igomako Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 oj, pomyliłem się, tylko 10Hz :) ale sadzilem ze w polsce mamy 60Hz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 dobra zrobił nam się mały off-topic a tak wogóle to DBL494(itp. scalaki) daje częstotliwość wyjściową stałą w granicy 50kHz po jest to przetwornica bez przerwy na rdzeniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Odnośnie DBL494 polecam tą lektórę: DBL494.pdf Tutaj jest jeden z rysunków wyciągniętych z manuala: Zwracam Twoją uwagę na szerokość impulsów w czeronych kółkach. Jak wiadomo: f=1/t, a t=thi+tlo To co jest w czerwonym kółku to tlo. Idąc za tą analogią f=1/(thi+tlo) a co za tym idzie przy zmianie wartości tlo zmienia się częstotliwość f EDIT> Jeszcze jedna uwaga. Przerwy na rdzeniu stosuje się po to aby rdzenie ferrytowe się nie nasycały, a nie po to aby dostroić je do jakiejś konkretnej częstotliwości pracy. Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Excray ja wiem o rdzeniach ostatnio sobie zrobiłem przetwornice do świetlówki samowzbudną dobra koniec tego offtopicowania KOMENTY PROSZĘ!!! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 nie łacze postów gdyż to realizacja dalszych planów ;) ZASILACZ JESZCZE RAZ ROZEBRAŁEM!!! -molexów odpinanych nie robie bo ich za mało :) -zamiast plexi siatka :twisted: -wentylek w starej zasiłce nowy i dlatego go na fotach nie ma ;) - malowanko się na srebrno szykuje ;) kabelki (atx w 4 oplotach jednego grubego nie mailem a to fajnie wyglada ;) ) a tu siateczki ;): jak zwykle przepraszam za bałagan :oops: (już sprzątnąłem ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 no WRESZCIE skończyłem zasilacz podsumowanie: -pomalowany (na kolor aluminium) :) -przerobiony na wodę ;) -dodany sterownik oświetlenia i wentylatora :) -osiatkowany ;) -wzmocnione chłodzenie 5VSB (ten pomarańczowy radiatorek) :o -oświetlony :lol3: -kratka z zasilacza wycięta (będzie grill ;) ) -oploty na kablach (sweterkowe 8) ) -porządne chłodzenie ;) -molexy tuningowane :fuck: -poprzyklejane do płytki ruchome elementy cewki etc. -DUŻO, DUŻO czasu własnego :dremel: PROSZĘ O KOMENTY!!!!!!! FOTECZKI [glow=red][shadow=red] FINISH :!: :!: :!:[/shadow][/glow] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 co to forum martwe jest ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Pewno i fajnie wygląda, ale fotki takie małe, że mało co widać :( PS. Ale i tak brawa za chęc moddingu i udaną próbe takiego zasialcza :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Wydaje się, że świetna robota, niestety zdjęcia bardzo mało szczegółowe. Wypożycz może jakiegoś cyfraka, będzie więcej widać... :D Gratuluję pomysłu i cierpliwości. Ciekaw jestem, jak się będzie sprawował w trakcie działania... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 dopierow w przyszly weedend moze cos z cyfrzakiem (znaczy z kumplem ;) ) pokombinuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...