Skocz do zawartości
Rinn

Najbardziej Niezawodna Plyta...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam płytę Epoxa 8RDA3I i się nie zawiodłem. Czemu inni producenic nie dają wyświetlaczy błędów to ja nie wiem. Takie proste, a jakie praktyczne.

Poza tym ABIT NF7. Też nad nim myślałem przy zakupie ale wybrałem Epoxa.

A tak serio co z nich weżmiesz i tak będizesz zadowolony, obie serie udane.

Edytowane przez MARTiiii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wygląda wyświetlacz EPoX POST-LED : 1901951[/snapback]

http://www.amdboard.com/ecs_n2u400a.html

Tej niczego nie brakuje... jeśli nie potrzebujesz SATA itp., athlon poszedł jak w syganturze. Ja się przy niej szczerze upieram!

@Mociak, co żeś się tak uczepił tego ESC, przecież te płyty są cienkie jak du.pa węża.

N2U400a: max FSb to 230MHz czy cos koło tego, brak regulacji napięć i mnożnika, więc możliwości OC cieniutkie. Przykro mi ale taka prawda. Fajnie że Tobie działa stabilnie ale nie wciskaj jej ludziom bo jeszcze ktoś gotowy będzie ją kupić.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno wyświetlacz to lepsze rozwiązanie niż opieranie się na piskach i bipaniu ;). Mi tam jakiś głupot nie pokazywał, co dolegało to było na wywietlaczu.

ESC wypuściło kilka naprawdę udanych płyt a to były pojedyńcze egzemplarze, loteria. Taniocha raz na jakiś czas też może się udać. T

ak czy siak lepiej kupić porządna płyte, bo ją sie wymienia obok monitora najrzadziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS, ASRock czy nawet MSI to plytki typowe dla biur

FAKT FAKTEM jedne sa bardziej stabilne inne mniej ale nawet do

sredniego OC to sie nie nadaja (no chyba ze po v-modach ale to inna baja) >>dalej

malo zmian opcji w bios co do ustawien pamieci, maly zakres ustawiania napiec(czesto % np. +10% grrr), brak zazwyczaj mozliwosci zmian napiec mostkow

slabe uklady zasilania, (dwufazowe) >>o slabej jakosci

eleminuja te plyty w uzyskaniu wysokiego FSB czy wysokich wynikow w OC CPU

dobre/srednie do OC to np.

Soltek, Asus, Gigabyte (zalezne od modelu)

a najlepsze na rynku robia DFI, ABIT, EpoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...