Skocz do zawartości
drapeta

Dobre Płyty Jednocześnie Z Agp8 I Pci 16?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie znam takich plyt i chyba takich niema.

Jedyna znana plyta z AGPx8 i PCIx16 na socket 939 to Asrock dual sata II.

Cos kiedys slyszalem o jakimś asusie czy MSI opartym na tym samym chipsecie co ten asrock ale jakos cicho o nich ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oniemiałem :P :mur:

Jakże wielce ambitny i wnoszący wiele do dyskusji post :mur: Gratuluję! :angry:

A co do płyty, to nie wiem, ale za dużo wymagasz z tymi dwoma socketami :D, ale na socket 939 jest chipset Uli M1695 - on ma obsługę i PCI-E i AGP,

płyty na innym chipsecie to dziwne hybrydy (AGP w nich to bodaj połączenie złącza PCI), które są marnymi produktami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem że popieram!

i rozwine ta myśl.

nie pchaj się w takie płyty, ASROCK to złom, a jesli znalazłaby się jakaś firmowa konstrukcja to pewnie byłaby droższa.

Na koniec stwierdzenie:

JEŻELI COŚ JEST DO WSZYSTKIEGO TO JEST DO NICZEGO.

Domyślam się że chcesz przejsc z SOCKET A ( a moze intel:P) na nowa platforme, i albo:

a)MASZ SUPER GRAFE NA AGP

b)NIE MASZ KASY ODRAZU NA WYMIANE KARTY

c)KUPUJESZ NOWEGO KOMPA

jesli A , to sprzedaj ją, pod PCIE grafy są tańsze.

jesli B, wstrzymaj się z wymiana aż uzbierasz.

No chyba że totalnie nie zależy ci na wydajności i OC, wtedy bierz tego ASROCKA ( ale w takim wypadku to już bym został przy starej platformie)

jesli C to nie rozumiem wogole na co ci taki MIX...

Pozdrawiam ^^ ale namieszałem;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba że totalnie nie zależy ci na wydajności i OC, wtedy bierz tego ASROCKA ( ale w takim wypadku to już bym został przy starej platformie)

co za brednie... poczytałbyś trochę o tym Asrocku to byś wiedział że na S939 za taką cenę nie ma nic lepszego.. w dodatku ma pełnowydajne AGP i PCI-E..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie są dobre płyty pod AMD 754 lu/i 939 z obsługą AGP8 i PCI 16? Asusa czy Gigabyte, a moze MSI? DZIA za HELP!

Dokładnie taka sama myśl. Owszem może i są takie płyty ale napewno nie MSI, Asus czy Gigabyte. Nie wiem czemu odrazu krytykujecie... :huh: Szkoda, ze o DFI sie kolega nie spytal.

Co do tematu:

plyty ze zintegrowanymi laczami, socketami nie sa wydajniejsze od ich 'normalnych' odpowiednikow, wiec rozwiazanie to jest IMO bezsensowne. Duzo pieniedzy sie nie zaoszczedzi przy zmianie np. tylko proca albo tylko grafy, wiec niewarto. No ale to jest zdanie czlowieka, ktory ma "MSI 939 z AGP" a nie "overclockera z Asrock@DFI"... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeatheN

wogóle wiesz co piszesz czy jestes po ostrym melanżu???

No chyba że totalnie nie zależy ci na wydajności i OC, wtedy bierz tego ASROCKA

TAAAAAAAAAAA????? Miałeś ta płyte w rekach? Kreciłes na niej proca?? A moze zazdroscisz posiadaczą tej pyty że za małe pieniadze kupili płyte rywalizujaca pod względem OC tylko z DFI (wszytskie inne zostaja w tyle)???

To dziwne ze na ocworkbench płyta nie nadajaca sie do OC najwyzszym HTT przescignęła DFI. I zdobyła 6 nagród.

Mysl co piszesz człowieku. I czytaj o tym o czym piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze zazdroscisz posiadaczą tej pyty że za małe pieniadze kupili płyte rywalizujaca pod względem OC tylko z DFI (wszytskie inne zostaja w tyle)???

się posmiałem

kolego ta płyta jest dobra ale nie porównuj jej do DFI, ani do chociażby abita...dziwne bo zadnych sensownych wyników Oc na tej płycie nie widziałem :|

zreszta nie ma co marnowac klawiatury

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147&st=0

wszystko o ULI...najpierw sie czyta potem sie pyta !!!

btw w sumie także nie ten dział

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeatheN

wogóle wiesz co piszesz czy jestes po ostrym melanżu???

TAAAAAAAAAAA????? Miałeś ta płyte w rekach? Kreciłes na niej proca?? A moze zazdroscisz posiadaczą tej pyty że za małe pieniadze kupili płyte rywalizujaca pod względem OC tylko z DFI (wszytskie inne zostaja w tyle)???

To dziwne ze na ocworkbench płyta nie nadajaca sie do OC najwyzszym HTT przescignęła DFI. I zdobyła 6 nagród.

Mysl co piszesz człowieku. I czytaj o tym o czym piszesz.

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: dawno sie tak nie uśmiałem....HAHAHA :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...