Skocz do zawartości
piotres

Orange Ice - Czyli Fc Dla Pana Myrddin'a669

Rekomendowane odpowiedzi

Coś w finalu pozmieniałeś rozmieszczenie podzespołów ... dlaczego ??

Już nie jest tak:

post-69-1161514357_thumb.jpg

Dopiero teraz (jak już oddałem FC Myrdinowi) to zauważyłem :D

CPEV jest przy desce i jeszcze parę zmian weszło ...

FC nieźle sobie radzi z E6600

Przy liczeniu Pi @ 4,4x GHz i 1,7x V Vcore temp parownika spadała do ok -47 stopni

Przy obciążeniu 2 rdzeni było już nieco gorzej - ok -44

Tak, pozmienialem rozmieszczenie elementow (i nie dawalem juz fotek po zmianach), bo zmienilem potem parownik na moj "nowy" design z lepsza zapinka, przy okazji wtedy wyrzucilem wymiennik na ssaniu, a dodalem zamiast niego spory akumulator cieczy na linii ssacej - ta zmiana ulatwila wg mnie procedure strojenia ukladu, teraz nie trzeba juz tak idealnie ustawiac galki CPEV'a, by stress byl dobrze trzymany, a kompresor nie byl zalewany :) . Na dodatek CPEV jest stabilniej umocowany, bowiem jest przykrecony do podstawy uchwytem.

Mi osobiscie te tempki na Conroe sie podobaja :wink: .

pozdrawiam

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, pozmienialem rozmieszczenie elementow (i nie dawalem juz fotek po zmianach), bo zmienilem potem parownik na moj "nowy" design z lepsza zapinka, przy okazji wtedy wyrzucilem wymiennik na ssaniu, a dodalem zamiast niego spory akumulator cieczy na linii ssacej - ta zmiana ulatwila wg mnie procedure strojenia ukladu, teraz nie trzeba juz tak idealnie ustawiac galki CPEV'a, by stress byl dobrze trzymany, a kompresor nie byl zalewany :) . Na dodatek CPEV jest stabilniej umocowany, bowiem jest przykrecony do podstawy uchwytem.

Mi osobiscie te tempki na Conroe sie podobaja :wink: .

pozdrawiam

piotres

Hehe - powiem tak tempy są OK, konstrukcja bardzo przyjemna i dosyć kompaktowa (stabilny CPEV jest bardzo fajny)

Cały FCet jest przyjazny użytkownikowi (poza głośnymi wiatrakami) - w sumie ciężko zalać kompresor, kalibracja dosyć łatwa

W sumie brawa piotres :D

Oczywiście już u Myrdina pojawił się jakiś niedosyt :mrgreen: - hmm SS to TYLKO SS B-)

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi