Dziobak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam, mam możliwość kupna w dość fajnej cenie motoroli V360... Jedyny mankament to simlock na Orange... Czytałem już dość sporo o tym modelu i nadal nie wiem czy ściągnięcie tego jest możliwe. W wielu miejscach jest napisane, że potrzebny jest serwis. Orientuje się może ktoś czy da się to zrobić? No i ewentualnie czy można gdzieś w W-wie i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Przyznam szczerze ze troche problemow z tym modelem jest. Generalnie simlocka powinni zdjac wszedzie tam, gdzie maja smart-clipa, czyli tam gdzie potrafia odblokowac V975/V980, nowe V3 i podobne. W przypadku V360 sprawa jest jednak nieco gorsza. Telefon trzeba rozebrac na czesci i pozbyc sie przylutowanego do plyty ekranu zeby podlaczyc w odpowiednie miejsce testpointa. Niektore serwisy z racji pewnej ilosci problemow przy tej operacji moga albo sie tego nie podjac, albo zrobic to na ryzyko klienta badz tez zazyczyc sobie odpowiednio wyzszej ceny (60zl-80zl?). Mysle, ze w Warszawie cos z pewnoscia znajdziesz, ale przygotuj sie na nieco wyzsza cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jako, że posiadam telefon: Motorola V975R, stwierdzam, że zdejmowanie simlock'a w tym telefonie lub podobnym za 60 - 80 złotych, to niedorzeczność ;) Mieszkam w mieście, które liczy sobie ok. 60k mieszkańców, posiada kilkanaście serwisów gsm, a w jednym z nich zdjęcie simlock'a kosztowało mnie bagatela 20 złotych... ;) Wystarczy dobrze poszukać :razz: W Warszawie proponowano mi cenę nawet 100 złotych :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jako, że posiadam telefon: Motorola V975R, stwierdzam, że zdejmowanie simlock'a w tym telefonie lub podobnym za 60 - 80 złotych, to niedorzeczność ;) V975 a V360 to niezupelnie to samo. W twoim przypadku telefonu nie trzeba rozbierac i jedyne co jest wymagane to wywalenie zabezpieczenia RSA. Robota na 10 minut. W pryzpadku V360 juz tak pieknie nie jest (problem opisalem wyzej) I ja osobiscie za 10 czy 20zl takiej roboty bym sie nie podjal, chyba ze na ryzyko klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...