Skocz do zawartości
R4DOS

Co spaliłeś przez overclocking ???

Co spaliles przez overclocking ???  

1. 1. Co spaliles przez overclocking ???

• Procka
      14
    • Plyte glowna
      4
    • Pamiec
      0
    • HDD
      0
    • Karte graficzna
      4
    • Inna karte :))
      1
    • jeszcze inny podzespol... :)
      5
    • Nic jeszcze nie spalilem :P
      34

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec pokolei

cyrix 200+

mysz a4tech ps2

duron700 - jeszcze go mam

athlon900

twardziela seagate 8,4 gb

lekko dobilem geforca 2mx ale jeszcze dziala tylo ze z wolnym zegarem.

a zepsulem z innych przyczyn jeszcze cale mnostwo plyt glownych, sporo grafik, kilka twardzieli i pare prockow - ukruszone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!!! NIC NIE SPALIŁEM !!!

Podkręcam by zwiększyć wydajność, ale w przemyślany sposób......

Nie chce bić rekordów i szpanować, że mój Intel/Athlon ma 2 razy więcej MHz niż przewidział producent. Jak zwiększam napięcie to robie to z umiarem - minimalnie i nie mam podkręconego sprzętu cały czas tylko jeżeli robie ważnie obliczenia (projekty na studia), koduje film, lub b.dużą ilość mp3. Jedynie ukruszył mi się Duron, ale to z powodu zbyt dużego nacisku radiatora (ze wzmacniacza), oraz zbyt częstego zakładania i zdejmowania .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!!! NIC NIE SPALIŁEM !!!

Podkręcam by zwiększyć wydajność, ale w przemyślany sposób......

Nie chce bić rekordów i szpanować, że mój Intel/Athlon ma 2 razy więcej MHz niż przewidział producent. Jak zwiększam napięcie to robie to z umiarem - minimalnie i nie mam podkręconego sprzętu cały czas tylko jeżeli robie ważnie obliczenia (projekty na studia), koduje film, lub b.dużą ilość mp3. Jedynie ukruszył mi się Duron, ale to z powodu zbyt dużego nacisku radiatora (ze wzmacniacza), oraz zbyt częstego zakładania i zdejmowania .......

Trzeba bylo przemyslec zakladanie radiatora ze wzmacniacza- wiele razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA SPALIŁEM PŁYTE I ZASILACZ JAK BYŁEM MAŁY OKOŁO 6 LAT TEMU :)

NIEDOŚWIADCZONY BYŁEM ....COSIK MI SIE WIESZAŁ KOMPUTER

(P166 @ 233 MMX) I NIEWIEDZIAŁEM CO ROBIC. POMYŚLAŁEM ŻE TO WINA NAPIĘCIA (DOKŁADNIE NIE PAMIĘTAM) I PRZEŁĄCZYŁEM PRZEŁĄCZNIK Z TYŁU OBUDOWY NA 116 CZY ILEŚ TAM WOLTA ..

ODPALIŁEM KOMPA I POSZŁA PŁYTA I ZASILACZ :)))))))

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

interesujące jest to że wszyscy INTELOWCY mówią że wadą AMD jest to że można łatwo ukruszyć a Celerona to może nie, koleś poprawial coolerka na celII 667 i po celku, a co ciekawe juz nie kupil INTELA tylko AMD i teraz jest zadowolony i nauczył jak posługiwać się radiatorem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZIELONY MEGAMEN <<--- skad ja to znam... ale ja podobnie zrobilem 2 latka temu... a najlepsze jest to ze zrobilem to mojej "KOCHANEJ" (czytaj k@#$%^ :) ) nauczycielce od majmy... jak mnie poprosila o to zebym jej podlaczyl kompa bo ona sie kompletnie na tym nie zna... :) pamietam ze takie jaja odeszly ze ja lalem ze smichu :!: przelacznik stylu kompa, zmiana jego pozycji... cos strzelilo... poszly korki .. a jednoczesnie dym z kompa :!: nigdy tego nie zapomne :!: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...