Skocz do zawartości
Grees

Call of Juarez

Rekomendowane odpowiedzi

To fajnie, oblooka sie co zrobili, ale jesli ten western bedzie na "ztjuningowanym" silniku chroma to nie wyobrazam sobie wymagan sprzetowych tej gry zeby pograc na max detalach :D

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w podpisie X800GTO (500/550)

Grafika "High" + cienie 2048 bez AA

10-18 fps

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Grafika "Medium" bez AA

25-35fps

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Grafika "Low" bez AA

30-50fps

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Niestety bez AA grafika trochę słabo wygląda. Np. w mieście jest dużo obiektów i widać dużo schodków.

Sama gra to chyba nie bedzie typowe FPP.

Np jak wszedłem do miasta to natknąłem się na grupkę kombojów i po chwili akcja wygladała tak, że obraz się zatrzymał i po ekranie poruszały sie dwa celowniki i ja musiałem raz naciskać lewy i raz prawy klaiwsz mychy. Czyli odpowiednio strzelać lewym i prawym coltem.

Analogiczna sprawa jak np te gry muzyczne w których w odpowiednim momencie trzeba nacikać strałki.

Fajnie za to wyglądają i upadają po trafieniu przeciwnicy.

Edytowane przez TomekB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właściwie nie grałem dalej, bo jakąś misje trzeba wypełnić, a że opis był po niemiecku to to nie wiem o co chodzi.

Biegniesz przed siebie strzelasz do tych co do ciebie strzelają i na końcu rozwlasz boss-a do tego nie trzeba wcale rozumieć niemieckiego (ja nie rozumiem go ni trochu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc nie chciało mi się grać, bo mi sie ta gra nie podoba.

Przeciwników trudno zauważyć (powinni nosić odblaskowe kamizelki) :wink:

Przeciwnicy twardo przyjmują na klatę pociski i nie chcą się dać zabić, a w głowe trudno trafić. :wink:

Co chwila się kończy amunicja w bębenkach (przydałby się jakiś mini gun z taśmą na 200 naboi) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz odnaleźć Billego, ot tyle.

A co do samej gry- przy max. ustawieniach avg. fps (w rozdz. 1280x1024 lub 1440x900) bez AA oscyluje w ok. 30fps (i często spada), więc silnik jest wymagający (jednak zmiania ustawień cieni pozwala już na dobicie do ok 45-50fps także dramatu nie ma), w sam raz motywacja do upgrade'u sprzętu...

... gdyż gra się w to bardzo fajnie. Już wersja niemiecka (jako 1sza pojawiła się na rynku i nie jest to dziwne- techland zawsze najwięcej sprzedawał kopii gier na rynku niemieckim właśnie. CoJ jest bardzo dobrze przyjmowane przez niemiecką prasę branżową i może odnieść duży sukces) pokazuje jak miodna i klimatyczna będzie to pozycja. Fajne, jestem pod dużym wrażeniem.

PS. Warto to zobaczyć u siebie "w ruchu", wtedy opinie odnośnie brzydkiej oprawy a-v raczej się nie pojawią.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet drania klapsami poza stodołę wyprowadziłem i nic, pod F mam przypisaną akcję ale zwyczajnie indianiec nie wskakuje na rumaka ;) Widocznie, zabugowane to demko. Oby full nie miał takich niespodzianek... choć sumienność i dokładność nie są raczej głównymi przymiotami techlandu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymagania ma duże i to bardzo. Ale prezentuje się okazale. Miałem nie robić screen'ów ale grafika jest taka, że... musiałem.

:smile2:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Głębia obrazu jest wielka. Są wszystkie bajery świata, hdr, fizyka i klimatyczna muzyka. Kolejna uczta maniaka.

A jak jest draak z aa? Możesz włączyć wygładzanie gdy gra pracuje w s.m.3.0?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś z rana sprawdzę na ati czy się da. Na nV AA z poziomu menu nieaktywne, ale to pewnie wiesz sam ;) Grafa dla mnie również cukiereczek, choć modele postaci mogłby być lepsze. A klimacik... to jest to! W Gun'a się zagrywałem, o Outlaws nie wspominając. Mam nadzieję, że CoJ dostarczy mi równie wiele zabawy.

PS. qqrydza, albo ja za stary/głupi jestem, albo u mnie jakiś bug w demie- za cholerę nie umiem dosiąść konia ;) Ty dajesz radę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez problemu dosiadam ogiera :D , Zakładam, że siodło już zdobyłeś.

Ehhe, sądziłem, że prawdziwy czerwonoskóry jeździ bez siodła :lol2: Gdzie ono jest? Nigdzie go nie widzę :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhe, sądziłem, że prawdziwy czerwonoskóry jeździ bez siodła :lol2: Gdzie ono jest? Nigdzie go nie widzę :unsure:

Musisz splądrować domek stojący obok stajni.

Jak tam aa na ati? Jeśli jest taka możliwość by je włączyć to pewnikiem dobije sprzęt. Wydajnościowo to CoJ najbliżej do oblivion'a(zgodzisz się?) i myślę również, że blisko będzie pod tym względem do crysis'a. Biorę pod uwagę trochę lepsiejsze dopracowanie kodu gry przez panów z crytek'a.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi