extrakoles Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 witam, jestem posiadaczem D linka 504T i DSL 1024 Problem jest taki że za tydzień przechodzę na Neo 512 i muszę skonfigurować ten router aby rozdzielał łącze na dwa kompy Chciałem na początek poćwiczyć na DSLu i niestety.... nie udaje mi się :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 posiadam ten ruter (dsl-504t) i twierdze ze to totalne dno. mam niesmak do d-linka :/ uciekaj od tej firmy jak jeszcze mozesz. Jeżeli chodzi o Twoje pytanie, to czy możesz je sprecyzować?? Odezwij sie może na mojego maila ( rogi23@o2.pl ) lub na gg 5172848. Chętnie pomoge. A tak na margiesie to ruter ciągle zrywa połączenie, raz był w serwisei i dali nowy ale nadal to samo :( tez macie takie problemy z tym sprzetem? :| w system log po zerwaniu polączenia mam coś takiego: Jan 21 22:31:25> DSL Carrier is down Jan 21 22:31:45> DSL Carrier is training Jan 21 22:31:55> DSL Carrier is up Jan 21 22:32:06> Connection terminated. Jan 21 22:32:06> Doing disconnect Jan 21 22:32:06> pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Jan 21 22:33:42> Connect: ppp0 {--} nas0 Jan 21 22:33:43> PPPoE Connect with IP Address 83.5.224.243 Jan 21 22:33:43> PPPoE Connection Successfully Established Jan 21 22:33:43> PPPoE Connect with Gateway IP Address: 213.25.2.3 Jan 21 22:33:43> WAN IP address 83.5.224.243 Jan 21 22:33:43> WAN gateway 213.25.2.3 Jan 21 22:33:43> primary DNS address 194.204.152.34 Jan 21 22:33:43> secondary DNS address 217.98.63.164 Co to oznacza wogóle??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Mam ten router i jest spoko. Co do konfiguracji to jest prosta jak konstrukcja cepa. Logujesz sie na 192.168.1.1 admin/admin wchodzisz w setup/connection wpisujesz swoj login i haslo od neo Zaznaczasz NAT i FIREWALL PPPoA LLC VPI 0 VCI 35 QoS UBR zaznaczasz Set Router i On Demand dajesz Applay Wchodzisz do Tools/system commands / save all Na komputerach ustaw recznie IP i wpisz bramke i dns IP routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ok, ja też tak ustawiłem. Zobaczymy, może będzie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Rogi ostatnio zainstalowalem sobie nowy soft na routerze. ver2.0 poprawia sporo bledow. i router chodzi jeszcze szybciej. Nie ma problemu z zamulaniem lacza przy edonkey i tp. ftp://ftp.dlink.ru/pub/ADSL/DSL-504T/Firm..._upgradeB05.exe sciagasz ten soft odpalasz podajesz ip i haslo routera. po tym jak wgrasz sofcik zaloguj sie i wprowadz te ustawienia ktore wyzej podawalem w zakladce WAN. Edytowane 2 Lutego 2006 przez Gorgus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jak masz ustawione PPPoE to dlatego tak ifujesz na niego :P trzeba czytac instrukcje lub kontaktowac sie z supportem ;) zmien na PPPoA i bedzie smigac :) co do internet dsl niestety nie bedzie dzialac na innym modemie niz od tpsy :( dsl-504t mozesz wykorzystac jako switch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Respect po przestawieniu na PPPoA po prostu internet ZA.... ktoś potrafi mi wytłumaczyć róznice jaką to robi?? I jaki jest tego wpływ na rozlącznie neo?? Wie ktoś jak sie telnetować na ten router?? Bo kiedy rząda ode mnei login i password to podaje mu je a on pisze ze niewlasciwe chociaż na 100% wpisuje poprawne. Jakies pomysły? Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Pioter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extrakoles Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 chce przypisać statyczne adresy IP... ale jakie podać DNSy.. przy Neo dla tego routerka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSamurai Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 194.204.152.34 194.204.159.1 - DNS-y TP I tak na marginesie, DSL to nie to samo co ADSL (czyli Neostrada). Nie wiem, co to za router, ale jesli dziala z DSL-em, to wcale nie znaczy, ze z Neo bedzie chodzil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extrakoles Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 nie.. pod dsl nie działa ten router.... pytam się o Neostrade... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Wogole najpierw sprawdz czy to wina DNS 213.180.130.200 to jest numer ip onetu wklej do przegladarki i zlookaj czy dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Wie ktoś jak sie telnetować na ten router?? Bo kiedy rząda ode mnei login i password to podaje mu je a on pisze ze niewlasciwe chociaż na 100% wpisuje poprawne. Jakies pomysły? mi bez problemu sie loguje. uzywam standardowego hasla i loginu. admin/admin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extrakoles Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 co powinno tu być wpisane ? a tu co powinno być w default gateway później dodaje statyczne IP w zakładce ADVANCED - Lan clients i DNS mają być wpisane na kompach użytkowników 194.204.159.1 - 194.204.152.34 jaka bramka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 W tym pierwszym oknie daj 194.204.152.34 i 194.204.159.1 w tym drugim zostawiasz ustawienia domyslne z routera. Na komputerach wchodzisz w wlasciwosci sieciowe i ustawiasz ip kazdego komputera na sztywno 192.168.1.x bramka domyslna 192.168.1.1 zakladajac ze nie zmieniales IP routera w dnsy mozesz wpisac dnsy neostrady lub ip routera. To wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extrakoles Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Mam opcje DNS Relay Selection - Disable DNS Relay - Use Auto Discovered DNS Server Only - Use Usere Discovered DNS Server Only ..... tu coś zmienić ? czy w drugim oknie mogę ustawić Default Gateway 192.168.0.1 ? w tym wypadku IP Address będzie taki sam jak Default Gateway.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) zaznacz - Use Auto Discovered DNS Server Only Edytowane 2 Lutego 2006 przez Gorgus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Hmm pomocy. Ten router ciągle mi się rozłącza. Nie wiem czy to już wina sprzętu czy konfiguracji, choć mam go już prawie rok i wszystko działało OK. Może ktoś mi powie gdzie mam szukać winy, albo jak ustawić automatyczny reset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Hmm pomocy. Ten router ciągle mi się rozłącza. Nie wiem czy to już wina sprzętu czy konfiguracji, choć mam go już prawie rok i wszystko działało OK. Może ktoś mi powie gdzie mam szukać winy, albo jak ustawić automatyczny reset. Rozmawialem na gg z dwiema osobami ktorym rozlaczal sie samoczynnie router i w obu przypadkach pomogl update softu. Jaka masz wersje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mengask Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 a ja mam problem taki, mam ten sam router rozdzielajacy neo na trzy kompy drogą radiową, i problem jest o tyle dziwny, że czasami net głupieje. tzn. stronki nie chca sie ładowac ale GG chodzi, LAN dziala. Nic nie chce sie wlaczac tylko GG. i na dodatek 1 jednym kompie jest wszystko a na dwoch pozostalych wlasnie tylko GG chodzi. i wtedy musze resetowac router i wszystko od nowa wpisywac, do konfiguracji to wpisuje: TYPE PPPoA, zaznaczam NAT i Firewall, Encapsulation: LLC, zaznaczam Set Route i On Demand, VPI:=0, VCI:=35. takie mam ustawienie, moze cos zle albo za malo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) a ja mam problem taki, mam ten sam router rozdzielajacy neo na trzy kompy drogą radiową, i problem jest o tyle dziwny, że czasami net głupieje. tzn. stronki nie chca sie ładowac ale GG chodzi, LAN dziala. Nic nie chce sie wlaczac tylko GG. i na dodatek 1 jednym kompie jest wszystko a na dwoch pozostalych wlasnie tylko GG chodzi. i wtedy musze resetowac router i wszystko od nowa wpisywac, do konfiguracji to wpisuje: TYPE PPPoA, zaznaczam NAT i Firewall, Encapsulation: LLC, zaznaczam Set Route i On Demand, VPI:=0, VCI:=35. takie mam ustawienie, moze cos zle albo za malo jak nastepny raz zdarzy ci sie taki zwiech to zobacz czy ida pingi np na onet.pl ale po ip a nie po domenie. (213.180.130.200) Mi to wyglada na problem z DNSami. na razie moge tylko zaproponowac bys na routerze i na komputerach wpisal dnsy tpsa. 194.204.152.34 i 194.204.159.1 Edytowane 7 Lutego 2006 przez Gorgus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mengask Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 A bylbym CI jeszcze wdzięczny jakbys mi napsial gdzie, jake powpisywac,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 start/panel sterowania /polaczenia sieciowe/ wchodzisz w wlasciwosci karty sieciowej klikasz w "protokol internetowy TCP/IP" i tam wpisujesz na sztywno IP dla komputerow np 192.168.1.x gdzie x to dowolna cyfra wieksza od 1. bramka to ip routera 192.168.1.1 a w dns wpisujesz te co podawalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 mam taką wersję softu: Software Version V1.00B02T02.EU.20040610 czy to jest stara wersja?? mam ją uaktualnić a jeśli tak to skąd mam ją zdobyć i jak to zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 mam taką wersję softu: Software Version V1.00B02T02.EU.20040610 czy to jest stara wersja?? mam ją uaktualnić a jeśli tak to skąd mam ją zdobyć i jak to zrobić?? to jest stara wersja. powiedzial bym nawet bardzo stara ;) sciagasz stad upgradeB05.exe ftp://ftp.dlink.ru/pub/ADSL/DSL-504T/Firm...01.EU.20050630/ najlepiej zanim zaczniesz wgrywac nowy soft to zrestartuj router do ustwien fabrycznych. Przy wlaczonym zasilaniu przytrzymujesz ten czarny przycisk znajdujacy sie z tylu routera. nastepnie odpalasz soft do update wpisujesz ip routera 192.168.1.1 nie zaznaczasz tego kwadracika na dole ! i dajesz ok. Czekasz na komunikat o udanym zaladowaniu softu i gotowe. czynnosc prosta jak konstrukcja cepa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratek1 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 A może ktoś wie co to za DNS: 217.98.63.164 ?? Taki pojawił mi się jako alternatywny (poza tym z tpsa) po zainstalowaniu tego nowego softu, który podawaliście wyżej do D-linka 504t. I moze ktoś jeszcze pouczy mnie co oznaczają te VPI i VCI - tam trzeba tę ustawiona stanardowo ósemke zamienić na "0". Co to oznacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...