piotres Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 yotomeczek napisał(a): Coś w finalu pozmieniałeś rozmieszczenie podzespołów ... dlaczego ?? Już nie jest tak: Dopiero teraz (jak już oddałem FC Myrdinowi) to zauważyłem :D CPEV jest przy desce i jeszcze parę zmian weszło ... FC nieźle sobie radzi z E6600 Przy liczeniu Pi @ 4,4x GHz i 1,7x V Vcore temp parownika spadała do ok -47 stopni Przy obciążeniu 2 rdzeni było już nieco gorzej - ok -44 Tak, pozmienialem rozmieszczenie elementow (i nie dawalem juz fotek po zmianach), bo zmienilem potem parownik na moj "nowy" design z lepsza zapinka, przy okazji wtedy wyrzucilem wymiennik na ssaniu, a dodalem zamiast niego spory akumulator cieczy na linii ssacej - ta zmiana ulatwila wg mnie procedure strojenia ukladu, teraz nie trzeba juz tak idealnie ustawiac galki CPEV'a, by stress byl dobrze trzymany, a kompresor nie byl zalewany :) . Na dodatek CPEV jest stabilniej umocowany, bowiem jest przykrecony do podstawy uchwytem. Mi osobiscie te tempki na Conroe sie podobaja :wink: . pozdrawiam piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) piotres napisał(a): Tak, pozmienialem rozmieszczenie elementow (i nie dawalem juz fotek po zmianach), bo zmienilem potem parownik na moj "nowy" design z lepsza zapinka, przy okazji wtedy wyrzucilem wymiennik na ssaniu, a dodalem zamiast niego spory akumulator cieczy na linii ssacej - ta zmiana ulatwila wg mnie procedure strojenia ukladu, teraz nie trzeba juz tak idealnie ustawiac galki CPEV'a, by stress byl dobrze trzymany, a kompresor nie byl zalewany :) . Na dodatek CPEV jest stabilniej umocowany, bowiem jest przykrecony do podstawy uchwytem. Mi osobiscie te tempki na Conroe sie podobaja :wink: . pozdrawiam piotres Hehe - powiem tak tempy są OK, konstrukcja bardzo przyjemna i dosyć kompaktowa (stabilny CPEV jest bardzo fajny) Cały FCet jest przyjazny użytkownikowi (poza głośnymi wiatrakami) - w sumie ciężko zalać kompresor, kalibracja dosyć łatwa W sumie brawa piotres :D Oczywiście już u Myrdina pojawił się jakiś niedosyt :mrgreen: - hmm SS to TYLKO SS B-) Edytowane 22 Października 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...