Skocz do zawartości
btn

Aoc Spectrum 17" Crt

Rekomendowane odpowiedzi

Mam możliwość zakupić za około 150zł (oczywiście moge wytargować trochę mniej) monitor AOC Spectrum 17 calowy z kineskopem (CRT). Monitor ma dwa lata. Nie znalazłem w internecie zbyt wielu informacji poza tym iż kineskop jest płaski (jak na CRT oczywiście), no i tym iż pracuje w 1024x768 na 85Hz. To mnie satysfakcjonuje. Obecnie mam OptiView 15LX92 z TCO 1992 i poważnie myślę nad wymianą tego bądź co bądź dobrego monitorka. Czy zakup AOC'a będzie opłacalny. Warto przesiadać się z mojego wyslużonego , 6 letniego, ale sprawnego OptiView'a na ten model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btn napisał(a):

Mam możliwość zakupić za około 150zł (oczywiście moge wytargować trochę mniej) monitor AOC Spectrum 17 calowy z kineskopem (CRT). Monitor ma dwa lata. Nie znalazłem w internecie zbyt wielu informacji poza tym iż kineskop jest płaski (jak na CRT oczywiście), no i tym iż pracuje w 1024x768 na 85Hz. To mnie satysfakcjonuje. Obecnie mam OptiView 15LX92 z TCO 1992 i poważnie myślę nad wymianą tego bądź co bądź dobrego monitorka. Czy zakup AOC'a będzie opłacalny. Warto przesiadać się z mojego wyslużonego , 6 letniego, ale sprawnego OptiView'a na ten model?

były dobre aoce na kineskopie diamondtron ale nie pamiętam modelu - chyba 7A+ - taki na pewno warto..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btn napisał(a):

Ten model to 7Klr. Czym to się różni od tego co podałeś?

Najlepsze były kinole trinitrona i diamondtrona w Klr jest jakis zwykły.

Biorąc pod uwage ze za moj 2,5letni 17" NEC na diamondtronie, ktory miał doskonały obraz w chwili sprzedazy, 120Hz przy 1024x768, dostałem 150zł to ten aoc strasznie drogi...

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 7klr około 5lat i jest OK, tylko ostatnio coś się pierdzieli(słychać kliknięcie i obraz się zwęża - trzeba puknąć żeby się poprawiło). Wyświetla 1600x1200 w 75Hz i to jest świetny wynik. 1024x768 nawet w 115Hz ale ustawiłem na 85Hz żeby był wyraźny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi