kucyk Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 no według mnie na ATI wygląda to gorzej - wszystko jest mega zabielone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPA Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Sciagam demko Za 2 godzinki test :) Ciekaw jestem jak bedzie chodzic , ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Sciagam demko Za 2 godzinki test :) Ciekaw jestem jak bedzie chodzic , ? Ja tez wlasnie sciagam. :P Oby tylko moj 'dziadek' dal rade. ;) Lubie takie gierki w klimatach dzikiego zachodu. Szkoda tylko, ze tak malo ich wychodzi. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPA Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Santi Mam nadzieje ze jakos Ci to demko pojdzie a swoja droga moze ktos z posiadaczy 1800xt/1900xt zapodal by jakies info odnosnie wydajnosci ? *update kurna spadl mi transfer i jeszcze godzina czekania :/ Edytowane 29 Lipca 2006 przez MPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Demko ledwo mi chodzi. :-| W rozdzialce 1280x800 ustawienia low/med bez cieni sa duze 'zaciachy'. Musze chyba dac wszystko na low to moze wtedy gra bedzie plynna. :lol: A sama gierka jest nawet fajna. Duzo akcji i strzelania z dwoch koltow - czyli to co znamy z filmow z John'ym Wayne'm. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ja przed chwila przeszedlem cale demko. Gralem w 1024x768, wszystko na LOW (niestety mimo, ze bylem ciekawy jak to sie prezentuje w grze, to nie moglem zaznaczyc opcji glebi ostrosci). Ogolnie zle nie jest - da sie grac, momentami fpsy spadaja bardzo nisko ale na medium sobie radze z przeciwnikami - tak wiec mysle, ze posiadacze R9700 moga sobie pograc w rodzialce 800x600 i najnizszych detalach - i tak musze przyznac ze przy takich niskich szczegolach grafiki gra prezentuje sie bardzo ladnie. Niestety nie bylo mi dane sprawdzic jak gra wyglada przy pelnych detalach, poniewaz po 5 minutowym wczytywaniu poziomu system "wyplul" blad, ze nie starcza pamieci wirtualnej, wiec dalem sobie spokoj :D :D. Ogolnie rzecz biorac nie zauwazylem zadnych bledow, gralo mi sie bardzo przyjemnie, muzyka, grafika, grywalnosc i klimat sa swietne i juz teraz moge powiedziec, ze zapoatrze sie w pelna wersje tej gry. Co do samego demka, uwazam, ze jest dosc dlugie jezeli przechodzi sie je pierwszy raz. Pozniej - kolejnym nastepnym razem gre przechodzi sie znacznie szybciej - szkoda, ze jest bardzo liniowa. Znacznie lepiej gralo mi sie pastorem Ray'em, chociaz scenariusz Billa w demie jest tez dosc ciekawy. Tereny sa bardzo duze, co oczywiscie nalezy zaliczyc na plus, jednak gdyby zamiast wszedzie umieszczac obiekty (np gory) w 3d, mogliby pyknac jakas teksturke, ktora wcale gorzej by nie wygladala, a posiadacze slabszego sprzetu mogliby sie cieszyc wieksza iloscia klatek. Tereny jakie mamy do dyspozycji sa naprawde pod wzgledem wielkosci imponujace - Quake 4 tutaj ze swoim silnikiem i otwartymi przestrzeniami sie chowa. Jezeli chodzi o wymagania gry co do pamieci RAM przy minimalnych detalach trzeba rzec, ze jest dobrze. Przy moich wolnych 512 MB kosciach podczas gry nie doznawalem zadnego doczytywania/dogrywania podczas walki, odkrywania nowych terenow czy tez podczas rozpoczynania swiezo wczytanego poziomu, dzieki czemu znacznie lepiej i przyjemniej mi sie gralo. Podsumowujac - jak dla mnie zapowiada sie hicior - jedna z najlepszych gier w jakie gralem. Gdyby jeszcze tylko te wymagania byly mniejsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hose27 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Big spider a jak przejsc tamten moment Rayem o ktorym pisalem i jak przeskoczyc koniem na druga strone jak juz go ukradne i uciekne do przepasci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ta gra jest chora :| Wlaczylem usatwilem system na 3.0 wszystkie efekty na full rozdzialka 1280/1024 i? I chodzi gorzej niz Tomb Raider Legend !! jak siedze w krzakach mam po 14 FPS haha Nie wiem co jest ale z takim komputerem jak mam ja to powinno to jakos chulac a nic z tego :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPA Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Dym0 Byc moze 1GB ramu to za malo ??? Rzeczywiscie na 7900GT gra powinna chodzic w miare normalnie poexperymentuj ,wyloncz HDR cienie itp ,moze zjedz w dol z rozdzialka do 1024x768 no ja zaczynam test za 12 minut :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Big spider a jak przejsc tamten moment Rayem o ktorym pisalem i jak przeskoczyc koniem na druga strone jak juz go ukradne i uciekne do przepasci? UWAGA SPOJLERY :D Co do Reya, to nie wiem za bardzo o jaki klucz Ci chodzilo, bo ja takiego nie znalazlem (czasami trzeba w drzwi z kopa przywalic). Ogolnie koniec dema Reyem wyglada mniej wiecej tak, ze zamykaja mnie w budynku szeryfa i podpalaja go. Ja na pierwszym pietrze podstawiam sobie skrzynie i uciekam za pomoca drabiny na dach budynku, po czym rpzechodze do jakiejs stodoly, ze stodoly na zbiornik wody, a nastepnie na dach gdzie jest gosc, ktorego trzeba pokonac - w tym momencie konczy sie demo. Co do gry Billem i skoku przez przepasc - to dosyc proste. Gdy ukradniesz konia ustaw sie w odpowiedniej odleglosci od przepasci, przelacz ktoryms z przyciskow na szybki galop/bieganie kolnia, nabierz rozpedu i w ostatnim momencie wciskajac spacje przeskocz na drugi brzeg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Polecam ja wszystkim, ktorzy maja najnowsze karty graficzne i mocny procesor bo na takim geforcie 6600gt podejrzewam, ze jest niezaciekawie, ale to juz posiadacze takowego sprzetu niech sie wypowiedza. Czekam na pelna wersje. Pozdrawiam :)Spoko nie jest źle, z PS2.0 i wyłączonymi cieniami, reszta na full 1024x768 jest miodzio, z PS3.0 już trzeba trochę pokombinować, ale też da się znaleźć grywalne (pow.20fps) ustawienia, a mam najgorzej się kręcącego 6600GT na tym forum i taką sobie resztę ;) Jestem ciekaw jak wypadnie multi w full'u, już sobie wyobrażam TDM w jakiejś zapadłej dziurze na dzikim zachodzie - mniam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Sulaco, racja na ati HDR jest przesadzony. Myślałem, że mam coś z ustawieniami monitora nie tak- do tego stopnia HDR daje po oczach. Oby to poprawili w fullu lub ci inni w nowych sterach ;), bo teraz trzeba się bawić gammą w sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Santi a swoja droga moze ktos z posiadaczy 1800xt/1900xt zapodal by jakies info odnosnie wydajnosci ? Da radę grać wszystko na full, rozdziałka 1024 i najmniej widziałem 23fps na początku misji Bill-a w lesie, a później średnio powyżej 30 fps lata, najwięcej widziałem 52fps, w chacie u gościa co mu konia kradniemy, albo w stajni już nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Santi Mam nadzieje ze jakos Ci to demko pojdzie a swoja droga moze ktos z posiadaczy 1800xt/1900xt Nie czytasz tematu, w którym się wypowiadasz :? Pisałem już o wydajności na obydwu konfiguracjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPA Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 No pierwsze testy Misja ksiedzem : od 35 do 70 fps zazwyczaj okolo 47fps wszystko na maxa ,tyle ze mam jak to na ATI bywa pokombinowane ustawienia gammy i brightnes z poziomu AtiToola wiec u niektorych screeny moga byc sztucznie blade , zapewniam ze u mnie wszystko cacy wyglada :) Jak ktos wie jak pokombinowac zeby wylonczyc HDR i zapodac AA to prosze o info jakas edycja cfg czy ini bys sie przydala ,ogolnie gra ponad przecietna ale widac jakies niedopracowanie bo na 2GB Ramu czyta mic cos ciagle z HD ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 ktos wie jak pokombinowac zeby wylonczyc HDR i zapodac AA to prosze o info jakas edycja cfg czy ini bys sie przydala ,ogolnie gra ponad przecietna ale widac jakies niedopracowanie bo na 2GB Ramu czyta mic cos ciagle z HD ??? przełącz sobie na ps 2.0 to zniknie HDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ja nawet jak zmienie z PS 3.0 na PS 2.0 i wszystko zosatwie na full z 1280/1024 to tnie jak... :blink: Na 7900GT powinno smigac... I wydaje mi sie ze to nie jest wina ramu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hose27 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Nie wiem , ale u mnie smiga. Masz cos nie tak. Gram w 1280 wszystko na high quality i SM3.0 (hq to domyslnie wszystko na maxa tylko cienie medium). BigSpider, jest problem - Tam jest drzewo i fizycznie nie da sie tego przeskoczyc czy proboje z gory czy z tego klifu. NIe ma to znaczenia Edytowane 29 Lipca 2006 przez hose27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emte Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ja nawet jak zmienie z PS 3.0 na PS 2.0 i wszystko zosatwie na full z 1280/1024 to tnie jak... :blink: Na 7900GT powinno smigac... I wydaje mi sie ze to nie jest wina ramu... spróbuj zmniejszyć rozdzielczość, może to coś zmieni. U mnie na podobnym sprzęcie do Twojego (tylko proc słabszy) chodzi płynnie w 1024 wszystkie opcje na max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Bez kitu na PS3.0 max detale rodzielka 1280/1024 w lesie mam po 13 nawet do 10 fps :| ide testowac na 1024/768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hose27 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ustaw tylko cienie medium. A nastepnie powiedz mi jak to drzewko przeskoczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 hose27 - ja zadnego drzewa nie kojarze - moze w zlym miejscu skaczesz? Dym0 - sprobuj zainstalowac inne sterowniki od grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPA Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Dym0 W lesie czasami mi spadalo do 17fps kurna troche za bardzo wymagajaca ta gra radek 1900xtx wymieka :/ Tez skopali opcje Video ,zeby nie mozna bylo wylonczyc HDR i zastapic go np bloom'em ot nasi kochani programisci ,braklo sil ??? Edytowane 29 Lipca 2006 przez MPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Dym0 W lesie czasami mi spadalo do 17fps kurna troche za bardzo wymagajaca ta gra radek 1900xtx wymieka :/ Tez skopali opcje Video ,zeby nie mozna bylo wylonczyc HDR i zastapic go np bloom'em ot nasi kochani programisci ,braklo sil ??? optymalizacja silnika rox, ktoś tam pisał wcześniej, że gra motywuje do upgrade'u sprzętu :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Dym0 W lesie czasami mi spadalo do 17fps kurna troche za bardzo wymagajaca ta gra radek 1900xtx wymieka :/ Tez skopali opcje Video ,zeby nie mozna bylo wylonczyc HDR i zastapic go np bloom'em ot nasi kochani programisci ,braklo sil ??? Już nam nie działa automatyczne poprawianie ortów na forum? o/t MPA, ty na 1900xtx grasz w 1024x768? Hmm, dziwne. kucyk, ja pisałem o tym upgradzie. W sumie to pierwsza gra od 7 miesięcy, która zmusza mnie do zmiejszenia ustawień z maksymalnych i to mnie właśnie motywuje do zmiany sprzętu. Zawsze tak robiłem, pewnie zrobię i tak tym razem. Nie widzę w tym problemu, a Ty? Edytowane 29 Lipca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPA Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Draak jak Ci nie przeszkadza niski framerate to mozesz grac i w 1680x1280 :) przy 12 fps :) Zaraz sprawdze czy zmiana SM3.0 na SM2.0 poprawi cos framerate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 kucyk, ja pisałem o tym upgradzie. W sumie to pierwsza gra od 7 miesięcy, która zmusza mnie do zmiejszenia ustawień z maksymalnych i to mnie właśnie motywuje do zmiany sprzętu. Zawsze tak robiłem, pewnie zrobię i tak tym razem. Nie widzę w tym problemu, a Ty?Ja mam z tym problem. :P Zadowole sie jednak detalami na low i tez bede sie cieszyc z rozgrywki. :lol: Nie sadzisz jednak, ze gra, ktora nie wprowadza zadnej 'rewolucji' w grafice powinna byc troche lepiej zoptymalizowana? Chodzi oczywiscie o najmocniejsze karty na rynku, a nie o ta co mam w podpisie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Już nam nie działa automatyczne poprawianie ortów na forum? o/t MPA, ty na 1900xtx grasz w 1024x768? Hmm, dziwne. kucyk, ja pisałem o tym upgradzie. W sumie to pierwsza gra od 7 miesięcy, która zmusza mnie do zmiejszenia ustawień z maksymalnych i to mnie właśnie motywuje do zmiany sprzętu. Zawsze tak robiłem, pewnie zrobię i tak tym razem. Nie widzę w tym problemu, a Ty? chodzi mi o to, że według mnie skopany silnik gry nie może być motywacją do zmiany sprzętu, ale każdy robi jak uważa, twoje pieniądze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hose27 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Skopany to jest TRL z next genem a ta gra smiga az milo. Wystarczy dac cienie na medium gdzie nie ma zadnej roznicy (nawet 1%) a przyspiesza o jakies 10 fpsow najmniej. Jak mowilem gram w 1280 i high quality i mam srednio ok 30 pare klatek. Nie ustawiajcie detali tylko wybierzcie high quality. To to samo co jakbyscie dali wszystko na maxa. Jedyne co zrobcie to sobie zwiekszcie rozdzialke bo defaultowa na high quality to 1024x768. A co do tego drzewa to tam wcale sie nie przeskakuje koniem. Trzeba bylo zarzucic bata na drzewo i zwyczajnie "przeniesc sie" na druga strone bez zadnego konia. W koncu nasz bohater automatycznie wysiada z konia przed klifem, a to dlatego, ze kon pozniej jest zbedny (tzn ten kon, te, na ktore natrafimy pozniej sa niezbedne). Tym sposobem przeszedlem demko Billa, ktore jest niestety bardzo krotkie. Natomiast co do Ravena (czy jak mu tam bylo) to nadal nie wiem co tam na koncu zrobic. Doszedlem potem do drzwi gdzie wlaczyl mi sie bullet time, ale przestrzelilem je a one nawet nie drgnely, tylko porobily sie dziury po kulach. Edit - ok. Juz sobie poradzilem :D Edytowane 29 Lipca 2006 przez hose27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPA Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Z ustawieniam i SM2.0 i AAx2 wyglada calkiem przyzwoicie ale kurna szarpie az oczy bola 16-40 fps zazwyczaj cos okolo 23 skopany ten silnik i nie ma szans na poprawe , bo takich rzeczy sie nie robi w ciagu 1-2 miesiacy , jedynie co to moga cos z grafy powycinac tak jak zrobili spece od Obviliona ludzie co za czasy , toz to sie nic nie usprawnia tylko robi jak leci a jak cos za wolno chodzi to sie odklada premiere gry az do wyjscia odpowiedniego sprzeta :/ wala w kulki na maxa i chca za to kasiore , AAx2 i SM2.0 http://img145.imageshack.us/my.php?image=c...16402485jk1.jpg http://img145.imageshack.us/my.php?image=c...16443759hw7.jpg SM3.0 http://img145.imageshack.us/my.php?image=c...13521053fd3.jpg http://img145.imageshack.us/my.php?image=c...16324518rl8.jpg Bravo za silnik i Optymizacje :) Edytowane 29 Lipca 2006 przez MPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...