karo89 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam jestem nowym użytkownikiem forum a moj problem jest taki ma 4 gniazda USB 2 z tyłu (są aktywne) i 2 z przodu(nie są aktwne) jak cos chce podlaczyc do tych przednich gniazd np. podczerwień to niewykrywa nowego urządzenia tak samo jest jak pada chce podłaczyć. Prosze o Pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Sprzody obudowy masz zapewne wyprowadzenia z płyty głównej, otwórz obudowe i sprawdz czy one sa wogóle podłączone do płyty, moze tez byc tak ze masz spalonuukład - ja mam 6 usb 2 na zewnatrzi 2x2 wewnatrz i jeden układ sie lekko stopił i teraz mam działajace 4 usb w tym w na wyprowadzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam. Jak masz podłączone z USB gniazda na froncie to sprawdz czy dobrze (instrukcja mobo, opis na wtyczkach) Większość spalonych portów USB polega na braku napięcia 5V, z reguły w płytach są zainstalowane bezpieczniki po lokalizacji i wymianie często USB zaczyna działać. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlexB Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Arekservice napisał(a): (...) z reguły w płytach są zainstalowane bezpieczniki po lokalizacji i wymianie często USB zaczyna działać. B) Moglbys szerzej o tych bezpiecznikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Na mobo są bezpieczniki przy pomiarze omomierzem powinno być przejście. Fotka poglądowa. Czerwony to USB, niebieski PS2. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...