arczowsky Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 witam wszystkich.. dzisiaj to ja mam jakiegoś dziwnego pecha, uszkodziłem swoją płytkę Epox 9NDA3+ a nowe DFI źle działa z moimi pamięciami.. ale nie o tym w tym temacie.. a więc urwał mi się przypadkowo następujący element na płycie: a że się nia znam na tym zbytnio to się pytam Was: czy idzie coś z tym zrobić? przylutować np.? za co wogóle odpowiada ten element? proszę o pomoc i z góry dzięki :cry: pozdro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 jak masz ten element to przylutowac a jest to na bank jakis kondensatorek plyta startuje bez tego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 mam go.. nie sprawdzałem czy startuje, nie chce ryzykować, jeszcze coś padnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 wystartowac powinien ale najlepiej przylutowac tymbardziej ze z tego co widze jest to element od spodu socketu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 jak kondensatorek to powinna odpalic...on tylko polepsza napiecie(wygladza) w okolicach gdzie jest wstawiony, a co do przylutowanie to nie widze zadnego problemu....minuta i po robocie p.s jakim cudem to wyrwales??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 hehehe ostatnio takie cos urwalem jak robilem siemensa sl45i . Objawy? Podswietlenie tak minimalnie przygasa i pojasnia sie podczas rozmowy czyli jakby nierowno faktycznie napiecie chodzilo. Pewno stracisz na tym troche na stabilnosci. Jak to masz to lutownica w reke i lutujemy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Mnie tam raz na Radku 9700 dwa takie odpadły, sam zielonego pojęcia nie wiem jak to zrobiłem, ale karta działała bez problemów teraz jest już chyba u 3-ego właściciela i dalej działa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...