Skocz do zawartości
fushigi87

Linux I Sound Storm

Rekomendowane odpowiedzi

mam proste pytanko...przekopałem kilka stron w głąb tego działu i nei znalazłem tego pytanie więc odważe się zapytać....czy sound storm będzie działał bezproblemowo (w konfiguracji 5.1 naturalnie) na linuxie?? przymierzam się do mandrivy i czy to tam zadziała bezproblemowo?? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam proste pytanko...przekopałem kilka stron w głąb tego działu i nei znalazłem tego pytanie więc odważe się zapytać....czy sound storm będzie działał bezproblemowo (w konfiguracji 5.1 naturalnie) na linuxie?? przymierzam się do mandrivy i czy to tam zadziała bezproblemowo?? :wink:

A google używałeś? Bo wystarczy wpisać "linux sounstorm" i przejrzeć kilka pierwszych linków. Krótko - ma działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A google używałeś? Bo wystarczy wpisać "linux sounstorm" i przejrzeć kilka pierwszych linków. Krótko - ma działać.

Tak googlam i googlam i nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi :(

Czy pod linuxem działa kodowanie _do_ AC3 (żeby jednym kabelkiem podłączyć wzmacniacz z dekoderem Dolby Digital cyfrowo)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SPDIF-em rozumiem? Czy tak? Jeśli o to chodzi to działa.

Tak, spdifem.

Ale podkreślam, że chodzi mi o ZAKODOWANIE do AC3 - czyli puszczam sobie muzyczkę z mp3, w jakimś playerku klonuję, żeby tyły grały to samo co przody, z tego wydzielam basik na suba. Tym sposobem otrzymują 4.1. Wzmacniacz mam podpięty do spdifa (jeden kabelek z dwoma żyłami) i chcę mu to zapodać w postaci AC3, żeby sobie odkodował 4.1 kanały.

Samo przepuszczenie strumienia AC3 z dvd czy divx nie wystarczy mi.

Edytowane przez Kaizen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi