piotres Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Coś w finalu pozmieniałeś rozmieszczenie podzespołów ... dlaczego ?? Już nie jest tak: Dopiero teraz (jak już oddałem FC Myrdinowi) to zauważyłem :D CPEV jest przy desce i jeszcze parę zmian weszło ... FC nieźle sobie radzi z E6600 Przy liczeniu Pi @ 4,4x GHz i 1,7x V Vcore temp parownika spadała do ok -47 stopni Przy obciążeniu 2 rdzeni było już nieco gorzej - ok -44 Tak, pozmienialem rozmieszczenie elementow (i nie dawalem juz fotek po zmianach), bo zmienilem potem parownik na moj "nowy" design z lepsza zapinka, przy okazji wtedy wyrzucilem wymiennik na ssaniu, a dodalem zamiast niego spory akumulator cieczy na linii ssacej - ta zmiana ulatwila wg mnie procedure strojenia ukladu, teraz nie trzeba juz tak idealnie ustawiac galki CPEV'a, by stress byl dobrze trzymany, a kompresor nie byl zalewany :) . Na dodatek CPEV jest stabilniej umocowany, bowiem jest przykrecony do podstawy uchwytem. Mi osobiscie te tempki na Conroe sie podobaja :wink: . pozdrawiam piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) Tak, pozmienialem rozmieszczenie elementow (i nie dawalem juz fotek po zmianach), bo zmienilem potem parownik na moj "nowy" design z lepsza zapinka, przy okazji wtedy wyrzucilem wymiennik na ssaniu, a dodalem zamiast niego spory akumulator cieczy na linii ssacej - ta zmiana ulatwila wg mnie procedure strojenia ukladu, teraz nie trzeba juz tak idealnie ustawiac galki CPEV'a, by stress byl dobrze trzymany, a kompresor nie byl zalewany :) . Na dodatek CPEV jest stabilniej umocowany, bowiem jest przykrecony do podstawy uchwytem. Mi osobiscie te tempki na Conroe sie podobaja :wink: . pozdrawiam piotres Hehe - powiem tak tempy są OK, konstrukcja bardzo przyjemna i dosyć kompaktowa (stabilny CPEV jest bardzo fajny) Cały FCet jest przyjazny użytkownikowi (poza głośnymi wiatrakami) - w sumie ciężko zalać kompresor, kalibracja dosyć łatwa W sumie brawa piotres :D Oczywiście już u Myrdina pojawił się jakiś niedosyt :mrgreen: - hmm SS to TYLKO SS B-) Edytowane 22 Października 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...