fllanker Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Devil napisał(a): Na 6600 GT (nie mój niestety)... tekstury jak na te wymagania są dla mnie słabe i tyle ;) Co do ostatniego to nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem . Jak przejdziesz bokiem obok jakiegoś rewolwerowca to Ciebie nie zauważy ale ludzkie oko może dostrzec kątem oka (zwłaszcza że przechodziłem baardzo blisko niego...) poza tym w samym mieście nie raz wychodziłem jak gość stał i patrzył się w moją stronę tyle że był trochę oddalony, i mnie nie widział... :| w tej kwestii bardziej smiac mi sie chcialo z tego ze jesli cie zauwaza, wystarczy na chwile sie schowac, az sie prosilo by zeby ktorys sie ruszyl w moim kierunku zeby sprawdzic np. albo chociaz troche podejsc a ci po chwili stwierdzaja ze uciekles :/ dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Jakos nikt sie nie czepia do serii splinter cell ze Sam Fisher ma noktowizor ktory sie swieci a mimo to go nie rozpoznaja, nie wspomne o tym ze wystarczy wejsc w maly cien zeby byc NIE WIDOCZNYM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Dopiero zaczełem grać. W końcu ktoś zrobił coś dla Pata_Garretta :-P . Ale wracając do tematu gra mi się bardzo podoba. Na mym config nie ma zczytywania z dysku i chodzi płynnie 1280/1024. Szkoda tylko, że AA nie ma. Edytowane 13 Września 2006 przez Pat_Garrett Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Pioorek napisał(a): Jakos nikt sie nie czepia do serii splinter cell ze Sam Fisher ma noktowizor ktory sie swieci a mimo to go nie rozpoznaja, nie wspomne o tym ze wystarczy wejsc w maly cien zeby byc NIE WIDOCZNYM. Tak owszem ,grałem w SC i sam się o tym przekonałem. To są właśnie takie niedoróbki ,które nie przeszkadzają w samej grze ,ale IMO troszkę drażnią. Nie wpływa to zbytnio na grywalność ,ale jest nieco łatwiej wiedząc że praktycznie możesz swobodnie wyjść z ukrycia i po chwili zniknąć niczym Frodo z Władcy Pierścieni. Przecież jak ciebie widzi to powinien zawołać innych i ciebie osaczyć... a on coś tam mówi: "kto tam?" itd. włącza się motyw muzyczny ostrzegający przed zagrożeniem i wystarczy że schowasz się za skrzynią czy za krzakiem , kucniesz ,a bandyta nagle przestaję się tobą interesować. Jakbyś wyparował. Grywalność jest ,ciekawa fabuła jest , muzyka niczym z filmów z Johnem Wayne'm -jest ,ale cała reszta jest niedopracowana... i kłuje w oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Cytat ale cała reszta jest niedopracowana... i kłuje w oczy. cała reszta czyli? bo ki co to tylko napisałes o częsci ai ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Pioorek napisał(a): Jakos nikt sie nie czepia do serii splinter cell ze Sam Fisher ma noktowizor ktory sie swieci a mimo to go nie rozpoznaja, nie wspomne o tym ze wystarczy wejsc w maly cien zeby byc NIE WIDOCZNYM. czytalem kiedys wywiad z tworacmi SC i twierdzili ze ten swiecacy noktowizor jest po to aby sie orientowac w ciemnosci gdzie znajduje si epostac Sam-a (ulozenie ciala), i zgadzam sie z nimi, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Troche pozno ale tez sie wypowiem co do giercy ;-) Wlasnie ja skonczylem ,gralem na medium i powiem ze niebyla trudna B-) . Ogolnie gierka naprawde wypas , Polacy sie naprawde postarali. Muzyka podtrzymuje prawdziwy klimat dzikiego zachodu , grafika rowniez jest swietna - gralem na 1024x768 medium / high bez aa. Postacie ladnie wykonane - zwlaszcza twarze , lokacje - full wypas. Strzelaniny mozna zaliczyc do bardzo efektownych , arsenal broni tez na mnie zrobil ogromne wrazenie (wg mnie bardzo ladnie odwzorowane pukawki). Podobal mi sie efekt dalekozrocznosci i krotkowzrocznosci (wiem ze to nie to , ale nie mam pojecia jak sie to fachowo nazywa ;-) , czyli jak w przyblizeniu kamery patrzymy na obiekty dalej to te ktore sa blizej widzimy zamazane i na odwrot. Fabula mimo tego ze typowa klasyczna jak na westerny to jak dla mnie spoko. Mowa ludkow mi sie rowniez spodobala - taka typowo wsiurska jak to w tamtych "kałbojskich" czasach :-) . Co do inteligencji przeciwnikow: hmm no faktycznie jest czasami troche smieszna jak juz inni wczesniej wspomnieli. Ja postawie bez zawachania 9++ / 10 , szkoda tylko ze gra taka krotka. PS.Mimo tego ze ukonczylem gre to mam ochote przejsc ja drugi raz :D PS2, ktos zebral wszystkie secrety bo ja sie kapnalem w 1/4 gry ze mozna to zbierac , jak sie znajdzie wszystkie to cos sie stanie? PS3. wiem ze text ni skladu ni ladu , ale dzisiaj jestem konkretnie zmeczony... Edytowane 14 Września 2006 przez Krzychu7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Krzychu7 napisał(a): Podobal mi sie efekt dalekozrocznosci i krotkowzrocznosci (wiem ze to nie to , ale nie mam pojecia jak sie to fachowo nazywa ;-) , czyli jak w przyblizeniu kamery patrzymy na obiekty dalej to te ktore sa blizej widzimy zamazane i na odwrot. To się nazywa Depth of Field ;) Wygląda naprawdę nieźle ,ale niestety na 9800 PRO tego nie mam ,dlatego pożyczyłem 6600 GT by to ujrzeć. Co do arsenału broni ,to może i jest odwzorowana ,rewolwery ,strzelby ,ale jest tego mało. Raptem 2 rodzaje rewolwerów znalazłem w grze... a jak wiadomo było ich znacznie więcej. Mało to oglądałem westernów jak jakiś samotny jeździec przyjeżdżał do miasta i wchodził do sklepu z bronią ,a tam z 20 rodzai rewolwerów do wyboru ;) Każdy czymś się różnił. LPKorn3324 Brak optymalizacji to jest ta reszta i to w zupełności mi wystarczy by ocenić grę niżej... czyli 8/10 Edytowane 14 Września 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Devil napisał(a): ,rewolwery ,strzelby ,ale jest tego mało. Raptem 2 rodzaje rewolwerów znalazłem w grze... a jak wiadomo było ich znacznie więcej. Ja znalazlem chyba 5 albo 6. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Dwa jednostrzalowce , jeden taki maly z bebenkiem na 6 pociskow co po jednym strzale kasuje odrazu kolesia :-) , 2 albo 3 rodzaje zwyklych rewolwerow , no i ten zloty konkret na koncu co go zdobywamy po zabiciu Juareza. Do tego dubeltowka , obrzyn (nie wiedzialem ze takie cos juz wtedy znali) ,snajperka ,łuk , winchester - wedlug mnie wystarczajaca ilosc :-) W sumie w tamtych czasach to chyba nic wiecej nie mieli ,w kazdym badz razie fajniej sie strzela ze starych armat niz z m4 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 co trzeba zrobic w epizodzie z pociagiem ktory stoi na drewnianym moscie widac tylko lokomotywe i jeden planacy wojskowy wagon koles wczesniej powiedzial cos ze trzeba strzelac w jakeis belki na drzwiach czy cos takiego i mowil cos o jakies skale z ktorej mozemy to zrobic ale nigdzie sie tam nei da wejsc i belek tez zadych nie widze obstrzelalem caly wagon i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Pisalem juz o tym. Musisz cofnac sie ta mgdzie stal minigun na wagonie, za nim jest sciezka ktora cie zaprowadzi nad te skale i z tamtad bedzie widac belke ktora bedziesz mogl zestrzelic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagrespl Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Ponownie ja. Nadal stwierdzam,że gra jest niedopracowana-skąd się biorą takie wymagania sprzetowe gry???? Kojoty-pieski,żmijki.... rozbrajają. Tak, jak juz wczesniej się wypowiadałem gra ma świetną fabułę, ale ...najwięcej niedoróbek i ciulowego grania jest przechodząc gejuszem, którego wszyscy widzą i nikt nie widzi....hehehe. PADRE natomiast nadaje emocji grze-super!!! i tylko dzięki niemu chce mi sie grac w ta grę dalej. VIII epizod. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Pograłem chwile i powiem tak szkoda że nie można właczyć hdr i aa jednocześnie ... <_< shader model 3.0 w tej grze wygląda świetnie ale osobiście wybrałem 2.0 i aa x4 bo nie lubie schodków na ekranie :lol: Za grafe CoJ ma u mnie duży + cienie i inne bajery wywarły na mnie pozytywne wrażenie ;) Ale za to inteligencja przeciwników stoi na bardzo wysokim poziomie ... :lol2: Grając w gre kilkanaście minut zauważylem jeden bug mianowicie przy tej chatce szalonego starca ;) tam gdzie trzeba zdobyć ammo do guna ... raz wszedlem do niej zabralem ammo pojawila sie cut scenka i nagle kamera zamiast obrócić sie w strone wody obrócila sie w strone ściany starzec mnie zabil i po chwili mialem już ammo w rewolwerze :blink: podejrzewam że takich bugów jest niestety więcej ... Gra i silnik jest niestety niedopracowany co psuje ogólny wizerunek CoJ.Cuż pozostaje jedynie czekać na jakiś patch ... Edytowane 18 Września 2006 przez RogerWhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emte Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Świetna gra, grało mi się bardzo przyjemnie, co się zdarza bardzo rzadko z obecnymi grami. Jedny co często waliło po oczach (przynajmniej mnie) to animacje postaci, niektóre animacje są cieniutkie. Gra ogólnie jak dla mnie 9/10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 TYLKO DLA DOROSŁYCH To się nazywa maseczka z ołowiu :) http://www.youtube.com/watch?v=Nw8aqkZrDOg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 LCC napisał(a): TYLKO DLA DOROSŁYCHFaktycznie ten framerate i zaciachy są przerażające :P Szkoda że gościu nie podał na czym gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) M4TEUSZ napisał(a): Faktycznie ten framerate i zaciachy są przerażające :P Szkoda że gościu nie podał na czym gra. Ja uzywajac swojego mozgu wydedukowalem, ze to jest film w zwolnionym tempie. Z drugiej strony moze nie zajarzyl moj przepotezny mozg, ze rzucasz ironia (daje Ci furtke). Edytowane 19 Września 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 A ja wam powiem, że to mój filmik (robiony na kompie z podpisu) i rzeczywiście jest w zwolnionym tempie i specjalnie są wprowadzone pauzy (aby spowolnić akcję). W rzeczywistości gra chodzi bardzo płynnie - 40FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) spoko, tak jak to zajarzył mózg Kaeresa, to była ironia, bardzo fajny filmik :) Edytowane 19 Września 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 LCC masz 40 FPS nonstop przy High Detal na GF 6600 GT ... ? Jakoś nie bardzo wierze skoro ludziom na 7800 gra zwalniała. Filmik całkiem w porządku. Zaraz idę zrobić to samo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Oczywiście mi też zwalnia ale dochodzi do 40FPS na rozdziałce 1024x768 i wszystko na full. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Devil napisał(a): To się nazywa Depth of Field ;) Czyli głębia ostrości. Polska nazwa istnieje przynajmniej od dziesięcioleci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Gra bardzo fajna aczkolwiek na słabszym sprzęcie, czyt. moim, gra się tragicznie. Już nie chodzi o fps bo do 30czasem skoczy, ba nawet więcej. Ale ustawienia grafiki minimum ;/ i obraz jest tragiczny :( Poza tym nie wiem czemu nie mogę się do niej przyciągnąć, grafika to nic, ale gram czasami...z nudów :> Zmuszę się jeszcze, może akcja się rozwinie (gram już pastorem). Ale ja daje jej conajwyżej 7/10 za przynajmniej początkowy brak grywalności i "tego czegoś" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Devil napisał(a): To się nazywa Depth of Field komisarz napisał(a): Czyli głębia ostrości. Polska nazwa istnieje przynajmniej od dziesięcioleci.A może po prostu "FOCUS" - z fotografiki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 LCC napisał(a): A może po prostu "FOCUS" - z fotografiki :) Ojojoj, focus to nie jest to samo co glebia ostrosci :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 wkamil napisał(a): Ojojoj, focus to nie jest to samo co glebia ostrosci :-)Fokus punktowy to to samo :) W CoJu bardzo fajnie ten efekt wygląda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 LCC napisał(a): Fokus punktowy to to samo :) W CoJu bardzo fajnie ten efekt wygląda :) Nie ma co przedluzac OT bo to nie watek o fotografii, ale focus to nie jest glebia ostrosci ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder86 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Cytat Oczywiście mi też zwalnia ale dochodzi do 40FPS na rozdziałce 1024x768 i wszystko na full. Chciałbym to widzieć, także mam 6600gt wykręconego na 564/1300 i na tych detalach max mam 24fps a jak wejde na trawe to 8-9fps. Troche to dziwne Ps. Grafika na tej karcie wygląda beznadziejnie Edytowane 20 Września 2006 przez Thunder86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Thunder86 napisał(a): ...mam 6600gt ... Ps. Grafika na tej karcie wygląda beznadziejnie A na jakiej karcie bedziesz mial lepsza grafike ? :lol2: Edytowane 21 Września 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 pogralem troche w coj'a ale nie bardzo mi podchodzi, gra jest jakas sztywna i sterylna. wiem...zaraz mnie obrzuca miesem "fanatycy" coja :D pomijam fakt ze grafa na moim radku wyglada "troszke" nieprzyzwoicie. i ta liniowosc troche dobija Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...