Skocz do zawartości
Jackob

Problem Z Radeonem Pod Win2003 X64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam na swoim kompie zainstalowane dwa systemy operacyjne: Windows XP i Windows 2003 Enterprise Edition 2003 x64. Kiedy w pracuje w win2003 i np. włącze jakąś grę to po kilku minutach mam zanik obrazu (czarny ekran) i czasem też blue screen. Od razu mówię że takich prblemów nie mam w windowsie xp. Moja karta to Radeon 9800 Pro. W czym tkwi problem?? Czy jest to sprawa niedopracowanech 64-bitowych Catalystów czy może windows 2003 (x64) nie radzi sobie z Radeonami. Na początku myślałem że to sprawa karty graficznej, ale w windowsie xp takich problemów nie ma. Aha, kiedy pojawia się blue screen to pojawia się tam nazwa pliku: ati2mg.dll czy coś w tym stylu (stąd moje podejrzenie o sterownik). Obecnie mam Catalysty 5.4 (w przypadku win xp 32 bitowy a w win2003 64bitowy). Od razu mówie że zmiana sterowników w win2003 nic nie daje (próbowałem chyba wszystkie 64-bitowe catalysty i omegi). Oba systemy oparte są na systemie plików ntfs.

Czy fakt że na jednym dysku są zainstalowane dwa systemy operacyjne (każdy na oddzielnej partycji) ma jakiś wpływ na ich wydajność, czy nie było by lepszym rozwiązaniem zainstalowanie jedengo systemu na dysku w celu uzyskanie lepszej wydajności?? A, jeżeli chodzi o inne sterowniki 64bitowe do innych urządzeń to nie ma z nimi żadnych problemów. Na wszelki wypadek podaje konfiguracje kompa: A64 3200 (Venice), A8VDeluxe Asus-a, 1024MB DDR400, HDD WD-Caviar 80GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi