nightstalker Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Kumpel chce mi sprzedać 2 miesięczny monitor SAMSUNG - 17" SyncMaster 753DFX. Mam go teraz na chacie i testuje. Podoba mi się nawet, ale czy warto go kupić za 350zł ? SPECYFIKACJA Przekątna ekranu: 17 cali Wielkość plamki: 0,20 mm Maksymalna rozdzielczość obrazu: 1280x1024 pikseli Częst. odświeżania przy max. rozdzielczości: 65 Hz Zalecana rozdzielczość obrazu: 1024x768 pikseli Częst. odświeżania przy zalecanej rozdzielczości: 85 Hz Obszar wyświetlania (aktywny): 16 cali Częstotliwość odchylania poziomego: 30-70 kHz Częstotliwość odchylania pionowego: 50-160 Hz Pasmo przenoszenia: 110 MHz Spełniane normy jakościowe: EPA Energy Star, MPR-II, NUTEK, SEMKO, TCO-99, TUV, UL, VESA DPMS Technologia kineskopu: DynaFlat Regulacja cyfrowa (OSD): Tak Głośniki: Nie Mikrofon: Nie Szerokość: 412 mm Wysokość: 415 mm Głębokość: 420 mm Masa netto: 16,4 kg Masa brutto: 20 kg Typ złącza wideo: RGB Pobór mocy (praca/spoczynek): 80/3 Wat Kolor obudowy: szary Rodzina produktów: Syncmaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Powiem tyle... Mam od ponad 2 lat LCD i "nigdy wiecej CRT"... Poczekaj, dozbieraj i kup nawet 15" LCD ( wielkosc widzialnego ekranu bedzie taka sama )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Taaa... Tyle ze mam na ten cel około 300zł, a mój obecny monitor robi takie rzeczy : http://nightstalker.ovh.org/upload/monitor.jpg Chodzi mi przede wszytkim o to czy za 350zł opłaca się brać tego samsunga, bo na monitorach to ja się kompletnie nie znam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 jutro sie odezwe bo kumpel moze bedzie chcial sprzedac swoja 17" CRT... Firmy LG, bardzo dobry monitor... Z tego co pamietam ma lepsze parametry niz ten co teraz testujesz... A kumpel chce sprzedac bo kupil sobie 19" LCD :)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 753dfx na allegro po 200zł średnio sprzedają, za 2 miesięczny bym nie dał więcej, jak 300zł. A LG (CRT) pod żadnym pozorem nie kupuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mam tego Samsunga juz sporo czasy(czy.od zalania dziejow) i nienarzekam po calym dniu pracy na nim oczy mnie nie bola.Kumpel ma LG i przy nim jak posiedze to mnie oczy strasznie bola.Ja polecam tego Samsunga tylko w cenie zeby twoj kumpel zeszedl do okolo 280zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 I ja jak zwykle po drugiej stronie barykady... Mam taki, i taki polece, na nim da sie robić wszystko, nie narzekam na nic, żaden ból oczu czy smużenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Kumpel zszedł z ceną tego monitorka do 300zł.... Dzisiaj wieczorem jak się zdecyduje mam mu zapłacić 150, a za jakis czas znowu 150. To chyba juz jest dobra cena, nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Jak dla mnie bierz ten monitor a nie bedziesz zalowal :D Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 to jest polowa ceny w sklepie gwarancja 36 miechow ( -2 m. ) ale...... TCO 99 i max rozdzielczosc 1280x1024 ( hyba 75MHz ) jesli masz grafe wypasiona i grasz w 3D to kicha :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 1280x1024 to ja moge sobie w quake1 pograc i może nie będzie się zacinać :D Monitor juz kupiony więc temat "czy się opłaca" zamykam i dziękuje wszystkim za pomoc :] Nie rozumiem tylko o co chodzi z tym TCO 99... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 TCO to zbior zasad i norm, tutaj dotyczy monitorow ochrona srodowiska, parametry techniczne ( np: promieniowanie, obecnosc metali ciezkich itd. ), zgodnosc danych z rzeczywistoscia i duzo wiecej dla nas TCO99 i TCO 2003 to po prostu lepszy sprzet za ta sama kase ale juz kupiles i chyba dobry wybor :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) nie chce mi sie sprawdzac czy faktycznie ten monitor ma 65hz przy max rozdzielczosci ale jesli tak to ...nie kupowal bym tego 1024x768 to za malo poza tym 300 zł to stanowczo za duzo kupuje na dniach minit uzywany do 250 zł na allegro chodza takie cacka ze hey! plaski kineskop 1600x1200 przy 75 Hz [nigdy pewnie nie uzyje ale MA! ] niektorzy daja gwarancje door to door moim zdaniem zle zrobiles no ale masz na raty bez odsetek :D hihi Edytowane 24 Stycznia 2006 przez hardwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...