Kml Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Jeżeli chce podkręcić proca to jakie ustawienia pamięci dają mi większe szanse powodzenia: low czy hi end jak np: TOP PERFORMANCE ?? ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Jezeli chcesz krecic fsb to wszystko zalezy od tego jakie masz pamieci. Jezeli masz dobre PC2700 np SAMSUNG, to powinny pojsc na najlepszych timingach nawet na 200mhz. Jezeli masz PC2100 to nie licz na wiecej jak 150mhz przy timingach normal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Niższe timingi - pamięci pójdą na wiecej MHz. KaT, moje samsungi PC2100 idą na 333 przy standardowych timingach i standardowym napięciu. Pozatym Kml ma, sadząc po podpisie 333. Kml, ustaw sobie synchroniczne taktowanie pamięci/cpu, bo ten twój athlon pewnie nie pójdzie wiele na Fsb, max 150-160 ( ale tylko na WC ), więc bedziesz pewny, w razie ewentualnych zwisów, ze to nie pamięć. Dopiero jeśliby Ci się udało jakimś cudem przekroczysz FSB 166, to kłopoty może sprawiać pamięć. Wtedy podnosisz napięcie, jeśli to nie pomoże, obniżasz timingi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Hehe bo to Samsungi ;) Najlepiej jakbys odblokowal mnoznik, wtedy z miejsca puszczasz proca na fsb 166 na najlepszych timigach i probojesz isc do gory. Jezeli uzywasz AC to nie licz na wiecej jak 2200+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 synchroniczne ustawienie pamięci znaczy na 266?? bo teraz mam na 333 !! a co do temp to jest ok max 44C ale za to 8000 obrotów i kupa chałasu :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Włanie spróbowałem podnieść FSB na 145+=2200+ ale nie ruszłem niczego innego no i .......:lroll: winda nie startuje wywala mi jakieś texty że będę musiał winde reinstalować ale oczywiście cofnąłem ustawienia i chodzi czy w takim przypadku mam obniżyć ustawienia pamięci czy zwiększyć napięcie na Vcore ?? ?? ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Synchroniczne tzn fsb pracuja z taka sama czestotliwoscia jak pamieci. Twoje to 333mhz, wiec MUSZA bez problemow pracowac na szynie 166mhz. Zwieksz zatem vcore procka do np 1,8-1,85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 właśnie to zrobiłem i winda wystartowała ale pamięci mam teraz na najniżych możliwych ustawiemiach rzuciłem gierke (mafia) i pojeździłem troszke żadnych zwisów ale zaraz spróbuje podrzucic pamięci wyżej . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Hmmmmmmm bez kręcenia mam napięcie 1.776 .v a już +5% i jest 1.904 v czy to nie za dużo ?? chociarz przy tym ustawieniu (+5%) dopiero staruje mi winda ale np próbowałem grać w Q3 i po paru minutach restart :roll: no i co z tym fantem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Jezeli chlodzisz AC, to nie dawaj napiecia wyzszego niz 1,9 i pilnuj, zeby temperaturka nie przekraczala 60-65C. Najlepiej daj 1,85V i szukaj predkosci, przy jakies jest stabilny, najlepiej sprawdzisz to stosujac np super pi albo prime95. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no spoko ale ja nie moge dać ile chce bo jak wyżej napisałem moge przestawiać tylko w % a najniższa wartośc to 5% no i +5% = 1.904v i co zrobić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 SZUKAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...