Skocz do zawartości
Grees

Call of Juarez

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy ta gra wyjdzie? Demka mi się nie chce zaciągać a coś czuję że nawet przy 15 fpsach i badziewnej grafie bym sobie pograł w to :). No i w jakiej cenie bo to też ważne ;). Nara.

EDIT: Już wiem. 8 Wrzesień...tylko cena 79.90zł....mogliby dać nieco taniej (60 dych np.). A więc jak zwykle poczekam aż potanieje ;).

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest w zasadzie ok :wink: ;, byłoby jednak znacznie ciekawiej gdyby nie całkowita liniowość i wszechobecny brak swobody; szkoda, że twórcy poszli, w sensie koncepcji, w stronę zwykłego szuterka ; mimo to w sumie jest nieźle (nawet pomimo słabo dopracowanego i niezoptymalizowanego slinika)...mogło być coś wyjątkowego, a wyszła kolejna strzelanka, z tą różnicą, że tym razem w realiach dzikiego zachodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było miło ale się skończyło.

Czekamy na pytania odnośnie jak przejść jakąś lokację i co trzeba tam zrobić. Bo i takie pewnie będą.

:huh:

Odnośnie płynności to nie latały mi już cyferki z fraps'a przed oczami ale były jeszcze ze dwa może trzy momenty gdzie spadało troszkę poniżej 30fps. i wyczułem zwolnienia bez pomocy mierniczka klateczek ale nie były one na tyle duże by mi przeszkadzały w grze. Wydaje mi się, że tak jak w przypadku dark messiah odgrywa w tych momentach pierwsze skrzypce procesor bo graficzka sobie radzi jak na mój gust doskonale. No ale nie każdy ma na składziku dwa rdzenie.

Pozdrawiam i wypadam z tematu.

Adios amigos.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj w MM i gry nie ma ,a gość mówił że powinna być 5-6. Ja chcę grać ! ;) qqrydza to i tak nie powinno Ci spadać na takiej karcie co masz. Dobrze by było jakbyś miał możliwość zrobienia testu na procku z dwoma jajami albo kto inny kto ma A64x2 i GF 7900 GT. Ciekawe jestem wyników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam dwa jajka ale chyba niesprawne.

Devil, jakie wyniki beda to jest wiadome, tak jak ktos robil testy w Dark Messiahu i o wiele wiecej fps bylo na x2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy było :

SZYBSZE WCZYTYWANIE/PLYNNIJSZA GRA

*Rozpakuj pliki:

- Data0.pak

- Data1.pak

- Data2.pak

- Data3.pak

- SpeechEn.pak

- DataEn.pak

Ta, Devil juz o tym wspominal -> click

Stary trick z wypakowywaniem archiwow, w doomie 3 tez sie przydawalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przeszedlem.

Gre wcignelem jednym tchem. Od ok. roku w nic mi sie ta kdobrze nie gralo.

Fabula super (troche kiczowate ale mi sie podoba). Grajac w to tak sie wciagnalem ze nie zwracalem uwagi na grafike, czy ladna czy nie.

Gra ani razu mi do windy nie wyszla. Po ok. 4 godzinnej sesji jedynie zapisywala sie dluzej.

Wkurzl mnie jeden motyw

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
gdy walczylismy z jednym z fake rangersow (texas rangersow :D), szybko on sie przemiszczal tzn jezdzil jak na wrotkach. Bez sens

No i troche wkurzajace sa etapy gdzie

idziemy przed siebie a co jaksi czas wyskakuja na nas wilki... i tak 15 min drogi niczym nie urozmaiconej ;].

Ale i tak kocham te gre i jest to najlepszy szuterek w jakiego pykalem.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem przy epizodzie 8, jak robimy z szeryfami wjazd na chatę Moly.

Mam tu mały problem, po akcji szeryfowie stoją i czekają na mój ruch.

Co ja mam zrobić? Obszedłem cały dom dookoła, stajnię i inne domki. Kombinowałem z tyłu domu z wozem i deskami i za cholerę nie mam pojęcia co trzeba zrobić :) Należę do tych osób co w gierkach nie mają większego problemu z kojarzeniem faktów ale tu wysiadam. Pomóżcie :)

Piękne widoki:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

? To nie szeryfowie tylko TEXAS RANGERS :PPPPPP.

Ja tam wparowalem z riflem, wybilem wszystko co sie ruszalo, pobieglem na tyl chalupy i wszedlem do niej (tak jak wtedy gdy gralem Billem). potem po schodach na gore i dalej nic juz nie mowie...
.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już przedtem tak zrobiłem i nic.

Teraz też wskoczyłem, rozwaliłem z rangerami bandziorów i polazłem na tył próbuje otwierać drzwi i klapa... nie chcą się otworzyć.

Jeśli możesz to prześlij mi tego sava, gdzie już otwierasz te drzwi...

On jest tutaj: Moje dokumenty\call of juarez\Out\save...

keymai@op.pl :)

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LCC z buta je trzeba, z buta :D

Dzięki :) No popatrz a ja chciałem, jak porządny Pastor, wejść tak jak należy :)

Cuda robiłem włącznie z wysadzaniem drzwi dynamitem i nic :) A tu takie kwiatki...

Kompletnie zapomniałem o tym kopniaku :)

Hej chłopaki (sprawdziłem) żeby gierca szybciej chodziła i wczytywała się trzeba:

Wszystkie te pliki

- Data0.pak

- Data1.pak

- Data2.pak

- Data3.pak

- SpeechEn.pak

- DataEn.pak

rozpakować w np. WIN RAR i przenieść z nich foldery DATA do głównego katalogu gry (wszystkie te foldery DATA zamienią się w jeden).

GRA ŁADUJE SIĘ 3x SZYBCIEJ i NIE MA DOCZYTYWANIA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiedziałbym, że warto całkiem nieźle się gra mimo iż multi jakiś wciągający nie jest to już singiel jak najbardziej, mimo tego spodziewałem się, że gra w Polsce będzie w cenie 49-59zł, a nie 79zł, ale przynajmniej można pudełko sobie wybrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty się zastanawiasz czy wydać 80 zeta na tą grę.

Bierz i jeszcze dziękuj, że tylko tyle za to arcydziło chcą.

Ale serio, to jest najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem :)

Tego się nie da opisać słowami to trzeba przeżyć... jak przejdzesz to będziesz wiedział o co mi chodzi... trochę marzeń i wyobraźni i żyć nie umierać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do triku z wypakowywaniem plikow - jak tak zrobielm to gdzies w polowie wczytywania lvlow (obojetnie jakich) gra wychdozila do windowsa.

sztandar - warto.

Jezeli oczekujesz dobrego szuterka, z ciekawymi rozwiazaniami, super fabula, grafika i muzyka to jest gra dla ciebie. Jak lubisz dziki zachod, to juz musisz miec to koniecznie.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba się skusze chociaż powiem szczerze, że gra powinna kosztować 50 zł wtedy bym poszedł po nią już dzisiaj, a tak to musze przemyśleć czy nie lepiej za 49zł kupić Half Life EP1, ale pewnie będzie trzeba wspomóc rodzimego producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do triku z wypakowywaniem plikow - jak tak zrobielm to gdzies w polowie wczytywania lvlow (obojetnie jakich) gra wychdozila do windowsa.

sztandar - warto.

Jezeli oczekujesz dobrego szuterka, z ciekawymi rozwiazaniami, super fabula, grafika i muzyka to jest gra dla ciebie. Jak lubisz dziki zachod, to juz musisz miec to koniecznie.

A wywaliłeś archiwa? Je trzeba usunąć, bo inaczej właśnie wywala do winzgrozy. Jutro zapodam jakieś screeny jak mi to chodzi na full detalach... szkoda że nie mam P.S 3.0 i nie będę miał tego efektu "głębi pola"... chyba czas odwiedzić znajomą w celu pożyczenia 6600 GT ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie teraz sie tym bawilem i wywalilem archiwa, gra juz sie laduje ale nie czuej roznicy jezeli chodzi o czas ladowania, plynnosc taka sama jest jak byla, a scinki wsytepuja dalej (jak sie lvl zaladuje i od razu strzelam to sie zetnie i czasem podczas gry dalszej) wiec imo nic to nie daje (przynajmniej u mnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Outlaws lubiłem bardzo to może i polski odpowiednik się u mnie przyjmie. Gra ktoś w tą gierę na X850XT ?? Bądź odblokowanym do 16p GTO ??

Ciekawi mnie w jakiej rodziałce da się w to znośnie ciąć?

ze wszystkim na max w 1280/800 i tylko cieniach na low nie ma u mnie problemu na taktowaniach z podpisu. Do tego anizo 8x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi