spec11 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam! Ja hciałbym prosić o pomoc w takiej sprawei: Tydzień temu kupiłem kartę GeForce 6200A - 64bit, karta palit allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=80372919 słynie z możliowści kręcenia, i taki bajer, że pamięć rzeczywiście bez problemu idzie na 800mhz, ale jak tylko ruszę taktowanie procesora, nawet o 1 mhz to koomp wisi. Próbowałem powerstripem, rivą i nic. Mój komp: Athlon xp 2200(1800mhz), Asus A7N8X, 2x256 DDR Elixir, zasilacz 350W. Proszę o jakąś poradę - może zmiana biosu karty, jeśli tak proszę o jakieś linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 masz najgorszą karte jaką mogłeś kupić PALIT- zaniżone taktowanie i na dodatek 64bit :/ ona sie przypadkiem nie za bardzo grzeje ? jakiej firmy masz zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 ha ha ale niektorzy sprzedawcy maja wyobraznie!!!! zalaczyl wykres tylko z doom-a3 i szpanuje!!! ati 9550 po oc bije tego 6200 na leb i szyje!!! a co do oc to sprawdz w rivatuner temp dla gpu. za ta kaske to naprawde wolalbym kupic 9550 (moj poszedl za 200zl gpu oc 410mhz i ram 520mhz, a ten co kupil v-moda planuje :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 spec11 napisał(a): Witam! Ja hciałbym prosić o pomoc w takiej sprawei: Tydzień temu kupiłem kartę GeForce 6200A - 64bit, karta palit allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=80372919 słynie z możliowści kręcenia, i taki bajer, że pamięć rzeczywiście bez problemu idzie na 800mhz, ale jak tylko ruszę taktowanie procesora, nawet o 1 mhz to koomp wisi. Próbowałem powerstripem, rivą i nic. Mój komp: Athlon xp 2200(1800mhz), Asus A7N8X, 2x256 DDR Elixir, zasilacz 350W. Proszę o jakąś poradę - może zmiana biosu karty, jeśli tak proszę o jakieś linki. Ewidentnie karta jest biosowo zablokowana do podkrecania. Nie szukalem nigdy biosow do takich kart ale jezeli cos jest to musisz go zmienic i powinno sie dac krecic rdzen. Kiedys tak mialy R9500Pro z tym, ze nie bylo mozliwosci nawet przestawic zegarow. NV pozwolila na ten zabieg ale i tak ich nie puszcza. W R9500Pro wystarczylo zmienic bios i karty smigaly podkrecone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec11 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Temperatura OK bo tylko 29 stopni, no to pewnie blokada biosu, jeśli ktoś ma linki do dobrego biosu tej karty to bardzo bym prosił! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytaz Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 wez i zainstaluj stery od Prolinka : >>stery<< ewentualnie mozesz zainstalowac jeszcze stery z GURU 3D Powodzenia woytaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burczga28 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Witam! Mam taką samą karte! I problem jest identyczny w necie wyczytalem ze te karty posiadają procesor NV44 który jest sprzętowo zablokowany i przerobienie biosu g.... daje. Ja go próbowałem przerobic aż karta mi padła i męcze się teraz z jego naprawieniem. Dobrze że miale grafe na płycie to jakoś się pobawie ale za to w nic nie ciupne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Ja nigdy bym niekupił takiej karty !! słaba jest, co z tego ze obsługuje SM3.0 i DX9.0 ale ma 64bit ale co do tematu to moze to wina zasilacza lub sterowników ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytaz Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 no co wy?? nie czytacie postów?? przeciez napisalem zeby zainstalowac odpowiednie stery... :mur: AMD>> co do wydajnosci, to ta karta jest spox, nie ma co. Nie jest to co prawda 6600GT ale gierki smigają w 1024x768. tyle pozdrawiam woytaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec11 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Dobra, spox zmieniłem bios wgrałem na stałe 460/820 i w 3Dmarku 3341 - w miarę, nie? Tylko takie pytanie czy nie dało by się jeszcze coś podciągnąć, może zmiana napięcia, ale na ile - może ktoś już się z tym bawił - proszę o pomoc w tej sprawie - jak w NV bios modifier zmienić napięcie i na jakie dla tej karty bezpieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandrzej1 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 jak zmieniłeś bios? jak sie to robi? a po zainstalowaniu sterów szło już coś podkręcić? ja na oc 350/750 po godzince grania w nfs:mw miałem temperature 80 stopni. :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec11 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 No to nie wiem może jakiś wentylatorek dodtakowy skoro tak się grzeje, ale spróbuj 450/800 powinno pójść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 mandrzej1 napisał(a): jak zmieniłeś bios? jak sie to robi? a po zainstalowaniu sterów szło już coś podkręcić? ja na oc 350/750 po godzince grania w nfs:mw miałem temperature 80 stopni. :blink: :blink: Wystarczyło przejrzeć przyklejony topic o 6200 - opisałem tam rozwiązanie problemu. Na każdym Palicie rdzeń da się ruszyć na sterach 76.44 - ściągałem ze strony Prolinka (link, który podał woytaz). Obecnie karta biega mi jak w podpisie (+wentylek 70mm @ 5v) i temp nie przekracza obecnie 44 stopni po kilku godzinach grania. Próbowałem kilku różnych biosów i modyfikacji oryginalnego - napięcie i timingi pamięci są cały czas takie same. Teraz próbuję dowoltować kostki pamięci, żeby móc wyciągnąć jeszcze te kilkadziesiąt MHz więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Ja na sterownikach 81.98 dograłem coolbits i pojawiła się opcja przetaktowanie automatyczne (kliknąłem z ciekawości czytając ten wątek) i same sterowniki ustawiły mi tą kartę na 435/675 więc raczej podkręcanie nie jest zablokowane w biosie tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...