Skocz do zawartości
Snooze

Dzielenie Dysku Na Partycje - Dokladnie 15 Gb

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis sprowadzili mi do sklepu moj wymarzony dysk baracude 7200.9 160GB 8 cash. Chce go podzieli w instalatorze xp na rowne partycje tzn chce miec na C: rowne 15 GB. Pytanie zasadnicze czy to bedzie 15x1024=15360mb ?? Czyli 15360 bede musial wpisac i bedzie rowniutko ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często mam takie same problemy.Ostatnio jak ustawiałem 10GB to dałem 10x1024 i dodałem jeszcze 15 MB i wyszło w 9,99GB pokazywane we właściwościach dysku, a w panelu zarządzanie dyskami pokazuje 10,00GB. Ciężko trafić, a nie wiem czy chce Ci się instalować winde ze dwa razy tylko po to by mieć 15,00GB. Dodaj do wyniku mnożenia z 25MB może trafisz, nie obiecuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często mam takie same problemy.Ostatnio jak ustawiałem 10GB to dałem 10x1024 i dodałem jeszcze 15 MB i wyszło w 9,99GB pokazywane we właściwościach dysku, a w panelu zarządzanie dyskami pokazuje 10,00GB. Ciężko trafić, a nie wiem czy chce Ci się instalować winde ze dwa razy tylko po to by mieć 15,00GB. Dodaj do wyniku mnożenia z 25MB może trafisz, nie obiecuję.

Bo nigdy nie wiadomo jak ten pier... Windows licze te swoje gigabajty. Kiedy bylem jeszcze piekny i mlody to dyskietka miala 1,44 MB, a od czasow windows 95 jest 1,37 MB... ciekawe ze nadal nazywa sie 1,44 przy formatowaniu :lol: A to przeciez nadal ta sama dyskietka - 1.457.664 bajtow w 2.847 sektorach.

PS. Jakby ktos DOKLADNIE policzyl to w przeliczeniu na MB wychodzi 1,39013671875 - chlopcy z Redmond potrafia liczyc, nie ma co B)

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi