fushigi87 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 mam proste pytanko...przekopałem kilka stron w głąb tego działu i nei znalazłem tego pytanie więc odważe się zapytać....czy sound storm będzie działał bezproblemowo (w konfiguracji 5.1 naturalnie) na linuxie?? przymierzam się do mandrivy i czy to tam zadziała bezproblemowo?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 mam proste pytanko...przekopałem kilka stron w głąb tego działu i nei znalazłem tego pytanie więc odważe się zapytać....czy sound storm będzie działał bezproblemowo (w konfiguracji 5.1 naturalnie) na linuxie?? przymierzam się do mandrivy i czy to tam zadziała bezproblemowo?? :wink: A google używałeś? Bo wystarczy wpisać "linux sounstorm" i przejrzeć kilka pierwszych linków. Krótko - ma działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fushigi87 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 użyłem dopiero potem... sorry swoją drogą mądre toto google :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaizen Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 A google używałeś? Bo wystarczy wpisać "linux sounstorm" i przejrzeć kilka pierwszych linków. Krótko - ma działać. Tak googlam i googlam i nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi :( Czy pod linuxem działa kodowanie _do_ AC3 (żeby jednym kabelkiem podłączyć wzmacniacz z dekoderem Dolby Digital cyfrowo)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 SPDIF-em rozumiem? Czy tak? Jeśli o to chodzi to działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaizen Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) SPDIF-em rozumiem? Czy tak? Jeśli o to chodzi to działa. Tak, spdifem. Ale podkreślam, że chodzi mi o ZAKODOWANIE do AC3 - czyli puszczam sobie muzyczkę z mp3, w jakimś playerku klonuję, żeby tyły grały to samo co przody, z tego wydzielam basik na suba. Tym sposobem otrzymują 4.1. Wzmacniacz mam podpięty do spdifa (jeden kabelek z dwoma żyłami) i chcę mu to zapodać w postaci AC3, żeby sobie odkodował 4.1 kanały. Samo przepuszczenie strumienia AC3 z dvd czy divx nie wystarczy mi. Edytowane 3 Marca 2006 przez Kaizen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...