maSTHa212 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 3dmark06 nie supportuje w pelni X300/500/600/700/800. pytania jakies co do obiektywnosci wspolpracy z nividia?A nie powinno byc na odwrot, ATI nie supportuje PS3.0?! :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Trafna uwaga. Prawda jest taka, ze NVIDIA wyprodukowala nowoczesniejsze karty i nie ma co winic panow od testu Futuremark, ze na rok 2006 przewidzieli intensywne wykorzystanie PS 3.0, VS 3.0. Teraz GeForce'y od 6600w gore wykorzystuja pelnie swoich mozliwosci. Nikt z NVIDII lub Futuremark nie zbronil ATI zaimplementowac w Radeonie X700 Mobility PS 3.0 i VS 3.0. Edytowane 19 Stycznia 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 samedi maSTHa212 Spróbujcie wyjsc z laptopami na dwór (ponizej 0 jest) i tam zapuscic 3dmarka. samedi powinienes miec ponad 4100 - temperatura duuuuużo daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 samedi maSTHa212 Spróbujcie wyjsc z laptopami na dwór (ponizej 0 jest) i tam zapuscic 3dmarka. samedi powinienes miec ponad 4100 - temperatura duuuuużo daje. Wczoraj wlasnie latalem po dworzu i dzis mi z nosa cieknie, juz tak robilem pare dni temu i schlodzilem proca do 3 stopni. Ja to juz nie mam sily na to, 4012 mi starczy. Poza tym samedi ma szybszego proca wiec i tak go nie pobije. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Wydaje mi sie tez ze mam toche lepszy zapas w GF albo jestem bardziej odwazny. Zapuscilem na 482/1310 ale odziwo mialem gorszy wynik w 05 niz przy 480/1300, a teraz to nie wiem czy chce jeszcze ryzykowac. Poza tym u mnie nie ma wielkiej zimy i nic mi nie da wyjscie na dwor. Ale zobacze moze cos pokombinuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Poza tym u mnie nie ma wielkiej zimyO stary, nie wiesz co tracisz: dzisiaj wstaje rano, patrze na termometr: w pokoju +15 stopni (zgasło w piecu - i tak 3 dni wytrzymało), na dworzu -23, włączam stacjonarke, po 5 minutach pracy temperatury: CPU 24, NB 20, dysk 22, w obudowie 18 :) , wracam do łózka, włączam lapa, 5 minut pracy i temp: CPU 30, Dysk 28. Ciekawe ile by było na dworzu :twisted: Edytowane 20 Stycznia 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 i włączam lapa, 5 minut pracy i temp: CPU 30, Dysk 28. Ciekawe ile by było na dworzu :twisted: Ja normalnie na lapie mam 30, jak jest chlodno w pokoju to 23-25. A co do mozliwosci GF to teoretycznie daloby rade pewnie 485/1305 ale prawda jest taka ze robie w gacie a to z powodu braku gwary w naszym kraju :wink: takze niech bedzie ze jestes odwazniejszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymax Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Ja normalnie na lapie mam 30, jak jest chlodno w pokoju to 23-25. A co do mozliwosci GF to teoretycznie daloby rade pewnie 485/1305 ale prawda jest taka ze robie w gacie a to z powodu braku gwary w naszym kraju :wink: takze niech bedzie ze jestes odwazniejszy :DJest wyjscie dodatkowe dmuchawy od spodu stolu :)))))A tak na powaznie na moim radku X800XT + Sonoma 2.0@2.15Ghx wynik 1989 punktow mimo braku wsparcia PS3.0. Ojejej co to bedzie za rok z grami pod 3.0,ale pocieszyc sie tym nalezy ze na razie nie ma gierek tej klasy co 3 DMARK 06 a jak beda za rok to juz bedzie mozna zrobic jakis updejcik grafy z PS 3.0:))) Jak na razie 7800 GTX w lapach rzadzi -piekne wyniki panowie:))))Pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 czarny wrzuc wynik bez OC tak jak to robi wiekszosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 czarny wrzuc wynik bez OC tak jak to robi wiekszosc.Limerro moj wynik to absolutnie najwieksze OC jakie jestem w stanie z Sagera wydusic ale faktem jest ze i ja jestem ciekaw jak nie krecony X800 sobie radzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Dorzucam swoje 3 grosze : 3dMark2006 v1.0.2 - 2250 (http://service.futuremark.com/compare?3dm06=5568) tylko coś im się z taktowaniem pomerdało - powinno być 374/750) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 No no calkiem niezle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) @"Dorzucam swoje 3 grosze : 3dMark2006 v1.0.2 - 2250 (http://service.futuremark.com/compare?3dm06=5568) tylko coś im się z taktowaniem pomerdało - powinno być 374/750)" napewno masz ultre?? ja takie wyiniki mam w 3dmarku 2005 jak to, a nie mam ultry i gorszy procek?? P.s ile dałes za tego della?? Edytowane 20 Stycznia 2006 przez kkooaallaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 napewno masz ultre?? ja takie wyiniki mam w 3dmarku 2005 jak to, a nie mam ultry i gorszy procek?? P.s ile dałes za tego della?? Trochę mnie zaskoczyłeś tą ULTRĄ - to jest NV42 z 12 potokami i 5 vertexami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Trochę mnie zaskoczyłeś tą ULTRĄ - to jest NV42 z 12 potokami i 5 vertexami ;)A moglbys jeszcze rzucic okiem na swoje pamieci, bo mi sie wydaje ze te GF6800 maja albo DDR albo DDR3 i w tym drugim przypadku osiagi sporo sie roznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 maja chyba tez ddr2 ale na ultre mi to nie wyglada a w podpisie tak masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymax Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 czarny wrzuc wynik bez OC tak jak to robi wiekszosc.Radek nie jest podkrecony tylko proc -sa to minimalne przyrosty ale zrobie na nie podkreconym procku zaraz:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 A moglbys jeszcze rzucic okiem na swoje pamieci, bo mi sie wydaje ze te GF6800 maja albo DDR albo DDR3 i w tym drugim przypadku osiagi sporo sie roznia. przez Was cały podpis będę musiał zmienić :) RivaTuner pisze: 256 DDR (chodzą na 770Mhz) niewiem gdzie jeszcze mógłbym zerknąć :( Jesteście pewni że to nie ultra? - takie info znalazłem gdzieś w necie i pomyślałem że tylko jeden rodzaj karty ładują do Delli Czy ktoś mi może pomóc w wymianie sterów - oprócz tych ze strony Della żadne mi nie chodzą - nerwy już mnie biorą :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymax Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 przez Was cały podpis będę musiał zmienić :) RivaTuner pisze: 256 DDR (chodzą na 770Mhz) niewiem gdzie jeszcze mógłbym zerknąć :( Jesteście pewni że to nie ultra? - takie info znalazłem gdzieś w necie i pomyślałem że tylko jeden rodzaj karty ładują do Delli Czy ktoś mi może pomóc w wymianie sterów - oprócz tych ze strony Della żadne mi nie chodzą - nerwy już mnie biorą :mur: Prawdopodobnie masz wersje samo 6800 one byly na zwyklych DDR2 natomiast Ultry to DDR3 czy jak tam sie zwie GDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 GeForce Go 6800 Ultra Memory Interface 256-bit Memory Bandwidth (GBps) Up to 35.2 Fill Rate (pixels/sec.) 5.4 billion Vertices/Second 565 million Memory Data Rate 700 MHz DDR1/DDR2 1100 MHz GDDR3 RAMDACs 400 MHz GeForce Go 6800 Memory Interface 256-bit Memory Bandwidth (GBps) Up to 35.2 Fill Rate (pixels/sec.) 3.6 billion Vertices/Second 470 million Memory Data Rate 700 MHz DDR/DDR2 1100 MHz GDDR3 RAMDACs 400 MHz Specyfikacje obu 6800 ze strony nVidii, jak widac i zwykla i ultra maja DDR,DDR2 i GDDR3. W tym Dellu watpie zeby Ultra siedziala choc to nie niemozliwe oczywiscie, ja bym jednak stawial na szybsze pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 jak by miał ultre to by miał wieksze taktowanie pamieci, ja mam zwykłego ddr i sobie chwale narazie... p.s musze w koncu odpalic tego 3dmarka 06 wrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Czy ktoś mi może pomóc w wymianie sterów - oprócz tych ze strony Della żadne mi nie chodzą - nerwy już mnie biorą :mur:Start-Panel sterowania-System-Menadzer urzadzen-karta graficzna-sterowniki-odinstaluj. Po tym zabiegu Driver Cleaner i czyscisz wszystkie resztki, restart i wrzucasz XtremeG 81.95. Enjoy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Do 9300 wsadzali tylko 6800 vanilla, nie bylo opcji Ultra. Chyba ze masz po kims della kto sobie dokupil karte i wymienil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Start-Panel sterowania-System-Menadzer urzadzen-karta graficzna-sterowniki-odinstaluj. Po tym zabiegu Driver Cleaner i czyscisz wszystkie resztki, restart i wrzucasz XtremeG 81.95. Enjoy niestety tym razem nie pomogłeś :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 @GRazny napisz co dokałdnie z tymi stermi jaki probolem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) @GRazny napisz co dokałdnie z tymi stermi jaki probolem Sytuacja jest taka że za każdym razem jak ładuje jakiekolwiek stery mam komunikat w stylu "sterowniki NVidia nie mogą znaleźć zgodnego sprzętu" Wszystko zrobiłem kropka w kropkę jak proponowaliście (jedyną różnicą jest Driver Cleaner, bo ja uzywałem wersji Pro :) Restart też był i niewiem co z tym zrobić. Może taki sprzęt :angry: Edytowane 21 Stycznia 2006 przez GRazny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 a używałes specjalnych sterów czy tych ze stroney nvidia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) a używałes specjalnych sterów czy tych ze stroney nvidia? Używałem XtremeG MobileForce 81.95 z jakiejś rosyjskiej stronki (innych zresztą też) Ze strony Nvidii żaden ze sterowników mi nie działa - mają tu http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp tylko podział na "geforce" i "geforce go 7800" i jak sciągam jakiekolwiek stery z działu "geforce" to oczywiście nie działają :mur: Edytowane 21 Stycznia 2006 przez GRazny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 no to format sie szykuje moim zdaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 no to format sie szykuje moim zdaniemJak bierzesz z dzialu ogolnego GF to nie dziwne ze nie wykrywa bo one nie maja obslugiwac mobilnych chipow. Ja proponuje odwiedzic strone guru3d.com i dzial download i poszukac ORYGINALNYCH STEROW NVIDII DO GFgo, numer bodajze 77.70. Sa dedywane tylko do mobilnych GF i sa certyfikowane. Jak to nie pomoze to ja sie poddaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...