drapeta Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Jakie są dobre płyty pod AMD 754 lu/i 939 z obsługą AGP8 i PCI 16? Asusa czy Gigabyte, a moze MSI? DZIA za HELP! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 oniemiałem :P :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ja nie znam takich plyt i chyba takich niema. Jedyna znana plyta z AGPx8 i PCIx16 na socket 939 to Asrock dual sata II. Cos kiedys slyszalem o jakimś asusie czy MSI opartym na tym samym chipsecie co ten asrock ale jakos cicho o nich ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapeta Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 oniemiałem :P :mur:SERIO? Może z Tobą cosik nie tak? HEH? Tu masz przykłąd jednej z takich płyt - Thunder K8W (S2885). Jak nie wiesz, to nie komentuj bez sensu **** :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 oniemiałem :P :mur:Jakże wielce ambitny i wnoszący wiele do dyskusji post :mur: Gratuluję! :angry: A co do płyty, to nie wiem, ale za dużo wymagasz z tymi dwoma socketami :D, ale na socket 939 jest chipset Uli M1695 - on ma obsługę i PCI-E i AGP, płyty na innym chipsecie to dziwne hybrydy (AGP w nich to bodaj połączenie złącza PCI), które są marnymi produktami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapeta Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Dzięki - czekam na jeszcze... Słyszałem, że dobra firma wypuściła taką płytę - bodajże Gigabyte, tylko nie mogę znależć modelu :( DZIA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 oniemiałem :P :mur:a ja powiem że popieram! i rozwine ta myśl. nie pchaj się w takie płyty, ASROCK to złom, a jesli znalazłaby się jakaś firmowa konstrukcja to pewnie byłaby droższa. Na koniec stwierdzenie: JEŻELI COŚ JEST DO WSZYSTKIEGO TO JEST DO NICZEGO. Domyślam się że chcesz przejsc z SOCKET A ( a moze intel:P) na nowa platforme, i albo: a)MASZ SUPER GRAFE NA AGP b)NIE MASZ KASY ODRAZU NA WYMIANE KARTY c)KUPUJESZ NOWEGO KOMPA jesli A , to sprzedaj ją, pod PCIE grafy są tańsze. jesli B, wstrzymaj się z wymiana aż uzbierasz. No chyba że totalnie nie zależy ci na wydajności i OC, wtedy bierz tego ASROCKA ( ale w takim wypadku to już bym został przy starej platformie) jesli C to nie rozumiem wogole na co ci taki MIX... Pozdrawiam ^^ ale namieszałem;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 HeatheN Powiem Ci jedno w sprawie tego ASRocka - głupoty piszesz, i nie tylko ja tak uważam, poczytaj sobie trochę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 popieram psychodeliczny bo drobnych modach mozna nazwac ta plyte tanim DFI nie przesadzam bo posiadam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 No chyba że totalnie nie zależy ci na wydajności i OC, wtedy bierz tego ASROCKA ( ale w takim wypadku to już bym został przy starej platformie)co za brednie... poczytałbyś trochę o tym Asrocku to byś wiedział że na S939 za taką cenę nie ma nic lepszego.. w dodatku ma pełnowydajne AGP i PCI-E.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Jakie są dobre płyty pod AMD 754 lu/i 939 z obsługą AGP8 i PCI 16? Asusa czy Gigabyte, a moze MSI? DZIA za HELP! oniemiałem :P :mur: Dokładnie taka sama myśl. Owszem może i są takie płyty ale napewno nie MSI, Asus czy Gigabyte. Nie wiem czemu odrazu krytykujecie... :huh: Szkoda, ze o DFI sie kolega nie spytal. Co do tematu: plyty ze zintegrowanymi laczami, socketami nie sa wydajniejsze od ich 'normalnych' odpowiednikow, wiec rozwiazanie to jest IMO bezsensowne. Duzo pieniedzy sie nie zaoszczedzi przy zmianie np. tylko proca albo tylko grafy, wiec niewarto. No ale to jest zdanie czlowieka, ktory ma "MSI 939 z AGP" a nie "overclockera z Asrock@DFI"... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TitoBandito Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Jest tylko jedna taka płyta dla s.939 : "ASRock 939DUAL-SATA2" 1). http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p 2). http://www.kali.pl/shop/produkty/produkt.p...014&screen=1024 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 HeatheN wogóle wiesz co piszesz czy jestes po ostrym melanżu??? No chyba że totalnie nie zależy ci na wydajności i OC, wtedy bierz tego ASROCKA TAAAAAAAAAAA????? Miałeś ta płyte w rekach? Kreciłes na niej proca?? A moze zazdroscisz posiadaczą tej pyty że za małe pieniadze kupili płyte rywalizujaca pod względem OC tylko z DFI (wszytskie inne zostaja w tyle)??? To dziwne ze na ocworkbench płyta nie nadajaca sie do OC najwyzszym HTT przescignęła DFI. I zdobyła 6 nagród. Mysl co piszesz człowieku. I czytaj o tym o czym piszesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapeta Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Dziękuję za pomoc! Dzięki za polecenie AS Rocka. Nie wiecie, czy są takie AS Rocki pod Pentium 4 775? DZIA HASTA :) OK Już mam http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20655 DZIA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Ten Asrock Dual Sata 2 jest bardzo dobry, ale pod pentaki z tego co słyszałem Asrock to złom wiec nie warto sie pchac w LGA i asrocka ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) A moze zazdroscisz posiadaczą tej pyty że za małe pieniadze kupili płyte rywalizujaca pod względem OC tylko z DFI (wszytskie inne zostaja w tyle)??? się posmiałem kolego ta płyta jest dobra ale nie porównuj jej do DFI, ani do chociażby abita...dziwne bo zadnych sensownych wyników Oc na tej płycie nie widziałem :| zreszta nie ma co marnowac klawiatury http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147&st=0 wszystko o ULI...najpierw sie czyta potem sie pyta !!! btw w sumie także nie ten dział Edytowane 20 Stycznia 2006 przez RepsOn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 HeatheN wogóle wiesz co piszesz czy jestes po ostrym melanżu??? TAAAAAAAAAAA????? Miałeś ta płyte w rekach? Kreciłes na niej proca?? A moze zazdroscisz posiadaczą tej pyty że za małe pieniadze kupili płyte rywalizujaca pod względem OC tylko z DFI (wszytskie inne zostaja w tyle)??? To dziwne ze na ocworkbench płyta nie nadajaca sie do OC najwyzszym HTT przescignęła DFI. I zdobyła 6 nagród. Mysl co piszesz człowieku. I czytaj o tym o czym piszesz. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: dawno sie tak nie uśmiałem....HAHAHA :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapeta Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Ziulek AdamekSOS, ty się lepiej jush nie khihaj, bo se krzywde zrobisz :D Z tym to trzeba ostrożnie, wiesz :kijem: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Chyba czas rzucic hurtowo %. drapeta uwazam temat za wyczerpany. Jak cos to na PW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...