Skocz do zawartości
Old Peter

Intel 915gm Gpu I Kompatybilność W Grach - Kotor ?

Rekomendowane odpowiedzi

No ale w grach 2D (jak Diablo) to rozdzielczosc jest wazna a nie wydajnosc 3D a akurat w przypadku Diablo nie jest dobrze bo rozdzialka to zaledwie 640x480, wiec nie spodziewam sie zeby na wyswietlaczu laptopa to dobrze wygladalo.

Polecam wam jeszcze wyprobowac Return to the Castle Wolfenstain - tez powinno chodzic, poza tym obie czesci Aliens vs Predator i Jedi Outcast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim nx6110 z cipem Intela testowałem póki co:

- TES: morrowind - da się grać ale sa problemy malutkie z teksturami

- HOMM3 - zero problemów

- DeusEx - j.w.

- World of Warcraft - 1024 detale minimum i da sie popykać.

podrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Fifa 2005 - 1024x768x32, wszystko max i smiga jak zloto :)

gratulacje :D Ja tez mialem banana jak mi sie udalo plynnie odpalic jakas gre na swoim g-f4MXGO ktora teoretycznie powinna co najmniej ciac.

Ja mialem banana jak mi sie udalo na tym sprzecie odpalic h-l2 i to x max detalami ale na dx7.0 :-)

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo bede oryginalny, jak powiem ze od Intela? ;) Innych chyba nie ma.

Przejrzyj poprzednie strony tego topicu, byl gdzies screen z optymalnymi ustawieniami opcji graficznych.

Co do wersji: generalnie najnowsze sa najlepsze, ale np. w Medieval: Total War mapa stratgegiczna sie wywala na najnowszych sterownikach i trzeba uzywac starszych. Ogolnie jesli jakas gra (szczegolnie stara) sprawia problemy na najnowszych sterownikach, warto sprawdzic starsze wersje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurek napisał(a):

Ja mialem banana jak mi sie udalo na tym sprzecie odpalic h-l2 i to x max detalami ale na dx7.0 :-)

skorzystałem z sugestii kolegi i znalazłem info na temat odpalania Half-Life 2 : w linii ścieżki do programu, w skrócie do gry np. na pulpicie, trzeba dopisać komendę wymuszania użycia danej wersji DirectX, np:

"C:\Program Files\Half-Life2\hl2.exe" -dxlevel 70

inne wartości to np:

-dxlevel 80

-dxlevel 81

-dxlevel 90

Na moim biednym gma900 i niezbyt szybkim przecież celeronie, po ustawieniu dxlevel 70 DA SIĘ GRAĆ w HL2 praktycznie z detalami na max, polecam :-)

Edytowane przez Old Peter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Old Peter napisał(a):

skorzystałem z sugestii kolegi i znalazłem info na temat odpalania Half-Life 2 : w linii ścieżki do programu, w skrócie do gry np. na pulpicie, trzeba dopisać komendę wymuszania użycia danej wersji DirectX, np:

"C:\Program Files\Half-Life2\hl2.exe" -dxlevel 70

inne wartości to np:

-dxlevel 80

-dxlevel 81

-dxlevel 90

czy odpalenie w ten sposob polepszy dzialanie gry, ktora sie przycina. da sie to zrobic np z quake 4 lub nfs mw???

Edytowane przez ciaptak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciaptak napisał(a):

czy odpalenie w ten sposob polepszy dzialanie gry, ktora sie przycina. da sie to zrobic np z quake 4 lub nfs mw???

Nie, to jest opcja tylko do HL2. Mozna tego sprobowac ew. z innymi grami na silniku Source (jesli sa takie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,fajny topic Jeśli moge zaproponować to spróbujcie tych gier:

Blood 2

Max Payne 1

Duke Nukem 3D Manhattan Project

Stare ale jare,wszystkie przeszedłem.

powinny Wam pójść bez problemu na Intelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciaptak napisał(a):

czy ktos wie czy mozna przydzielic w jakis sposob max ilosc pamieci, bo np gram sobie w pesa 5 i ciagnie tylko miedzy 50-64 MB a gra sie lekko chaczy..... jak to jest, gierka wiecej nie potrzebuje???

W BIOSie możesz ustawic na sztywno 128 MB.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sansaba napisał(a):

W BIOSie możesz ustawic na sztywno 128 MB.

Pozdrawiam

tylko nigdzie tego kurcze nie widze, ten bios jest dosc ubogi. mozesz mnie jakos poinstruowac dokladniej :-P moze w moim asusie bios nie daje takiej mozliwosci (tak samo jak ustawien wentylatora) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciaptak napisał(a):

tylko nigdzie tego kurcze nie widze, ten bios jest dosc ubogi. mozesz mnie jakos poinstruowac dokladniej :-P moze w moim asusie bios nie daje takiej mozliwosci (tak samo jak ustawien wentylatora) ?

Dokładniej Cie nie poinstruuję, bo nie znam Asusa, ale w moim Acerze jest opcja Video Memory Size, czy coś takiego, dokładniej przejrzyj BIOSa i tam gdzie będzie możliwość zmiany wielkości (powinno być: 64M, 128M, ewentualnie MaxDVMT) ustaw na 128 i zapisz zmiany.

Pozdrawiam

Edytowane przez sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc gram już dość długo w nową, fajną grę Kameleon (cena ok 25zł) - to coś w stylu Splinter Cella (zanim strzelisz, zapytaj o drogę, w grach fpp jest odwrotnie). Gra bardzo fajna, klimatyczna, dynamiczna i na dodatek bardzo ładnie zrobiona. Ważne jest to, że na nędznym gma900 chodzi w odróżnieniu do HL2, Splinter Cella czy Far Cry, stabilnie i całkiem płynnie, choć oczywiście trzeba nieco zmniejszyć detale, mimo to miodność pozostaje. Polecam !

PS: nawet nie wysilajcie się z torrentami; Kameleon jest zabezpieczony Starforce 3 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sansaba napisał(a):

Diablo, Diablo II bez najmniejszych problemów :) To chyba zresztą było oczywiste.

Nie takie oczywiste, bo u mnie na 1,5 cel 256 DDR2 haczy najzwyczajniej... to chyba wina za małej ilości pamięci, bo ogólnie jest wolny jak diabli ten laptop (boot ze 2 minutki)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja aktualnie gram w nfs underground 2 i chodzi na 1024x768 i detale na srodkowym poziomie i nie ma problemow. Podobnie z GTA SA tam gralem na 800x600 detale na max i chodzilo plynnie:) HL2 na dx8 chodzi super na max detalach tylko na niebo nie ma co spogladac bo wtedy ryje ostro poza tym counter-strike condition zero to na 1024 wyciaga stale 70fps podobnie na steamie. To chyba tyle z mojego doswiadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi