Jump to content
Sign in to follow this  
iKsiO

Winfast 2000 Expert - Meczace Nas Problemy Zwiazane Z Ta Karta

Recommended Posts

dlugo sie nienacieszylem brakiem problemow z karta tv.

 

po zmianie mobo zaczely sie pojawiac trzaski w dzwieku, zmienilem stery do xfi i mam jeszcze lepszego zonka:

przy ogladaniu tv czy "sluchaniu" radia dzwieku nie mam, ale jak wlacze nagrywanie to nagrany material posiada sciezke dzwiekowa.

 

jakies pomysly?

Share this post


Link to post
Share on other sites

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW :) B-) Ponieważ miałem ostatnio problemy z naszym super Tunerem i znalazłem to forum postanowiłem się poudzielać :) Wiec tak mam ów tuner od ok 3,5 lat. Wiec swoją przygodę zaczynaem od bardzo starego PVR. NA poczatku nie było problemu ze sterownikami i samym softem PVR. Ale zaczeli kombinować i się zaczeło chrzanić :( Na początku co nowa wersja PVR i czasami sterów to instalowałem. Ale potem miałem problemy m.in. z dzwiękiem czyli słynne już szumy na niekrórych kanałach. I przestałem tak od ok 1,5 roku uaktualniać i siedziałem na starym PVR. Ale w święta postanowiłem uaktualnić do PVR2 i oto moje spostrzeżenia:

 

1. Żeby nie było szumów na niektórych kanałach mam ustawienie kraju Chiny (Na ustawieniach Polska są szumy) nie dodałem że mam TV KABLOWĄ.

 

2. Jedyny kanal na krórym mam zły obraz to francuski M-6, ale idzie się bez niego obejść.

 

3. Oczywiście sterowniki wszytkie 3 uaktualnione do wersji 4.0.107.3210 z 2006-10-18. (Bez tego totalna kaszana).

 

4. Nagrywanie plików bez problemu z dzwiękiem na ustawieniach fabrycznych.

 

5. Dzwięk ma ustawiony Audio CD.

 

6. Na początku nie działał mi pilot, ale po restarcie kompa jest ok.

 

7. Podzielam wcześniejsze opinie wyrażone przez forumowiczów o PVR2 :( Jak na leadtek to bardzo kieska produkcja pozostawiająca wiele do życzenia. Na stronie Leadteka znalałem instrukcję do PVR2 wiec można troszkę ciekawych rzeczy wyczytać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie akurat przy nagrywaniu jest problem. Strasznie cicho nagrywa sie dzwiek , w zasadzie nie jest to uzywalne pozniej , obraz swietny ale sila dzwieku jest na oko cos kolo 10% oryginalu , nic nie pomaga zwiekszanie suwakami w pvr itd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a u mnie zabawa ze sterami do tunera nie pomogla, dalej nie mam dzwieku przy ogladaniu a to co nagra to trzeszczy :| chyba pora zmienic tuner :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam . Czy do takiego tunera WInfasta 2000xp Expert można podłączyć np. cyfrowy polsat ? czy tylko zwykłą antenę? Dzięki za odpowiedź .

 

Pozdro :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam wszystkich serdecznie. Jestem szczęśliwym (do tej pory) posiadaczem karty TV wymienionej w temacie. Lecz niestety problem pojawił się parę dni temu. Kablówka, która dostarcza mi sygnał (VECTRA) wręczyła mi cyfrowy dekoder, który posiada złącze SCART. Zadowolony z faktu, że będę miał parę nowych kanałów udałem się do sklepu i zakupiłem przejściówkę SCART <-> chinch, s video (z przełącznikiem in-out). Wpiąłem kabelek s-video do tej przejściówki i bezpośrednio do karty TV. I w tym momencie zaczęły się moje problemy. Otóż nie mogłem uzyskać wyraźnego obrazu (obraz skacze i jest czarno biały). Po paru dniach spędzonych na poszukiwaniach rozwiązania zauważyłem, że nowe zestawy tej karty posiadają kabel -przejściówkę z gniazda znajdującego się na karcie TV na chincze i s-video

( http://lorien.waw.pl/aukcje/produkty/LEADT...XP%20EXPERT.jpg - to ten kabelek znajdujący się w woreczku po lewej stronie zdjęcia- to samo zdjęcie jest także w załączniku). Ja kupowałem ten tuner używany i niestety sprzedający nie dołączył tego kabla do zestawu. Uważam, że to może być rozwiązanie moich problemów i stąd moja prośba: Czy ma ktoś taki kabelek do odsprzedania? Ew. bardzo bym prosił jeśli ktoś ma możliwość wykonania schematu tego kabla (pomierzyć omomierzem, który przewód do którego pinu w gnieździe prowadzi) i przesłanie mi tego schematu (maila podam na PW) lub umieszczenie go tutaj abym mógł wykonać go we własnym zakresie. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.

post-129836-1207592689_thumb.jpg

Edited by davnbb

Share this post


Link to post
Share on other sites

a u mnie zabawa ze sterami do tunera nie pomogla, dalej nie mam dzwieku przy ogladaniu a to co nagra to trzeszczy :| chyba pora zmienic tuner :/

U mnie dokładnie to samo, po zmianie sterów na najnowsze od creative'a, brak jakiegokolwiek dźwięku, kombinowałem na wiele sposobów i lipa, jak nie było tak nie ma. Mam podpięty pod auxilary, i w opcjach nagrywania ten słupek jeszcze się rusza, czyli dźwięk w nagrywaniu jest, ale w odtwarzaniu na głośnikach nic...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam... ja tez mam ciekawy problem.. U mnie karta dziala super. bez najmniejszych problemow poza kurde jednym. TV4 ZUPELNIE nie ma dzwieku. Nie liczac szumu:) obraz jest ok a dzwiek na pozostalych kanalach bezproblemowy:) U mojej dziewczyny dzieje sie identycznie na takiej samej karcie ( nawet troszke ma starsza) jakies pomysly?:))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam!

Mam następujący problem z tą kartą.

Kiedy hibernuję komputer to nie chce on później wyjść z hibernacji. Blue screen i restart. Hibernuję nie po to żeby nagrywać coś o określonym czasie (co ponoć można robić) tylko w celu uśpienia komutera.

Korzystam z WinXP SPII

za pomoc dzięki serdeczne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie a jak ze sterami do 64bitowego windowsa ? Do takiego systemu kupować tą kartę czy sobie darowac? i poszukać czegoś mniej problemowego ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam

 

Od razu zaznaczam ze nie wertowałem tematu i być może ta informacja jest już znana.

 

Dotyczy to użytkowników tunera posiadających karty dźwiękowe SB Audigy (w moim przypadku SB0090), być może zadziała to tez na kartach tego samego producenta np. na Live.

Docelowo tuner podłącza się do złącza AUX na karcie, lecz dźwięk jest bardzo cichy. Po podłączeniu tunera do wejścia CD na karcie dźwiękowej dźwięk staje się niespotykanie czysty i głośny.

Sterowanie głośnością należy ustawić w opcjach także na to wejście, aby dało się używać pilota.

 

dziękuje za uwage

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam

 

Od razu zaznaczam ze nie wertowałem tematu i być może ta informacja jest już znana.

 

Dotyczy to użytkowników tunera posiadających karty dźwiękowe SB Audigy (w moim przypadku SB0090), być może zadziała to tez na kartach tego samego producenta np. na Live.

Docelowo tuner podłącza się do złącza AUX na karcie, lecz dźwięk jest bardzo cichy. Po podłączeniu tunera do wejścia CD na karcie dźwiękowej dźwięk staje się niespotykanie czysty i głośny.

Sterowanie głośnością należy ustawić w opcjach także na to wejście, aby dało się używać pilota.

 

dziękuje za uwage

Powiem , ze odkad wywalilem z kompa Aureona 5.1 to nie mam juz w ogole zadnych problemow , wczesniej z nim mialem problemy z nagrywaniem , pisalem o tym wyzej , jednak ja nie o tym.

 

W temacie audio CD. Na Aureonie nic to nie dawalo , zanczy sie sila glosu jest dokladnie taka sama jak na zintegrowanej karcie. Nie jest koncertowo , ale i nie przesadnie cicho.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam!

Problem mam z karta 200 xp Expert otóż co jakis czas na ok 5 sekund traci dźwięk (włączają sie szumy)

przeją czenie na inny kanal niweluje efekt ale nie wiem czym to moze byc spowodowane

Zmieniłem płyte główną bo myslalem ze moze ona to powoduje ale jest to samo

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam!

Problem mam z karta 200 xp Expert otóż co jakis czas na ok 5 sekund traci dźwięk (włączają sie szumy)

przeją czenie na inny kanal niweluje efekt ale nie wiem czym to moze byc spowodowane

Zmieniłem płyte główną bo myslalem ze moze ona to powoduje ale jest to samo

Pozdrawiam

 

Hmm... a jak dlugo te szumy trwaja? mnie sie zdaza ze zaszumi ale na ogol wszystko odrazu wraca do nowmy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm... dziwne... a czy to jest za kazdym razem? jakby szum byl caly czas to mozna przelaczac system dzwieku... U mnie jest tak ze samo mi sie przelacza z wejscia liniowego na mikrofonowe i nie ma dzwieku... ( przy odpalaniu za 1 razem PVR ) potem jak przelacze jest ok. Musze stery do muzycznej chyba nowe zapodac... moze tez sprobuj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zauważyłem ze na słabszym sygnale robi to czesciej i dłużej trzeba czekać na to żeby "wskoczył dżwięk"

zastanawiam sie czy podkrecenie procka moze tak na to wpływac

Edited by wierch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdz opcje o nazwie spread spectrum i kazde spectrum. Jesli twoj mobas posiada to cos i masz zalaczone to to cos ma niby niwelowac zaklocenia pochodzace od proca. MSI takie cos miedzy innymi ma. Zabawny patent > jesli to cos serio pomaga w stabilnosci proca to od razu uprzedzam...przeszkadza Leadtekom bo powoduje zaklocenia w obrazie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie a jak ze sterami do 64bitowego windowsa ? Do takiego systemu kupować tą kartę czy sobie darowac? i poszukać czegoś mniej problemowego ??

Jakiś czas temu były problemy, obecnie są dostępne (chyba i XP i Vista), powiem więcej - na Viscie x64 działa bez problemów podpięta pod Audigy (na tym samym kompie pod XP SP3 niestety już nie tak różowo).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tez posiadam tą karte ale niestety jest szum dźwieku bo mam karte dzwiekowa Audigy 2. Rozwiązał moze juz ktoś ten problem ?

 

Czy na kartcie Creative X-fi też występuje ten problem czy tylko na audigy ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tez posiadam tą karte ale niestety jest szum dźwieku bo mam karte dzwiekowa Audigy 2. Rozwiązał moze juz ktoś ten problem ?

 

Czy na kartcie Creative X-fi też występuje ten problem czy tylko na audigy ?

Zmień kraj na Chiny i poustawiaj programy od początku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Mam dosc nietypowy problem z ta karta. otoz mam ta karte od ponad trzech lat caly czas zachowywyala sie wzorowo ale od pewnego czasu mam problemy z obrazem tzn pojawiaja sie zniksztalcenia spowodowane jak sadze napieciami na plycie glownej badz na procesorze

Tutaj jest zrzut ekranu na ktorym widac znieksztalcenia

Dołączona grafika

znieksztalcenia byly jeszcze wieksze ale zmniejszylem napiecie procesora na najnizszej mozliwej obslugiwanej przez bios i jest lepiej ale dalej obraz ma znieksztalcenia, ktore staja sie duzo wieksze jesli w tle pracuje dysk badz jest uruchomiony jakis "systemozerny" program

Uaktualnilem sterowniki, przeinstalowalem windowsa lecz to nic nie daje, nie jest to rowniez wina kabla, probowalem przedmuchac sprezonym powietrzem sama karte jak rowniez plyte glowna i sam procek lecz to na dluzsza mete nic nie daje.

Moze ktos z Was mial juz podobne problemy?

Pozdrawiam

Mariusz

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam mam tuner od wczoraj wszystko dziala ok.. ale pilot? pilot wogole niedziala baterie sprawdzalem wszystko ok sterowniki najnowsze mam i tuner tez nowy jest bo jezscze jest jakas naklejka i jakis bonus cos o EURO 2008 ;/ wie ktos kto co zrobic? z tym fantem? czytalem ze to wina sterownikow ale jakie zainstalowac zeby dzialalo? pozdrawiam ale i tak nie zaluje kupna tej karty ale ten pilot

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam mam tuner od wczoraj wszystko dziala ok.. ale pilot? pilot wogole niedziala baterie sprawdzalem wszystko ok sterowniki najnowsze mam i tuner tez nowy jest bo jezscze jest jakas naklejka i jakis bonus cos o EURO 2008 ;/ wie ktos kto co zrobic? z tym fantem? czytalem ze to wina sterownikow ale jakie zainstalowac zeby dzialalo? pozdrawiam ale i tak nie zaluje kupna tej karty ale ten pilot

 

 

po 1 glupie pytanie ale zawsze- podlaczyles czujke do pilota?:)

po 2 tez na poczatku mi nie dzialal- daj reset kompa. po resecie nadal nie bardzo chcial trybic- tak jakby chcial sie przegryzc z bateriami- poprobuj w koncu zadziala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aby pilot dzialal , to kolo zegarka ma byc menager leadteka , jesli go nie ma to wejsc tam gdzie zainstalowalo sie oprogramowanie PVR i odpalic zolta ikonke z baba na miotle , bodajze winfastwizard czy cos takiego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.