sansaba Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Diablo, Diablo II bez najmniejszych problemów :) To chyba zresztą było oczywiste. Pro Evolution Soccer 4 bez problemów. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 No ale w grach 2D (jak Diablo) to rozdzielczosc jest wazna a nie wydajnosc 3D a akurat w przypadku Diablo nie jest dobrze bo rozdzialka to zaledwie 640x480, wiec nie spodziewam sie zeby na wyswietlaczu laptopa to dobrze wygladalo. Polecam wam jeszcze wyprobowac Return to the Castle Wolfenstain - tez powinno chodzic, poza tym obie czesci Aliens vs Predator i Jedi Outcast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adalb1 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Potwierdzam Diablo chodzi bez problemu,lista gier które działają jest na stronie Intela,i te które miałem okazję sprawdzić to potwiedzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq_pl Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Na moim nx6110 z cipem Intela testowałem póki co: - TES: morrowind - da się grać ale sa problemy malutkie z teksturami - HOMM3 - zero problemów - DeusEx - j.w. - World of Warcraft - 1024 detale minimum i da sie popykać. podrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Fifa 2005 - 1024x768x32, wszystko max i smiga jak zloto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Fifa 2005 - 1024x768x32, wszystko max i smiga jak zloto :) gratulacje :D Ja tez mialem banana jak mi sie udalo plynnie odpalic jakas gre na swoim g-f4MXGO ktora teoretycznie powinna co najmniej ciac. Ja mialem banana jak mi sie udalo na tym sprzecie odpalic h-l2 i to x max detalami ale na dx7.0 :-) Edytowane 15 Marca 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaptak Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Fifa 2005 - 1024x768x32, wszystko max i smiga jak zloto :) pisalem juz wczesniej ze fifa 2006 na max detalach i 1024x768 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 pisalem juz wczesniej ze fifa 2006 na max detalach i 1024x768 :-P Jakos mi umknelo... :oops: Strata zadna w sumie, zawsze to kolejna informacja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 witam, jakie drivery polecacie? czy sa jakies bardzie wydajne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Bardzo bede oryginalny, jak powiem ze od Intela? ;) Innych chyba nie ma. Przejrzyj poprzednie strony tego topicu, byl gdzies screen z optymalnymi ustawieniami opcji graficznych. Co do wersji: generalnie najnowsze sa najlepsze, ale np. w Medieval: Total War mapa stratgegiczna sie wywala na najnowszych sterownikach i trzeba uzywac starszych. Ogolnie jesli jakas gra (szczegolnie stara) sprawia problemy na najnowszych sterownikach, warto sprawdzic starsze wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Old Peter Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Ja mialem banana jak mi sie udalo na tym sprzecie odpalic h-l2 i to x max detalami ale na dx7.0 :-)skorzystałem z sugestii kolegi i znalazłem info na temat odpalania Half-Life 2 : w linii ścieżki do programu, w skrócie do gry np. na pulpicie, trzeba dopisać komendę wymuszania użycia danej wersji DirectX, np: "C:\Program Files\Half-Life2\hl2.exe" -dxlevel 70 inne wartości to np: -dxlevel 80 -dxlevel 81 -dxlevel 90 Na moim biednym gma900 i niezbyt szybkim przecież celeronie, po ustawieniu dxlevel 70 DA SIĘ GRAĆ w HL2 praktycznie z detalami na max, polecam :-) Edytowane 17 Marca 2006 przez Old Peter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Czy Intel 915gm ma swoj wlasny wiatraczek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Nie, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Uprzedzajac inne pytanie: nie da sie tez zmieniac taktowania, bo w sumie nie wiadomo jakie ono jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaptak Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) skorzystałem z sugestii kolegi i znalazłem info na temat odpalania Half-Life 2 : w linii ścieżki do programu, w skrócie do gry np. na pulpicie, trzeba dopisać komendę wymuszania użycia danej wersji DirectX, np: "C:\Program Files\Half-Life2\hl2.exe" -dxlevel 70 inne wartości to np: -dxlevel 80 -dxlevel 81 -dxlevel 90 czy odpalenie w ten sposob polepszy dzialanie gry, ktora sie przycina. da sie to zrobic np z quake 4 lub nfs mw??? Edytowane 18 Marca 2006 przez ciaptak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adalb1 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 http://support.intel.com/support/graphics/...b/CS-020153.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 czy odpalenie w ten sposob polepszy dzialanie gry, ktora sie przycina. da sie to zrobic np z quake 4 lub nfs mw??? Nie, to jest opcja tylko do HL2. Mozna tego sprobowac ew. z innymi grami na silniku Source (jesli sa takie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Witam,fajny topic Jeśli moge zaproponować to spróbujcie tych gier: Blood 2 Max Payne 1 Duke Nukem 3D Manhattan Project Stare ale jare,wszystkie przeszedłem. powinny Wam pójść bez problemu na Intelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaptak Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 czy ktos wie czy mozna przydzielic w jakis sposob max ilosc pamieci, bo np gram sobie w pesa 5 i ciagnie tylko miedzy 50-64 MB a gra sie lekko chaczy..... jak to jest, gierka wiecej nie potrzebuje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 czy ktos wie czy mozna przydzielic w jakis sposob max ilosc pamieci, bo np gram sobie w pesa 5 i ciagnie tylko miedzy 50-64 MB a gra sie lekko chaczy..... jak to jest, gierka wiecej nie potrzebuje??? W BIOSie możesz ustawic na sztywno 128 MB. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaptak Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 W BIOSie możesz ustawic na sztywno 128 MB. Pozdrawiam tylko nigdzie tego kurcze nie widze, ten bios jest dosc ubogi. mozesz mnie jakos poinstruowac dokladniej :-P moze w moim asusie bios nie daje takiej mozliwosci (tak samo jak ustawien wentylatora) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) tylko nigdzie tego kurcze nie widze, ten bios jest dosc ubogi. mozesz mnie jakos poinstruowac dokladniej :-P moze w moim asusie bios nie daje takiej mozliwosci (tak samo jak ustawien wentylatora) ?Dokładniej Cie nie poinstruuję, bo nie znam Asusa, ale w moim Acerze jest opcja Video Memory Size, czy coś takiego, dokładniej przejrzyj BIOSa i tam gdzie będzie możliwość zmiany wielkości (powinno być: 64M, 128M, ewentualnie MaxDVMT) ustaw na 128 i zapisz zmiany. Pozdrawiam Edytowane 27 Marca 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 w asusie nie ma przydzielenia pamięci dla grafiki (przynajmniej w tym co ja mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Jest opcja w sterowniku do grafiki zwaca sie bodajze "obszar pamieci sterownika" (na zakladce OpenGL), moze to to odpowiada za przydzial pamieci dla karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Old Peter Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 No więc gram już dość długo w nową, fajną grę Kameleon (cena ok 25zł) - to coś w stylu Splinter Cella (zanim strzelisz, zapytaj o drogę, w grach fpp jest odwrotnie). Gra bardzo fajna, klimatyczna, dynamiczna i na dodatek bardzo ładnie zrobiona. Ważne jest to, że na nędznym gma900 chodzi w odróżnieniu do HL2, Splinter Cella czy Far Cry, stabilnie i całkiem płynnie, choć oczywiście trzeba nieco zmniejszyć detale, mimo to miodność pozostaje. Polecam ! PS: nawet nie wysilajcie się z torrentami; Kameleon jest zabezpieczony Starforce 3 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aku1980 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Diablo, Diablo II bez najmniejszych problemów :) To chyba zresztą było oczywiste. Nie takie oczywiste, bo u mnie na 1,5 cel 256 DDR2 haczy najzwyczajniej... to chyba wina za małej ilości pamięci, bo ogólnie jest wolny jak diabli ten laptop (boot ze 2 minutki)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 no to kolejna gra do listy: Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. 800x600 i dziala ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusowaty Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Ja aktualnie gram w nfs underground 2 i chodzi na 1024x768 i detale na srodkowym poziomie i nie ma problemow. Podobnie z GTA SA tam gralem na 800x600 detale na max i chodzilo plynnie:) HL2 na dx8 chodzi super na max detalach tylko na niebo nie ma co spogladac bo wtedy ryje ostro poza tym counter-strike condition zero to na 1024 wyciaga stale 70fps podobnie na steamie. To chyba tyle z mojego doswiadczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 tak się zapytam czy zmieniacie coś w ustawieniach karty tak jak to np. na 1 stronie napisał sansaba ? Bo jestem pełen podziwu co do działania tych gier na tej grafice :) Testował ktoś Heroes 3,4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusowaty Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 U mnie dziala na ustawieniach domyslnych. Raz probowalem pozmieniac cos w sposob ktory tu znalazlem ale wtedy nic nie chodzilo:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-trail Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 colin 2005 chodzi ladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...