobie FC <_< będzie się działo :D Będzie się działo, znaczy CB i po zabawie - całe AMD. Edytowane 18 Lutego 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Piotres zrob to dla mnie i przetestuj na dummy load :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Piotres zrob to dla mnie i przetestuj na dummy load :> Na UEI bylo -38.5*C, wiec na Voltcrafcie bedzie kolo - 40*C na dummy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 a jakie to resystorki na jakim napieciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 yyyyyyyyy co to znaczy "dummy load" ???? :) może mnie ktoś oścwieci w trzech słowach :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 yyyyyyyyy co to znaczy "dummy load" ???? :) może mnie ktoś oścwieci w trzech słowach :D pozdr sztuczne obciążenie - grzałka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Będzie się działo, znaczy CB i po zabawie - całe AMD.myrddin ma juz na to sposób :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 myrddin ma juz na to sposób :) Jakieś szczegóły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) yyyyyyyyy co to znaczy "dummy load" ???? :) może mnie ktoś oścwieci w trzech słowach :D pozdr Dokladnie, sztuczne obciazenie ...rezystory przymocowane do kawalka miedzi ... symuluje CPU w stressie . Przy czym daje popalic ukladowi o wieeele bardziej niz prawdziwy CPU, np. moje dummy ma teoretycznie 150W (230V, 3 rezystory) a parownik mial na nim -38*C :lol: Tymczasem ....chyba moge powiedziec ze skonczylem : :D Pierwsze uruchomienie agregatu na CPU, tuz przed wlaczeniem kompa :oops: -30*c tez widzialem :D Pobawilem sie nieco CPEVem i wyszlo ... Venice 3204 Mhz na 1.79V w trakcie biegu w SP2004 ..-48*C parownik :D Idle -52*c Zrodlo calego funu w strojenie ukladu :lol: uuuppsss :oops: ... :lol: Ciekawe co na to Opty :lol: pozdro piotres Edytowane 25 Lutego 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 No ładnie, ładnie :D Czekam na o/c u myrddin'a669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 cos slabo ta twoja grzalka wypada :blink: nic jutro dodam swoje wyniki, bo mam troche mocniejszy stuff in da house :D tempy tez masz takie srednie (szczegolnie te w biosie) wiec nie wiem czy tu sie podniecac, pozatym co na to opek....to samo co prawie kazdy inny, powie CB i koniec oc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 cos slabo ta twoja grzalka wypada :blink: nic jutro dodam swoje wyniki, bo mam troche mocniejszy stuff in da house :D tempy tez masz takie srednie (szczegolnie te w biosie) wiec nie wiem czy tu sie podniecac, pozatym co na to opek....to samo co prawie kazdy inny, powie CB i koniec oc :) Tempy w biosie zalezy w zasadzie tylko od uzytej pasty termomprzewodzacej (jesli mowimy o parowniku chillego1) ...wiec jak dla mnie to temp. parownika sie raczej liczy . Ty ile miewasz w biosie ? :-P (ze zdjeciem prosze) Tak optek raczej ten obecny Myrddina zaprotestuje :lol: ...ale sa jeszcze na tym swiecie optki ktore lubia zimno wiec czym tu sie martwic B) . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Tempy w biosie zalezy w zasadzie tylko od uzytej pasty termomprzewodzacej (jesli mowimy o parowniku chillego1) ...wiec jak dla mnie to temp. parownika sie raczej liczy . Ty ile miewasz w biosie ? :-P (ze zdjeciem prosze) Tak optek raczej ten obecny Myrddina zaprotestuje :lol: ...ale sa jeszcze na tym swiecie optki ktore lubia zimno wiec czym tu sie martwic B) . pozdro piotres mniewalem raczej...bo juz nie mam dfi :D sie zepsula, ale tez bylo od 23-29 w zaleznosci od tego jaki proc byl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 mniewalem raczej...bo juz nie mam dfi :D sie zepsula, ale tez bylo od 23-29 w zaleznosci od tego jaki proc byl A to szkoda ... widzisz ja miewam -30*C na gownianej pascie :lol: pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 A to szkoda ... widzisz ja miewam -30*C na gownianej pascie :lol: pozdro piotres ja mowilem o procku a nie pascie, z normalna czapka to -29, z krzywa -20 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ja tez mowilem o procku, tyle ze mialem na mysli to, ze uzylem marnej pasty termoprzewodzacej, w zwiazku z czym przewodnosc zimna parownik-CPU mogla nie byc na najwyzszym poziomie :-P Zreszta ...skonczmy ten temat moze :lol: pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jakieś szczegóły ? hehehe znam jeden bardzo skuteczny - nazywa sie cabce 0516 wpmw :lol: ale nie myślę żeby coś takiego w niedługim czasie zagościło w mojej oc_norze ;) bardziej realne są rozwiązania typu cabne 0530 apmw :D ale to jeszcze trochę wody w wiśle upłynie... ale cóż będę kombinował, są wredne cb i takie z którymi da się żyć... tylko po prostu jest w kur... "zabawy" z tym, ale ja akurat lubię się pobawić, także oc pewnie nie będzie zbyt okrutne /o ile w ogóle jakieś :lol:/ ale z biegiem czasu się zobaczy... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Mysle ze lepiej 0530 jednak niz 0516 ...16 na kaskadach raczej srednio mykaja (nie wszystkie) a 30 raczej chetniej ....To jak kiedy bedziesz mial tego FX-57 :D :oops: :wink: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 :lol: jak mi zbudujesz maszynę do wysysania kasy z bankowych sejfów :D a jakiś sensowny opteron to nieprędko niestety :( mistrzu jeszcze ci kupe kasy jestem krewny :D najpierw fc spłace potem sie bede za prockiem ogladal, teraz pomęcze to co mam... kumpel ma venica 0521dpew /czy dpaw, nie pamiętam dokładnie/ próbuję go urobic teraz żeby się zamienić może... nie wiem jeszcze jak to będzie... grunt że chłodzenie jest :D u ciebie ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) Coś w finalu pozmieniałeś rozmieszczenie podzespołów ... dlaczego ?? Już nie jest tak: Dopiero teraz (jak już oddałem FC Myrdinowi) to zauważyłem :D CPEV jest przy desce i jeszcze parę zmian weszło ... FC nieźle sobie radzi z E6600 Przy liczeniu Pi @ 4,4x GHz i 1,7x V Vcore temp parownika spadała do ok -47 stopni Przy obciążeniu 2 rdzeni było już nieco gorzej - ok -44 Edytowane 22 Października 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...