contradanza Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Informacje z oficjalnej strony MS Mobile Intel® 915GM/GMS, 910GML Express Chipset Family Game Compatibility List Mobile Intel® 945GM Express Chipset Family Game Compatibility List Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek83 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Jezeli chodzi o liste kompatybiloności ze strony Intela to ona jest do bani, to jest moze 1/8 a nawet 1/12 gier ktore sie dadza uruchomic na tej grafie. Na przyklad Mafia i Battle for MiddleEarth II chodza przyzwoicie, a nawet zaryzykowalbym stwierdzenie ze bardzo dobrze. Tak samo Etherlords II, Freelancer, Silent Storm:Sentinels...gdyby programisci HOMMV pomysleli o wsparciu tej grafy to HOMMV tez by chodzily swietnie bo na tym ruskim pliku exe odpalaja sie bez problemu i chodza jak blyksawica. Przestancie wrzucac,bo jak na zintegrowane scierwo to ta karta daje rade, gdyby miala hardwarowe wspomaganie T&L oraz programisci nie pisaliby gier tylko pod ATI i Nvidie to mozna by pogarc w duzoooo wiecej tytulow. Wiadomo ze jak chce sie grac w Obliviona czy HL2 to nie na lapsie!!! Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Grabek83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Wiadomo ze jak chce sie grac w Obliviona czy HL2 to nie na lapsie!!!W HL2 w natywnej (1280x768) przy AAx8 i AFx16, ze wszystkim na max mam srednio 43,9 fps (bez OC, bo razem z nim bylyby okolice 50), moge podeslac pliczek z benchmarka jakbys mial watpliwosci, takze nie wiem zupelnie czemu nie mialbym sobie zagrac w ten tytul. :blink: Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Tylko jestesmy w topicu o "troche" innej karcie graficznej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) GTA III - 1280 x 800, max detale, zero zacięć pozdrawiam sansaba Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Z gier, które udało mi się sprawdzić: Syberia 1 - full detale Syberia 2 - full detale Anno 1602 - full detale Tropico - full detale Far Cry (trzeba dość mocno zjechać z detalami) Gothic 1 - full detale Gothic 2 + NK (trzeba obniżyć detale) HoM&M 4 - full detale Call of Cthulhu - (rozdziałka na 800x600 i chodzi płynnie) Morrowind - full (cienie wyłączone) Sims 1 - full detale Sims 2 - full detale Bloodrayne - full detale Hard Truck - full detale Sacred Plus - full detale Dungeon Siege - full detale NFS: HP2 - full detale ... stery najnowze ze stronki Intela - 14.20 Update: Bloodrayne 1 - full Hitman 1 - full Hitman 2 - full Thief 1 - full Thief 2 - full Patrician 3 - full PS. może któryś z moderatorów, zrobiłby przyklejony temat z nazwami gier, które działają na tym układzie - myśle że byłoby to pomocne... Edytowane 15 Września 2006 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 udalo sie komus uruchomic battlefielda 2?:P i moglby ktos jakos lepiej opisac jak sie sprawa ma z World of Warcraft? chpdzo mi o rozdzialke 1024x768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały7 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 ... Gothic 1 - full detale Gothic 2 + NK (trzeba obniżyć detale) ... Mam pytanie odnośnie Gothica 1 - full czyli jak? czy "zasięg widzenia" na 300% [bodaj takie jest max ustawienie] czy na 100% - oraz jaka wartość ma opcja bodaj nazywająca się "zanikanie obiektów" ? Oraz czym się objawia to: obniżenie detali w Gothicu 2 +NK dla tych dwóch wartości? z góry dziekuje za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Wreq - pytanko o Morrowinda: 1. Jaka wersje testowales? 2. Czy nie miales problemow z migajacymi teksturami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A o ile procent wydajniejsza jest GMA 950 od 915stki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Mam pytanie odnośnie Gothica 1 - full czyli jak? czy "zasięg widzenia" na 300% [bodaj takie jest max ustawienie] czy na 100% - oraz jaka wartość ma opcja bodaj nazywająca się "zanikanie obiektów" ? Oraz czym się objawia to: obniżenie detali w Gothicu 2 +NK dla tych dwóch wartości? z góry dziekuje za odpowiedz Co do gothica 1 to wszystko na full - widoczność na 300% i żadnych przycinek czy spowolnień... Zanikanie obiektów (mówimy o G2 + NK), ustawione na 80% a widoczność na 120% - ale nie rozumiem za bardzo, drugiej części pytania: "czym się objawia to: obniżenie detali w Gothicu 2 +NK dla tych dwóch wartości"... :) Wreq - pytanko o Morrowinda: 1. Jaka wersje testowales? 2. Czy nie miales problemow z migajacymi teksturami? Co do wersji, to musiałbym zainstalować i sprawdzić - ale kupiłem ją niedawno (extra klasyka - cdprojektu). Migotanie tesktur, zauważyłem dosłownie 2 albo 3 razy, a później już wszystko dobrze... Edytowane 15 Września 2006 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały7 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 ... ale nie rozumiem za bardzo, drugiej części pytania: "czym się objawia to: obniżenie detali w Gothicu 2 +NK dla tych dwóch wartości"... :) ... troche to źle ująłem - chodziło mi o to - jak ustawione są wspomniane opcje [widzocznosc i zanikanie] w gothicu 2 + nk i jak bardzo należy obniżyć je co oczywiście napisałeś. jeszcze raz dzięki za odpowiedż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOREK Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 pisalem juz wczesniej ze fifa 2006 na max detalach i 1024x768 :-PA U MNIE LIPA FIFA 2006 NIE DZIALA TZN. GDY CHCE STWORZYC NOWY PROFIL NA POCZATKU GRY KURSORY ZACZYNAJA SZALEC I NIE MOZNA WYBRAC DRUZYNY :( MAM HP DV2045EA PAVILION I POZA TYM SMIGA ZNAKOMICIE INTELEK 945 GM POMOCY !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Pisz bez Capslocka, bo w internecie oznacza to krzyk. Uważaj rownież na błedy ortograficzne - polecam specjalną wersję FF z modulem sprawdzania pisowni do zassania w dziale: O serwisie i forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Odświeże kolejny raz temat... ;) System Shock 2 - full detale (gra ma słabe wymagania) NOLF 1 i 2 - full detale THPS4 - full detale Frater (z cdaction) - full detale - choc podczas obracania kamery zdażają się lekkie przycinki Warcraft III - full detale Edytowane 3 Października 2006 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Skoro robim bazę gier ;] Enclave - 1024x768, full detale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam. U mnie NFS MW chodzi dobrze, a teraz pytanie. Czy ktoś próbował NFS CARBON odpalić? U mnie exeka wywala (GMA950) a na AtiX200 da się nawet pograć, sprawdziłem. Może ktoś zna jak to ominąć. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Po piersze bardzo fajny temat :D Kupywałem lapa do innych celów ale w rezultacie od czasu do czasu w cośzagram hehe :P Moja konfigurracja 1.7 512mb gma900 wersja sterów 6.14.10.4764 EnemyTeritory 800x600 na niektórych planszach lubi się zaciąć. Szczególnie jak obok mnie cośwybuchnie albo nalot puszczą ale nie tylko :P Ground Control 1024x768 detale max, bardzo fajny rts polecam :) nie moge odpalić War World 1.09 krzyczy że grafa nie jest kompatybilna z shaderami 1.1 :mur: może nowe stery to załatają. Moje spostrzeżenie GMA950 to jest dokładnie to samo co GMA900 tylko taktowane zegara to 400Mhz a nie 333 więc teoretycznie da się podkręcić gma900 do tych 400Mhz :D. Z tym że intel jest anty do takich praktyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 ej wiecie ze GMA900 nie obslogoje areoglassa w viscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 To już pewne? Ktoś sprawdzał? Z kąd masz takie informacje? Na gma950 chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) mam te informacje ze strony intela:[ oficjalnie poinformowal ze nie wypusci sterownikow dla gma900 takich zeby ruszal na nich areoglass ale do gma950 wypusci http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-023606.htm#3 Intel will provide support for WDDM drivers beginning with the Intel® 945 Express chipset family and beyond. Windows Vista is supported on the Intel® 845G, 865G, 915G Express desktop chipsets and 852/855GM mobile chipsets running XP drivers for Intel graphics. Windows Vista will install on these platforms, but advanced features such as Windows Aero will not be enabled as Vista drivers using WDDM are required for Windows Aero. Edytowane 4 Lutego 2007 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 No co za s[ciach!]... :mur: Ale dobra wali mnie to, będe miał nowego windowsa w starej szacie :lol: Nie powino być chyba problemów w zainstalowaniu wersji Ultimate, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sallinger Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Czy ktoś próbował odpalić >>>Battelfid'a 2<<< na ATI RADEON Xpress 200M? Czy jest to wogóle możliwe żeby ruszył przy najmnieszych chociaż detalach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 @Sallinger Nie ten topic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisser26 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 hejka mam prośbę proszę jeszcze raz o linka do cracka do heroes 5 do tej własnie karty graf.bo ten link co został umieszczony nie działa bardzo proszę z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Deadhunt nie chodzi :/ jakiś burak wyskakuje gra wogule się nie załancza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 na x600 też nie chodzi :P ale wyskakuje inny burak i coś już się ładowało :P Ta gra chyba poprostu nie chodzi na xp :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 na x600 też nie chodzi :P ale wyskakuje inny burak i coś już się ładowało :P Ta gra chyba poprostu nie chodzi na xp :lol: Spróbuj uruchomić w trybie zgodności z WIN 95 czy WIN 98 - czasem pomaga. BTW-nie pisz posta pod postem, użyj opcji "edytuj" ;) pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Próbowałem ale to nic nie daje, ech przyzwyczaiłem się że forum samo skleja posty :P żadko tu bywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziele6 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Takie pytanko... sprawdzał ktoś Starcrafta na lcd 1280x768? gra działa w rozdziałce 640x480. Obraz się rozciągnie na cały ekran czy proporcjonalnie z czarnymi pasami po bokach? I jak wygląda na tym wygładzanie takiego rozciągniętego obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...