Jabar83 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) co tu potwierdzac jak kazdy o tym wie , nie gralem w demo mp ale w porownaniu do tego dema sp to full chodzi 10x lepiej , calkiem przyjemnie sie gra i jest kilka fajnych rozwiazan jak uzywanie ognia i wody czy walki 1 vs 1 , fabula jak na shooter jest nawet niezla ale przydalo by sie wiecej swobody , wszystko jest linearne i na skryptach , a te durne levele stealth sa denerwujace bo ai jest glupie jak but , nawet jesli sie im uda ciebie dostrzec to mozesz schowac sie za cos czy po prostu pobiec jak najdalej od npc a oni nawet nie zrobia jednego kroku w twoim kierunku , co tu duzo mowic udala sie ta gra techlandowi , ktos wie ile jest epizodow ? Na temat AI w stealth to już czytałem na innym forum. Gra jest liniowa i na skryptach co można było już zobaczyć w demie. Nie będę przesadnie bronił tej gry ,więc z całkowitą oceną wstrzymam się do czasu aż będę w posiadaniu fulla i przejścia przynajmniej połowy gry. Na teraz za bugi i brak optymalizacji i liniowość oraz IMO beznadziejne celowanie podczas pojedynków 6/10. Edytowane 2 Września 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 A kogo obchodzi skąd ma fulla , zazdrościsz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Tu troszkę screenów i opisiku ode mnie: http://www.frazpc.pl/b/165678#bot Demka nie widziałem, więc ciężko mi porównać czy coż zostało zmienione - poprawione, tymniemniej na tym co w podpisie mam 8-20 fps w 1024, szadery 3, bez aa, anizo, reszta max. Wiadomo, że to ne sprzęt do max detali, ale chciałem zobaczyć jak ta gra wygląda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Tu troszkę screenów i opisiku ode mnie: http://www.frazpc.pl/b/165678#bot Demka nie widziałem, więc ciężko mi porównać czy coż zostało zmienione - poprawione, tymniemniej na tym co w podpisie mam 8-20 fps w 1024, szadery 3, bez aa, anizo, reszta max. Wiadomo, że to ne sprzęt do max detali, ale chciałem zobaczyć jak ta gra wygląda ;) A mógłbyś sprawdzić jak to chodzi na LOW 1024x786? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 100lec, jesteś zarejestrowany na forum techland więc za moją prośbą możesz spytać co mogą powiedzieć na temat wycieku pełnej wersji tej gry, jak to się stało ;-) i jakie jest ich stanowisko w tej sprawie. Możesz to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Luwiczek - zaraz sprawdzę ;) Wejdź na http://www.frazpc.pl/b/165678#bot , dodałem screeny z frapsem z "mid'a", zaraz zrobię na low ;) Mid nie lepiej, grafa beznadziejna się zrobiła, a klatek dalej za mało do gry ;) Edytowane 2 Września 2006 przez KZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 qqrydza mogę zapytać ja ,bo też mam tak konto Co się jeszcze pytasz? :wink: Nie wiedziałem, że jeszcze ktoś "od nas" tam się udziela. Niech zajrzą tu na forum to szybciej się dowiedzą co się podoba a co nie niż na ich forum gdzie zarejestrowanych użytkowników, jeszcze dwa dni temu było trzech. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Wow masz pełną wersję ? A skąd , Gdzie moderatorzy.... qqrydza mogę zapytać ja ,bo też mam tak konto Chyba jednak zazdrościsz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100lec Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Niech zajrzą tu na forum to szybciej się dowiedzą co się podoba a co nie niż na ich forum gdzie zarejestrowanych użytkowników, jeszcze dwa dni temu było trzech. :D Które forum masz na myśli? Tutaj jest oficjalne forum CoJ, jest tam ponad 50ciu użytkowników w tej chwili, a dwa dni temu napewno było ich więcej niż trzech. :wink: Z tego co widzę dzisiaj rano ktoś założył już temat "CoJ na torrencie" więc wiesci szybko się rozchodzą... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Hahah, jaki gościu, o lol ;) Skąd mam? Jestem redaktorem gazetki szkolnej i dostałem do testów na tydzień przed oficjalną premierą, a wcześniej byłem betatesterem, a jeszcze wcześniej łowcą kapusiów i lizodupków - pasuje? :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Opanujcie sie panowie. Dział "Gry" od pewnego czasu zrobił sie strasznie nudny przez takich userów jak np. Devil itp. Połowa postów dotyczy pytań "a skąd masz grę" "na pewno pirat" bla bla bla. Za przeproszeniem ale mi to sie już rzygać chce jak ciągle to widze. A wierzcie mi, że takimi tekstami nie zmienicie ilości piractwa, tak wiec są zupełnie nie potrzebne. Każdy wie jaki jest regulamin. Posiadanie pirata nie jest w żaden sposób karalne na forum, jedynie wypowiadanie sie na jego temat, chwalenie sie i tym podobne teksty mają swoje konsekwencje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Wykasowałem jednego posta i wyedytowałem wcześniejszego. Od teraz już nikogo nie zapytam skąd kto ma pełną wersję.Pasuję? Sorry za OT ,ale to tak by wyjaśnić. Troszkę po prostu się zdenerwowałem że Polska gra już wyciekła i może nie zostać zauważona .Proszę o wybaczenie i bez urazy KZI :| EDIT: Ojejku zgodzę się z tobą ,ale ilość sprzedanych kopii też przecież ma znaczenie nie ? Do tego nie wiem jaka wersja wyciekła i właśnie to mnie martwi że to jakaś beta czy coś i ludzie zjadą tą grę na forach bo grali w jakąś betę. Dobra to już koniec z mojej strony na temat piractwa i przepraszam wszystkich ,których obraziłem w jakiś sposób. Edytowane 2 Września 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Co masz na myśli zauważona ? ilość sprzedanych kopii nie decyduje o tym czy zostanie zauważona .... Masz na myśli zachodni rynek ? zachodnie czasopisma ? to też nie ma związku z tym... jak to jeden 'mistrz' sugerował w innym topicu... twierdził że jak może być gra popularna jak na piratach grają :lol2: czyli np jak może być FarCry popularny ? jak może być HL,HL2 i wszystkie inne HITY popularne ? w nie nie grają na piratach ? śmiech na sali dla tej osoby... (to się nazywa logiczne myślenie) Rozumiem, że przez zauważenie masz na myśli -> jakość produktu ? jeśli tak to też nie ma związku z piractwem. Dobry produkt sam się reklamuje, popularność buduje jakość produktu, ilość graczy. Jeżeli będzie stała na wysokim poziomie, dostanie wysokie recenzje to automatycznie zostanie 'zauważona', tak to należy rozumieć. A czy połowa gra na piratach ? czy 80% ? to nie ma na to wpływu. Konsekwencje tego ponosi budżet studia developerskiego. Edytowane 2 Września 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Sami musicie zagrać aby ocenić, inaczej się nie da ;) Ja się nie złoszczę absolutnie, skasowałem też 2 posty i gitara gra :) Z tą grą u mnie jest to samo co z Oblivionem - na full nie da się kompletnie grać, a na low nie da się patrzeć ;) Poczekam na lapszy sprzęt (i lepszą grę pewnie) hihihi ;) Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Nie bardzo mi się chce szukać ,ale czy jest planowane wydanie na jakąś konsole i mniej więcej kiedy ? Bo planuje kupić X'a 360 i mam nawet już troszkę odłożone kaski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 grał ktoś w fula ? jeśli tak to jak się gra czyli jaka grywalność ? jaka grafika, muza itd ? do czego podobna i jak wypada w porównaniu przykładowo z DOOMEM czy PREYEM czy to podobny gatunek czy całkiem co innego, kto grał niech opisze wrażenia bo ja pewnie nie zagram ale jestem ciekaw a jak się okaże fajna to może i zagram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Zadales pytania, na ktore mozna odpowiedziec grajac w demo, wiec cofnij sie pare stron, poczytaj i poogladaj skriny. Po skrinach widac ze to nie bedzie podobno do dooma czy preya. Gatunek podobny, fpp, tyle ze otwarte lokacje, ale gra i tak jest liniowa. Edytowane 2 Września 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 pogralem 2h, przeszedlem 4 epizody i moje wrazenia sa takie: "uninstall" ;] a tak konkretniej: optymalizacja silnika jest fatalna, u mnie na x2, radku1900xt i 1gb ramu na wszystkich detalach na full w 1280 jest SLABO srednio, jesli mozna to tak wogole okreslic ;o srednie fps na oko w okolicach 30-35fps. czesto spada nizej, pozatym sam wyglad gry jest fatalny. dzwieki (zwlaszcza muzyka w tle) czesto przeszkadza w graniu, zamiast przysluchiwac sie krokom nadchodzacych zbirow slyszalem caly czas jakies dziwne melodie. sam klimat jest strasznie sztuczny, nienaturalny. chyba GUN juz byl pod tym wzgledem lepszy. co do fizyki w grze, na plus zasluguja tu tluczace sie szyby w oknach oraz efekt zblizenia/koncentracji (fajnie to wyglada) natomiast przenoszenie wszelakich przedmiotow to wielkie nieporozumienie. uninstall dlatego ze sie szybko nudzi. eot ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) więc jednak nie zagram w grę, chociaż już bardzo dawno nic ciekawego nie było w ciągu ostatnich 3 miesięcy tylko w prey-a dało się pograć, czekam na jakieś ciekawe gry Edytowane 2 Września 2006 przez futureman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Dla tych co już grają mała informacja jak przyspieszyć ładowanie etapów i pozbycie się doczytek: Należy rozpakować te pliki. Nie wiem czy tworząc katalogi o takich nazwach czy tak jak to było w Doom3 w katalogu tak jak się rozpakowuje. W kazdym razie ponoć pomaga: Data0.pak Data1.pak Data2.pak Data3.pak SpeechEn.pak DataEn.pak Mam nadzieję że jakoś pomogłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 R.i.P.: Jest cos takiego w opcjach jak wyciszenie muzyki. rotfl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) ta gra dostaje lepsze oceny na zagranicznych forach niz na polskich :lol2: z tego co zauwazylem Edytowane 2 Września 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 tripsta- zagraniczne fora = zagraniczny sprzęt ;) ale poważnie full nie wprowadza żadnych optymalizacji? Bo gierka by z demka przypasiła tylko ten śmiesznie niski fps nieadekwatny do końca z tym co widać na ekranie i jak ktoś to podsumował na full grać się nie da na low nie da się patrzec, a z kolei na medium gra się tak jak poziom czyli średnio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Czy mi się wydaję czy przesunęli datę premiery na 5 grudnia? (chociaż "wyciek" już miał miejsce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) niezly LOL :D czy ten coj to nie jest przypadkiem na zmodyfikowanym silniku chrome ?? bo jesli tak to wiadomo juz dlaczego jest taka fatalna optymalizacja ;) ten silnik chrome'a odkad sie pojawil to jest jeden wielki crap, od gry chrome, przez xpandrally a skonczywszy (chyba) na call of juarez. jak to wiekszosc polakow, nie na jakosc tylko na ilosc, napieprzyc efektow, niech sie swieci jak psu jajca a wyglada to....moze przemilcze ta kwestie....a w ruchu grafa sie prezentuje jak Rasiak na boisku (drewniano i kwadratowo). jedynie depth of field fajnie im "wyszedl" Edytowane 2 Września 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100lec Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 niezly LOL :D czy ten coj to nie jest przypadkiem na zmodyfikowanym silniku chrome ?? bo jesli tak to wiadomo juz dlaczego jest taka fatalna optymalizacja ;) ten silnik chrome'a odkad sie pojawil to jest jeden wielki crap, od gry chrome, przez xpandrally a skonczywszy (chyba) na call of juarez. jak to wiekszosc polakow, nie na jakosc tylko na ilosc, napieprzyc efektow, niech sie swieci jak psu jajca a wyglada to....moze przemilcze ta kwestie....a w ruchu grafa sie prezentuje jak Rasiak na boisku (drewniano i kwadratowo) Spoko, spoko już trzy kolejne FPS'y na tym enginie w produkcji... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Spoko, spoko już trzy kolejne FPS'y na tym enginie w produkcji... :lol:np Chrome 2 Xpand Rally Xtreme Techland wymiata :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) niezly LOL :D czy ten coj to nie jest przypadkiem na zmodyfikowanym silniku chrome ?? bo jesli tak to wiadomo juz dlaczego jest taka fatalna optymalizacja ;) ten silnik chrome'a odkad sie pojawil to jest jeden wielki crap, od gry chrome, przez xpandrally a skonczywszy (chyba) na call of juarez. jak to wiekszosc polakow, nie na jakosc tylko na ilosc, napieprzyc efektow, niech sie swieci jak psu jajca a wyglada to....moze przemilcze ta kwestie....a w ruchu grafa sie prezentuje jak Rasiak na boisku (drewniano i kwadratowo). jedynie depth of field fajnie im "wyszedl"Posiadacze 2GB ramu procków 2 rdzeniowych i kart z 512MB z zachodnich forum są zachwyceni tą grą :wink: Edytowane 3 Września 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 R.i.P.: Jest cos takiego w opcjach jak wyciszenie muzyki. rotflco rotfl? (oceniam z miejsca co gra defaultowo oferuje) ten silnik chrome'a odkad sie pojawil to jest jeden wielki crap, od gry chrome, przez xpandrally a skonczywszy (chyba) na call of juarez100% agree Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 mnie ta gra znudzila , doszedlem do 10 epizodu i stracilem jakos ochote na kontynuowanie rozgrywki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...