aniobar Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Mam DFI LanParty UT nF4-D, chciałem teraz połączyć wyjście SPDIF z amplitunerem, ale z tego co udało mi się ustalić to kable SPDIF mają końcówki RCA a wyjście spdif na płycie głównej to 3,5 jack. Moje pytanie czy są takie kable spdif z końcówką RCA i 3,5 jack. amplituner Yamaha RXV 450 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resort Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Jesli chodzi Ci o elekrtyczny SPDIF jack3.5mono - Rca to nabylem taki kabelek na allegro. Dalem 23pln za 3m. Tu masz przyklad http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81166200 pogadaj z gsciem na temat dlugosci. Tu http://spdif.republika.pl/problem.html jest spora dawka informacji na temat laczenia puszek z amplitunerem. Sam z pomoca SPDIFa elektrycznego mam zlinkowana Audigy2 OEM z Yamaha 457. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Resort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deejay Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mam DFI LanParty UT nF4-D, chciałem teraz połączyć wyjście SPDIF z amplitunerem, ale z tego co udało mi się ustalić to kable SPDIF mają końcówki RCA a wyjście spdif na płycie głównej to 3,5 jack. Moje pytanie czy są takie kable spdif z końcówką RCA i 3,5 jack. amplituner Yamaha RXV 450 Pozdrawiam zakup sobie zwykla przejsciowke typu jack (MONOFONICZNY) - chinch - tym sposobem uda ci sie polaczyc :) ja tak mialem podpieta RXV 540 a teraz podpialem optical Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nova Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 ja tak mialem podpieta RXV 540 a teraz podpialem opticalTeż mam podpiętą dźwiękówkę do wzmaka spdif-em. Napisz czy jak przerzuciłeś się na optical to czy była zauważalna różnica w dźwięku. Nie mam tu na myśli oczywiście jakiś mp3 ale jak np. zarzucisz film na DVD czy jakąś muzę w formacie bezstratnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Aniobar, zdaje mi się, ze zadałeś to pytanie na forum hifi ^^ A kabelki RCA > MiniJack istnieją. nova, najlepiej RCA>RCA. Kabel optyczny nie powoduje strat, ale dźwięk zazwyczaj jest nieco słabszy. Słuchając muzyki z komputera pewnie nie usłyszymy różnicy, ale przy w miarę rozsądnym odtwarzaczu CD/DVD i wprawnym uchu dałoby się usłyszeć na korzyść cyfrowego połączenia elektrycznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nova Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ja osobiście jak pisałem wcześniej do połączenia kompa z wzmacniaczem używam SPDIF-a. Ale jeśli chodzi o połączenie stacjonarnego CD z wzmakiem zdecydowałem się na połączenie analogowe. Czy słusznie, to się okaże ja na próbę cyfrowo podłączę i wtedy będzie porównanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Aniobar, zdaje mi się, ze zadałeś to pytanie na forum hifi ^^ A kabelki RCA > MiniJack istnieją. nova, najlepiej RCA>RCA. Kabel optyczny nie powoduje strat, ale dźwięk zazwyczaj jest nieco słabszy. Słuchając muzyki z komputera pewnie nie usłyszymy różnicy, ale przy w miarę rozsądnym odtwarzaczu CD/DVD i wprawnym uchu dałoby się usłyszeć na korzyść cyfrowego połączenia elektrycznego. Nie ma różnicy w dźwięku - wyślij surowy sygnał AC3/DTS i posłuchaj. Między analogiem a cyfrą już słychać różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...