Radeon Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 jakis czas temu zauwazylem, ze jak na procu mam 1.6V + oc grafy to komp potrafi mi sie sam wylaczyc po jakism czasie pod obciazenie. natomiast, jak na procu dam 1.575V (automatycznie minimalnie nizsze taktowanie) z oc grafy, chodzi ok. no i jak proca puszcze przy tym 1.6V a grafe bez oc tez jest ok. tak wiec mysle ze niewydala juz zasilacz... ... chieftec 410W :| z sirteca, no trudno ale na co teraz zmienic? generalnie nie chce kupic ani jakiejs kupy ani przeplacac. powiedzmy zasilacz do 300zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam. Najpierw polecam speedfana i logi w stresie zobaczymy napiątka. Jak coś będzie źle to pomierzymy miernikiem. Nie wydaje mi się że zasiłka pada, szefy są raczej dobre, ale zobaczymy. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 może linia któraś słabnie i dla tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 heh ale najlepsze ze wg miernika napiecia sa ok ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piohal Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Pozwolę sobie podpiąć do wątku. Czy spadki nap. mierzone z biosu czyli na idle poniżej 11,9 V wskazują już na konieczność zmiany zasiłki? (Ja wiem miernik, miernik i dużo stresu dać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam. Napięcie 11V9 w biosie jest ok ale na ile zgodne z prawdą to zależy od dokładności pomiaru mobo. Jak na voltomiarce pokaże podobnie to jest ok. Co do stresu kompa to też bym sprawdził. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 no tak... ale np. w biosie +12V mam 11.8 a miernikiem mam w full stresie 11.94... z 5+ jest inaczej bo w biosie mam 5.0 a naprawde mam 5.12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 spada Ci 5V w stresie bo masz procka na socketA, one byly zasilane z 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Po co bzdury gadasz, jego Epox bierze zasilanie z +12v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 a no fakt, byla dodatkowa wtyczka z 12v na tych plytach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...