Skocz do zawartości
pbern

P4S333 - czego to ludzie nie zrobia

Rekomendowane odpowiedzi

Do as I did and flash a P4s533 bios onto the P4S333. I did it with no probs at all. Just ignore the "does not match model" message in AFlash. 

After going to the P4S533 bios I used the new 4:6 divider and I have about a 400 point increase in sandra!

i po klopocie... procki na 533 mozna juz pakowac :)

ciekawe czy wtedy mozna ustawic wiecej jak 166 na fsb

chyba to przetestuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu, popatrzaj tutaj.

http://www.tbreak.com/hard/mobo/asus_p4s533/page3.html

"Some overclocking is also present- we don't know if ASUS will allow higher speeds than 166MHz in the retail version. I guess we'll just have to wait and see:"

Dołączona grafika

Tak czy inaczej możesz spróbować :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu, popatrzaj tutaj.

http://www.tbreak.com/hard/mobo/asus_p4s533/page3.html

"Some overclocking is also present- we don't know if ASUS will allow higher speeds than 166MHz in the retail version. I guess we'll just have to wait and see:"

Dołączona grafika

Tak czy inaczej możesz spróbować :-))

hm.... a gdyby tak przerobic go aby standartowo startowal na 133 + nowy bios... od p4s533 to moglo by dac regulacje do 200

a do 166 mi strasznie dziala na nerwy.. bo nie moge mocniej podkrecic proca.......... to jest irytujace...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do 166 mi strasznie dziala na nerwy.. bo nie moge mocniej podkrecic proca.......... to jest irytujace...

Na razie z SIG'a wynika że masz @ 2,48 GHz :) A przy FSB 166 to jakieś 2666 MHz :) Może najpierw dojdź do tej granicy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz jakis nasz znajomek z forum podkrecal P4 1.6A do 2.7. Na jakiej to bylo plycie ?

To było na MSI i845. Dokonał tego mka11 ;) Swoja droga dziwne, ze Asus na stronie oficjalnie podaje, ze P4S333 ma FSB 200MHz, a faktycznie jak jest wiemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było na MSI i845. Dokonał tego mka11 ;) Swoja droga dziwne, ze Asus na stronie oficjalnie podaje, ze P4S333 ma FSB 200MHz, a faktycznie jak jest wiemy...

No, żeby pisać przyjaciela z małej litery, no wiesz co winkiel? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie z SIG'a wynika że masz @ 2,48 GHz :) A przy FSB 166 to jakieś 2666 MHz :) Może najpierw dojdź do tej granicy :-)

przy 166 na pci jest 43mhz a to za duzo dla mojej sieciowki (dlink 530TX) i sie system sypie... ale komp sie botuje na 166 :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz jakis nasz znajomek z forum podkrecal P4 1.6A do 2.7. Na jakiej to bylo plycie ?

Ale bios 1001 do plyty pozwalal na ustawienie 200mhz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale bios 1001 do plyty pozwalal na ustawienie 200mhz...

Tia.. daj linka do tego biosu ;-)

ja tam zabieram sie za flashowanie swojej p4s333 biosem od p4s533 a dokladnie bios 1006c :) jak nie wroce to wiecie co sie stalo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam zabieram sie za flashowanie swojej p4s333 biosem od p4s533 a dokladnie bios 1006c :) jak nie wroce to wiecie co sie stalo ;)

Qkill flash'ował :) Wzrosły temperatury tylko, a DDR400 sie nie pojawilo :/

zobaczymy jak bedzie u mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qkill flash'ował :) Wzrosły temperatury tylko, a DDR400 sie nie pojawilo :/

Flashowalem nic sie nie stalo pozatym ze padl pomiar temperatury a to mi sie nie podobalo.

Aha bios umozliwiajacy stosowanie magistrali 200 mozna znalezc tu:

ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/mb/sock478/p4s333/

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy z niecierpliwością.... na powrót albo nie hyhy ;-] Powodzenia!

jestem...i dziala EXTRA...

co do wyzszej temp to nie zauwazylem.. ale za to grafika przestala mi sie zwieszac... co prawda nadal max fsb 166 ale to juz nie wiem co z tym jest...

wyniki podesle pozniej...

Swoja droga oddalem martwego IBM`a do servisu 40gb.. wytrzymal AZ 3 miesiace.. a jego poprzednicy twardo trzymali 5miechow... jednak IBM schodzi na PSY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy z niecierpliwością.... na powrót albo nie hyhy ;-] Powodzenia!

jestem...i dziala EXTRA...

co do wyzszej temp to nie zauwazylem.. ale za to grafika przestala mi sie zwieszac... co prawda nadal max fsb 166 ale to juz nie wiem co z tym jest...

wyniki podesle pozniej...

Swoja droga oddalem martwego IBM`a do servisu 40gb.. wytrzymal AZ 3 miesiace.. a jego poprzednicy twardo trzymali 5miechow... jednak IBM schodzi na PSY

Jakim programem sprawdzasz temperature ? qrde u mnie bylo zle i zamienione czujniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...