luisfox Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Posiadam laptopa IBM T23 z grafiką S3 Graphics Super Savage/IXC 1014 tv-out. Obraz w telewizorze jest wyświetlany tylko w trybie czarno-białym. Co robić? Jaka przyczyna? próbowałem już chyba wszystkiego... please help me... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Poszukaj w opcjach trybu obrazu PAL a,b.../SECAM/NTSC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisfox Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Sprawdzałem. Żadnych zmian. Dalej czarno - biały obraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Posiadam laptopa IBM T23 z grafiką S3 Graphics Super Savage/IXC 1014 tv-out. Obraz w telewizorze jest wyświetlany tylko w trybie czarno-białym. Co robić? Jaka przyczyna? próbowałem już chyba wszystkiego... please help me... przyczyną jest kabel - powinien być z rozdzielonym sygnałem luminancji i chrominancji (czy coś takiego) - w dobrych sklepach powinni wiedzieć o co chodzi zanim wydasz kasę - sprawdź swój kabel na czyimś sprzęcie Pozdrowionka B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisfox Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Dzięki GRazny :D Kabelek rozwiązał problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Dzięki GRazny :D Kabelek rozwiązał problem No muszę się pochwalić że to moja pierwsza pomoc - nie ma za co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayer_king Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Mam podobny sprzet Fujitsu-Siemens LIFEBOOK 1020 C z karta S3 ProSavage™ integrated in VIA P4N266 (VT8703 )] Driver | 6.13.10.1068 13.93.35 i powazniejszy problem :sad: Probuje podlaczyc sie do TV za pomoca kabala s-VHS ale nie bardzo mi to wychodzi. W zaawansowanych sterownikach karty co prawda sa opcje przelaczania miedzy CRT, LCD i TV ale ikonki zarowno CRT jak i TV sa nieaktywne. Zgodnie z rada pana z pomocy techniczej probowalem kombinacji klawiszy Fn+F10 ale to tez nic nie dalo. Zauwazylem, iz w biosie jest opcja TV-out enable. Zaznaczam ja ale po wejsciu do Xp nic to nie zmienia. Po restarcie w BIOS'ie wszystko jest po "staremu" czyli opcja TV-out enable znow jest odznaczona. Czy ktos wie jak rozwiazac ten problem? Zaznaczam, iz jeszcze przed uruchomieniem komputera podlaczam notebook do wlaczonego telewizora za pomoca kabla SVHS (z obu stron - czyli na wejsciu i na wyjsciu). Edytowane 27 Stycznia 2006 przez mayer_king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...