melonowy Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam, zwracam sie do wszystkich z ogromna prosba. Pewnego pieknego dnia wlaczam kompa, pokazuje sie okienko logowania, proboje ruszyc kursorem a tu nic, lipa. Patrze dioda swieci na czerwono w myszce, mysle ze winda sie powiesila, naciskam tab i widze jak mi przeskakuja zaznaczenia. Podlaczylem myche pod PS/2 - dziala. Wchodze we wlasciwosci systemu, zeby sprawdzic co sie skopalo z USB. System nie pokazuje zadnych nieprawidlowosci. Zaden z portow nie dziala jak powinien, podawane jest napiecie na komponenty (swieci mysz) ale nic sie nie dzieje. Nie bylo by az tak wielkiego problemu gdyby nie to ze musze korzystac z drukarki ktora wlasnie jest na usb. Probowalem juz restartu biosu, wylaczania i wlaczania tych portow i kontrolera USB w biosie. Nawet zrobilem formata bo myslalem ze przyczyna moze byc blad w naszym kochanym XP. Plyta to Gigabyte Ga8IPE1000-G ram - 2xgood ram 256 + 2x256 TwinMOS HDD - Samsung Spin Point 80G (Ata) PSU - enermax EG365P-VE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 moze odinstaluj kontroler usb w windzie i restartnij zeby ponownie zainstalowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Juz tak robilem.. nic nie pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 a nie wylaczyles usb w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jest wlaczone... napisalem wszystko w 1-szym poscie !! Ludzie czytajcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Nikt nie jest w stanie mi pomoc ? Zastanawiam sie czy oddac ta plyte na gwarancje. Czy ktokolwiek mial wczesniej taki problem z usb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Ja mialem podobną przygode, ale na duzo gorszym mobo to byl chyba biostar P4SDP. Pewnego dnia podlaczylem drukarke, myszke, aparat i modem USB [neo+] [byly tylko 4 porty] podzczas kopiowania zdjec z aparatu komp nagle zdechl. mysle sobie zasilka stara i codeshit mogl niewyrobic... Ale co wlaczam go zasilanie w portach jest ale danych nie przesyla... na szczescie mialem 2 obudowe z panelem USB z przodu i odziwo padly tylko porty "scalone" na plycie gl. Ja nie znalazlem sposobu na rozwiązanie tego problemu i przetrwalem kilka tygodni dopuki nie znalazla sie kasa na nowe mobo. teraz stara plyta lezy i sluzy czasem do testowania sprzetu, albo jak potrzebuje na szybko sklecic serwer itp. Mysle ze to nie jest powazne uszkodzenie [na pewno nie south bridge bo nie dzialalyby porty na panelu i pewnie zintegrowany dzwiek itp.] Byc moze zreczne paluchy, lutownica i dobry pomysl mogą cos zdzialac... Ja do lutowania mam jakis uraz po próbie dolutowania nózek do celeronka :P ale z drugiej strony teraz mam fajny breloczek :P Pozdrawiam i powodzenia. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...