boruch Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam znam sie dobrze na komputerach ale na sieci już nie , zamierzam kupić Notebooka , i sprzeda stary komputer łacze sie za pomocą multimedi modem który podlacza sie do wejscia gniazdkowego tv jeden kabel od modemu mozna podloczyc do karty sieciowej lub jak to woli do usb I tu pojawia sie problem , bo wiem ze moge podloczyc za pomoca usb tem modem do Notebooka ale chce miec internet jakoś w całym domu poprostu bezprzwodowo (mysle tez nad modemem nestrady) Co musze zrobić kupić bezprzewodową karte sieciową czy co ? bo nie czaje tego , ten notebook ma jakąs karte bezprzewodą nie wiem dokladnie o co z tym chodzi pomocy !!! Strona tego notebooka co musze zrobić i co kupić ? , zeby to sie jakos poloczylo z tym modem bezprzewodowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Hmm... Więc tak.... Wydaje mi się, żę jestem raczej kumatym chłopakiem, ale posta którego skleiłeś musiałem przeczytać 3 razy żeby połapać się o co chodzi... Po 1 - Przeczytaj uawżnie jeszcze raz to co napisałeś (postaraj się składać zdania tak, żeby to miało jakiś logiczny sens... Nie jestem może profesorem Miodkiem, ale zawsze milej czyta się logiczne posty, napisane przez kulturalnych ludzi, a nie przez buraka z IQ termosa...) Po 2 - ten laptop ma wbydowaną kartę sieciową... Po 3 - Kup jakiegoś Acces Pointa lub routerka i bedzie git... Przykładowo http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6430 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boruch Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Po 1 - Przeczytaj uawżnie jeszcze raz to co napisałeś (postaraj się składać zdania tak, żeby to miało jakiś logiczny sens... Nie jestem może profesorem Miodkiem, ale zawsze milej czyta się logiczne posty, napisane przez kulturalnych ludzi, a nie przez buraka z IQ termosa...) No bez przesady z takimi tekstami ale wielkie dzieki za pomoc poprostu sie nieznałęm na tym :) Chodzilo mi o podłoczenie pod Notebooka , Modemu Multimedi który ma kabel do koma z wejściem usb :) Teraz juz wiem ze podlocze przypuscmy linksa acces pointa , do multimedi modemu kablem sieciowym i wszystko git Dzieki za pomoc naprawde i sorka za takie zdania ale nie wiedzialem jak to opisać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...