ping182 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 hej jako że mam sporo dysków twardych jestem ciekawy czy istnieje coś takiego jak obudowa z dwoma źródłami zasilania - chciałem wrzucić pare kontrolerów ATA pod PCI i zasilić czymś te dyski twarde. Oczywiście na zwykłym PCcie. Da radę zrobić coś takiego czy muszę inwestować w server? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Potrzebujesz obudowy Chieftec Big Tower :) Zerknij, benchmarki testowali takiego kompa, ktory mial zamontowane 2 zasilki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 CM Stacker ma miejsca na 2 zasilatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ping182 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 mhh miodzio, gadałem na ten temat z kolesiem, obudowy takie śmigają po około 400-600 zł ;f no nic trzeba będzie oszczędzić :] a korzystając z okazji nie pisząc nowego topicu wie ktoś może jak sprawują się dyski pod kontrolerami na PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 wie ktoś może jak sprawują się dyski pod kontrolerami na PCI?W serwerze pod moia opieka 2 maxtory na kontrolerze sata na PCI chodza bez problemow. Kontroler to Adaptec 1210SA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ping182 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 ok dzięki za informacje, teraz będe coś takiego montnował ;) do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...