ZIBI_PL Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 komentarze sa chyba zbedne :D kolejna ZNACZNIE piekniejsza odlosna z seri TOTAL WAR osadzona w średniowieczu. Grafika przepiekna ...nic tylko czekac :D pare screenow http://www.gamershell.com/pc/medieval_2_to...shots.html?id=7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Wyglada super... oby tylko byla dobrze zbalansowana i bedzie cud-gierka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 niestety niemal kazdy Total War wymaga upgradu kompa :( Teraz Barbarian przy 7000j ednostkach gwałci mi tak kompa ze nic tylko pazua-rozkaz i isc na kawe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Wkoncu moze doczekam sie jakiejs fajnej strategii z masa jednostek... w medieval'a gralem na starym kompie (gf2, duron 800, 256 mb) i beznadziejnie chodzila, moze wroce do niej. Mam nadzieje ze ta bedzie najs. BTW: Ostatnio gralem w Bitwe O srodziemie i w ogole nie ma polotu do Medieval 1 (total war)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) wspaniale, super fantastycznie. w roma i dodatek przeszedłem z 3 razy tak mnie wciągnal , nie moge sie doczekac aco do roma ta gra sie niesamowicie skaluje z cpu na 9800pro mi gorzej lazilo na starym konfigu niz z 9500pro na nowym (duzo szybszy proek) Edytowane 21 Stycznia 2006 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Wkoncu moze doczekam sie jakiejs fajnej strategii z masa jednostek... w medieval'a gralem na starym kompie (gf2, duron 800, 256 mb) i beznadziejnie chodzila, moze wroce do niej. Mam nadzieje ze ta bedzie najs. Akurat w Medievaluateu wszystkie jednostki to byly 2D sprite'y i plynnosc bardziej zalezala od RAMu i CPU niz od grafy... Hmmm, moze by tak odkurzyc... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanczez Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Demo wyciekło do sieci , jakie wrażenia ?? jak dla mnie mistrzostwo,graficznie odpowiada mi wystarczająco, z optymalizacją też nieźle zwłaszcza ,że to wersja demo, czekam na pełną wersje i będe sie zagrywał na śmierć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Demo wyciekło do sieci , jakie wrażenia ?? jak dla mnie mistrzostwo,graficznie odpowiada mi wystarczająco, z optymalizacją też nieźle zwłaszcza ,że to wersja demo, czekam na pełną wersje i będe sie zagrywał na śmierć :) A z kad mozna zassac demo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 udowodnij to i pokaz jakies sreeny z gry :P albo daj namiar na pw B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanczez Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) tu link do torrenta http://www.isohunt.com/torrent_details/142...+Total+War+Demo ok 500 mb wagi ,mam nadzieje, że nie naruszam regulaminu forum, to przeciez tylko demo tylko,że przed czasem :) Edytowane 8 Października 2006 przez sanczez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Zaczynam ściągać :D Najbardziej oczekiwana gra roku dla mnie :) W pierwszą część Medievaluatea grałem ponad 300h :D Oby ta była tak samo dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 hmm moze ja cos mam zle ale przy instalacji na 99% wywala mi blad i instalka sie anuluje. a reczne odpalenie nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanczez Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Witam , u mnie wszystko zainstalowało się poprwnie, jakiś błąd przy ściąganiu pliku ci wskoczył, co do screnów to mam trudności ponieważ wychodzą jakieś dziwne kwadratowe błędy na nich,napewno ktoś zdolniejszy ode mnie podoła . pozdr Edytowane 9 Października 2006 przez sanczez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Skoro to demko wycieklo to poczekam na oficjalne pewnie dlugo to nie potrwa :D a moze i cos do niego dodadza jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) ściągnołem, zainstalowałem, chce włączyć i wyskakuje mi że wystąpił błąd z aplikacją medieval2.exe :( miał ktoś takie coś ?? jak można temu zaradzić ? :P EDIT: Już chyba wiem .."The processor must support SSE2" .. czy mój procesor ma SSE 2 ? :P jak nie to czy da sie to jakoś odpalić na procku bez SSE2 ?? :) Edytowane 9 Października 2006 przez Charnaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Wlasnie sciagam zaraaz obadam i zdam relacje. Jestem pod wrazeniem graficznym tek gry naprawde jest na co popatrzec, gra na moim sprzecie bez wykorzystania sli(mosze sie tym pobawic) chodzi w miare dobrze. Edytowane 9 Października 2006 przez Perun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Fajnie ze giera jest ale na Athlonach XP to sobie nie pogramy...super :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 No... po prostu rewelacja... jeden z czterech tytulow, jakie mnie "grzaly" w tym roku i taki ZONK... A 500 zl na mobo i Venice jakos tak niespecjalnie mam <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Dokladnie gra wymaga sse2 do dzialania. Pogralem w demko i napisze cos na temat grafy. Cienie strasznie zjadaja fps, jednostek jest mnogo, wiec nawet ustawione na lowest zjadaja duzy procent framerate. Opcja unit detail ustawiona na highest uniemozliwia rozgrywke (wtedy wszystkie jednostki na mapie sa jednoczesnie renderowane [sic!]), za to na very high wszystko smiga bardzo dobrze. Reszta opcji na max. , wiec w sumie da sie pograc na przyzwoitych detalach, chociaz bez cieni nie wyglada to juz tak fajnie. Testowalem na 2ghz i gf def. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 :mur: buuu kto jest za tym aby zrobic krzywde tworca gry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Aniu czas na... upgrade. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 A wiec dla chcacych pograc wyszlo DEMKO ktore dziala bez SEE2 !!!! :) http://www.gamershell.com/download_16173.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Ta gra jak dla mnie to tytuł na który najbardziej w tym roku czekam , pograłem w demko i wymagania są strasznie przy 512 mb ramu nie da się praktycznie gra (to akurat zrozumiałe) a gto ostro kręcony na shader model 2.0 też nie wyrabia , cóż to raczej gra dla [posiadaczy wypaśnych kompów , ale gra będzie konkretna napewno . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Czytalem na polskim forum Medieval: Total War 2 ze gra nie ma takich kosmicznych wymagan (mowie oczywiscie o detalach Medium i Low :) Gostkowi z kompem takim jak moj tylko proc 2000XP gra dziala calkiem spoko. Ale jak to w necie bywa nie wszystko trzeba brac na serio :) Jak tylko Zassam demko to powiem jak to dziala u mnie wiec ludzie....TESTOWAC i opowiadac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Demo w drodze, wieczorem ocenie. EDIT: zdazylem zagrac wczesniej. 1024x768, Shader model 2, wszystko High oprocz tekstur i cieni (oba low), Anizo x4 - to wykryla mi automatycznie gra i w takich ustawieniach gierka po prostu plywa, nie ma najdrobniejszych sladow braku plynnosci. A dzwiek z EAX4 miazdzy. Tyle oprawy, szersze wrazenia potem, bo zdazylem tylko zagrac tutorial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 fajnie...a mi na 70% zatrzymal sie download i sie ruszyc niechce !!!!! buuu ja chce grac !!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Demo w drodze, wieczorem ocenie. EDIT: zdazylem zagrac wczesniej. 1024x768, Shader model 2, wszystko High oprocz tekstur i cieni (oba low), Anizo x4 - to wykryla mi automatycznie gra i w takich ustawieniach gierka po prostu plywa, nie ma najdrobniejszych sladow braku plynnosci. A dzwiek z EAX4 miazdzy. Tyle oprawy, szersze wrazenia potem, bo zdazylem tylko zagrac tutorial. no prosze panika byla (jak zawsze nieuzasadniona) a tu takie swojskie wymagania. Brawo. Szczegolnie jesli chodzi o audio nie moge sie doczekac tej gry, zobaczymy jak to bedzie wygladac na moim audigy i pro gamerach G500 :-) Marzy mi sie cudwnie zlokalizowana wersja PL z lektorem.... ehhh pomazyc... fajna rzecz. Edytowane 30 Października 2006 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Dla tej gry odstawie css i HoMMa :-P Demko cud malina :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 mi ustawiolo automatycznie takie same opcje jak tobie costi - jednak u mnie gra jest wtedy niegrywalna :P dopiero ALL opcje na LOW i jakotako mozna pograc....coz jednak procek i ram robi swoje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Pogonilem dzisiaj Francuzow pod Agincourt i dostalem wklep od Aztekow (zabili mi Corteza) :) Moje wrazenia: - bitwy sa szybsze niz w jedynce (za szybkie troche IMO, trudno sie polapac momentami, a chwila nieuwagi moze kosztowac zwyciestwo), smiertelnosc jest duzo wieksza i duzo latwiej zlamac wrogiemu oddzialowi morale. Co ciekawe, zlamany oddzial nie ucieka w strone swoich linii, tylko od przeciwnika, ktory go zlamal. - nie podoba mi sie, ze smierc generala to natychmiastowy, automatyczny rout calej armii. W jedynce drastycznie spadalo nam morale, ale dalo sie powalczyc i, jesli mielismy przewage, wygrac. Teraz, nawet jesli gonimy wroga po calym polu i jestesmy o krok od zwyciestwa, jedna przypadkowa smierc moze to wszystko zniweczyc. - wzrosla znacznie skutecznosc i zasieg lucznikow, ale za to rowniez predkosci ruchu sa wieksze (albo te mapy w demie sa takie male), wiec nie mamy czasu oddac zbyt wielu salw zanim dojdzie do zwarcia. Ogolnie moge powiedziec, ze gra mi sie podoba. Po trailerze zawartym w demie widac, ze watek polityczny zostal znacznie rozbudowany - mamy np. wplyw na wybor papieza (ciekawe, czy po zajeciu Panstwa Koscielnego bedzie mozna obsadzic swojego papieza i np. rozdawac ekskomuniki). @ZIBI_PL - az dziwne, ze roznice w fps sa tak duze. Roznimy sie tylko iloscia RAM i taktowaniem procka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...